FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

EXCLUSIV // VIDEO Olteanul îndrăgostit de Capitală » Locurile pe care i le-ar recomanda unui străin + Ce-i place și ce nu-i place la români: „Avem un complex”

Articol de - Publicat duminica, 24 decembrie 2023 09:00 / Actualizat duminica, 24 decembrie 2023 21:35

Ex-dinamovistul Ovidiu Burcă, 43 de ani, originar din Slatina, a sosit în urmă cu două decenii în București, la echipa din Ștefan cel Mare, pe care a și antrenat-o până la finele lunii noiembrie. Cu casă în Spania, la Marbella, colindând întreg mapamondul, Ovidiu a mărturisit că rămâne fidel Capitalei.

Ovidiu Burcă, 43 de ani, a fost antrenorul lui Dinamo până la finele lunii noiembrie. Tehnicianul a promovat "haita" în prima divizie, după un an în eșalonul secund, dar nu a avut același succes și la nivelul Ligii 1.

Momentan, Ovidiu este în vacanță cu toate că nu duce lipsă de oferte. La nivelul primului eșalon o putea antrena pe Dinamo, din postura de cursant la licența Pro, fiindcă a promovat gruparea respectivă în Liga 1. A plecat de la echipa "câinilor" în urmă cu trei săptămâni, a avut propuneri de la nivelul eșalonului secund, dar până acum a evitat să se intereseze de vreuna dintre ofertele primite.

Ocolul Pământului cu Ovidiu Burcă: a crescut departe de casă

Ex-dinamovistul a oferit un interviu-eveniment Gazetei Sporturilor, iar primele episoade au fost publicate deja pe GSP.ro. Unul dintre subiectele abordate în cadrul dialogului care a ținut cât un meci de fotbal, 90 de minute, a fost legat de viața din Capitală a celui născut în Slatina.

Olteanul mai are o proprietate la Marbella, pe Costa del Sol, a văzut întregul mapamond, nu doar ca turist. Încă de la 18 ani a luat viața în piept. A plecat de la Școala de fotbal a lui Gică Popescu direct în Ecuador, la peste 11.000 de kilometri depărtare de casă, la Emelec. 

După numai un an pe continentul sud-american, a plecat la alți 15.000 de kilometri distanță, în Japonia, acolo unde a evoluat pentru JEF United și Ventforet Kofu.

Ovidiu Burcă despre cum a devenit dinamovist: „Toți în familia mea, la derby-uri, țineau cu Steaua
video exclusiv
Ovidiu Burcă despre cum a devenit dinamovist: „Toți în familia mea, la derby-uri, țineau cu Steaua". De la pâinea-n țăst a bunicilor la generația MTV și social media

S-a întors în România, în 2001, la Craiova, a evoluat pentru Universitatea, pentru ca în 2002 să ajungă la București, la Dinamo, cu tot "lotul Nețoiu". Când 12 jucători au ajuns în vara 2002 de la Craiova direct în "haită", alți trei fotbaliști sosind, ulterior, în iarnă, pe aceeași filieră.

Ovidiu Burcă, olteanul îndrăgostit de Capitală: „Am o imagine idealistă a Bucureștiului"

„Care a fost primul impact când te-ai mutat în București în 2002, odată cu transferul la Dinamo?", a fost chestionat fostul jucător și antrenor al roș-albilor. S-a amuzat la auzul întrebării:

„E povestea aia, am sărit peste liniile de tramvai! Știam Bucureștiul, aveam rude pe care le vizitam, sora mamei, știam câte ceva din Capitală. Îmi plăcea că era multă lume și forfota mi s-a părut fascinantă, mereu, la București. Hai să-ți zic: Bucureștiul este orașul meu favorit!

Serios. Orașul favorit e unde ai familia, prietenii. Am o comunitate, niște prieteni foarte buni, de mulți ani, am o imagine idealistă a Bucureștiului", a explicat Ovidiu Burcă pentru GSP.ro.

Ce muzee și locații recomandă Ovidiu Burcă unui străin în Capitală

Numărul turiștilor, români și străini, este în continuă creștere în București, de la an la an. Ovidiu Burcă a ținut să ofere niște tips-uri celor care vor să bifeze capitala României în agenda de turist.

„Avem muzee foarte frumoase, l-aș orienta pe un turist la Muzeul Artei Moderne, pentru pictură, apoi către Muzeul Țăranului Român, avem "Antipa", avem Muzeul de Istorie. 

Dacă vrea să se distreze, vara, Calea Victoriei e plină de locuri drăguțe, sau în spatele Ateneului sunt niște localuri faine, nu mai zic de Centrul Vechi, foarte turistic și supraaglomerat. Zona de nord a Bucureștiului e foarte frumoasă", a mai spus ex-dinamovistul.

În București sunt și stadioane frumoase. Plus că se va construi unul nou pentru o echipă frumoasă! În continuare îi invit pe oameni să vină la meciurile lui Dinamo
Ovidiu Burcă

Ovidiu Burcă se recomandă ca fiind patriot: „Suntem creativi, ambițioși, dar suntem lipsiți de încredere, n-avem disciplină și rigoare legată de muncă"

Antrenorul a fost dus și de carieră, și de viața personală prin diverse locuri de pe glob. Cu toate acestea, chiar dacă are casă în Spania, pe Costa del Sol, o zonă însorită în cea mai mare parte a anului, Ovidiu rămâne fidel Capitalei și României.

"Locul meu preferat? Bucureștiul, mai ales duminica, atunci când nu e circulat. E aproape și de mare, și de munte. Eu sunt patriot de fel, familia mea a decis să trăiască în Spania, sunt convins că viața îmi va oferi alte oportunități. Nu pot spune azi cum și ce o să fac, viața te va surprinde. La bătrânețe, mă văd trăind în București.

(Ce îți place, ce nu-ți place la români și în România?) Pfaaa, hai să începem cu lucrurile pozitive! Suntem foarte creativi, foarte ambițioși, ne dorim să ne autodepășim, să ne depășim limitele, ar trebui să ne focusăm pe asta. 

Ceea ce nu-mi place: suntem lipsiți de încredere, având în vedere mediul în care ne-am dezvoltat, cu pedepse multe, avem o lipsă de încredere acută, nu suntem dezinvolți ca spaniolii, nemții, francezii sau americanii.

E o chestie legată de povestea pe care o avem noi în spate, relațional. Suntem o națiune cu multe anxietăți și complexe de toate felurile. Nu avem o disciplină și o rigoare legată de muncă", a mai punctat antrenorul.

Citește și alte știri:

Dinamo a ochit unul dintre golgheterii Superligii: răspunsul a venit instant!
DINAMO
Dinamo a ochit unul dintre golgheterii Superligii: răspunsul a venit instant!
5 jucători sunt OUT de la Dinamo! » De ce depinde plecarea celui de-al 6-lea
DINAMO
5 jucători sunt OUT de la Dinamo! » De ce depinde plecarea celui de-al 6-lea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
steaua.libera
steaua.libera  •  26 Decembrie 2023, 10:04

Tipul nu e prost deloc

lefter_popescu
lefter_popescu  •  26 Decembrie 2023, 01:09

Amice dacă după lecturarea articolului profecesebist urmărim cu atenție "clasamentul" cu spectatorii prezenti în deplasare , acesta îl contrazice direct în moalele capului " pe scriitor" ...CFR Cluj conduce detașat iar echipa ilfoveana a lui Gigi Valiza se bate cu Rapid pt locul al doilea . De spun asta ? Pentru ca ilfovenii au fost programați mereu în zilele și orele cele mai bune , iar CFR Cluj și mai ales Rapid au trebuit sa joace , de multe ori vinerea sau lunea și la ore la care fcsbeii ilfoveni nici nu le gusta. Or , în situații diferite clasamentele sunt discutabile. CFR este prima în deplasare iar Rapid prima pe teren propriu având în vedere capacitatea stadionului care nu-i permite sa primească 19- 20 mii , cat avea capacitatea vechiului stadion la care , cum spuneam trebuie ținut cont de programările discriminatorii (zile și ore). În concluzie multă vorbărie pt nimic. Cat priveste Steaua București, echipa stalinista ,adusa în 1947 , în România pe tancurile armatei roșii, este introdusa șmecherește în articol ca să creeze confuzie, având în vedere ca aceasta este ținută cu forța în Liga a II- a pentru a putea apărea în presa asemenea articole favorabile echipei ilfovene a surorii lui Gigi valiza. PS- faceți corecturile de rigoare și menționați ca echipele nu joaca în zilele și orele cele mai bune la care este programata echipa ilfoveana fcsbe, astfel clamentele sunt mincinoase.

brentford
brentford  •  25 Decembrie 2023, 12:37
Postat de nilton pe 25 Decembrie 2023, 09:25

inteleg ca nu mai sunt subiecte dar nici nu poti umple pagina cu articole absurde despre un antrenor care nu mai antreneaza ca sa nu mai vorbim despre articolul delirant despre provincia care ar fi decis ca fcsb ar fi steaua. Toasta lumea stie ca fcsb este jucaria lui ***, " faci ce spune becali" dar uite ca se gasesc gesepisti care sa mege evidenta, deciziile tribunalului, parerile suporterilor tot. Treziti-va ba, fecesebeaua nu e steaua... Aia e in liga a doua.

Referitor la subiectele abordate de gesepe,prefer interviuri cu personaje din sport fara cazier in locul articolelor cu Gigi,Meme,Prodanca,Ivana Knoll,Maria Laptareasa si alte personaje fara pic de respect de sine.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează