FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Călău pentru Dinamo! » Steaua a transferat un fotbalist care a avut cel mai bun randament chiar împotriva rivalei de-o viaţă a trupei din Ghencea

Articol de , - Publicat duminica, 09 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 februarie 2014 09:04

Lucian Sînmărtean, care ieri a efectuat vizita medicală, a marcat de cele mai multe ori în poarta trupei din Ştefan cel Mare, cu care are un palmares general senzaţional: a cîştigat două treimi din disputele directe


Ieri dimineaţă, Sînmărtean a plecat din cantonamentul Vasluiului din Antalya, a ajuns la Bucureşti la ora 9:00, a efectuat apoi vizita medicală, iar luni va semna contractul cu Steaua, care se întinde pînă în iunie 2015.

Azi, mijlocaşul va efectua şi primul său antrenament sub comanda lui Reghecampf, luni va fi legitimat la LPF şi, din punctul de vedere al actelor, va fi disponibil pentru a debuta chiar de la primul joc oficial al roş-albaştrilor pe 2014: restanţa cu Chiajna, de vineri seară, ora 20:30, în Ghencea.

A bătut-o pe Dinamo de unul singur
Vestea cea mai bună pentru suporterii Stelei e că echipa lor a adus un fotbalist care a avut în toată cariera lui în Liga 1 cele mai mai bune prestaţii chiar împotriva lui Dinamo, rivala tradiţională a grupării din Ghencea.

Aproape 20 la sută din toate golurile pe care Lucian le-a înscris în campionatul din România, 4 din totalul de 24, au fost în poarta lui Dinamo, chiar dacă el a evoluat la două echipe, una mică, Gloria Bistriţa, şi cealaltă bună, FC Vaslui!

De fapt, Dinamo e formaţia împotriva căreia actualul mijlocaş al Stelei a marcat de cele mai multe ori şi aproape de fiecare dată a făcut-o cu folos, în avantajul echipei la care a evoluat la momentul respectiv. Cele mai bune exemple sînt partidele Bistriţa - Dinamo 1-0 şi Dinamo - Vaslui 0-1, jucate la distanţă de aproape un deceniu, în care reuşitele lui Sînmărtean au decis jocurile.

Sînmărtean - Dinamo 11-5
Mai mult, chiar şi palmaresul general în confruntarea directă Sînmărtean - Dinamo e unul copleşitor în favoarea fotbalistului. Sînmărtean a jucat de 18 ori împotriva "cîinilor" şi a ieşit de pe teren fără să piardă, chiar dacă a făcut-o cu Bistriţa şi cu FC Vaslui, în peste 70 la sută din cazuri. Nu mai puţin de 11 dispute s-au terminat cu victoria lui Sînmărtean, lucru cu care nici un jucător din actualul lot al Stelei nu s-a putut mîndri în momentul în care a fost adus în Ghencea. În schimb, mijlocaşul a pierdut numai 5 confruntări cu cei din Ştefan cel Mare.

Urmează 3 Derby de România
Faptul că Sînmărtean e sperietoare pentru Dinamo pică perfect pentru Steaua. În următoarele două luni, Derby de România va propune 3 confruntări aşteptate cu un interes enorm. Prima confruntare va avea loc pe 1 martie, în campionat, după care pe 26 martie şi 16 aprilie sînt programate disputele din semifinalele Cupei României.

Primul gol cu Dinamo, acum 13 ani
Data Meciul
19 mai 2001 Dinamo - Bistriţa 3-1
16 aprilie 2003 Bistriţa - Dinamo 1-0
11 septembrie 2011 Vaslui - Dinamo 3-1
10 noiembrie 2012 Dinamo - Vaslui 0-1


6,75 e media notelor GSP ale lui Sînmărtean din ultimele 8 meciuri disputate împotriva lui Dinamo, toate bifate în tricoul Vasluiului, ceea ce înseamnă un calificativ de "foarte bine"

18 e numărul echipelor din Liga 1 cărora Lucian Sînmărtean le-a înscris gol

13 ani şi jumătate au trecut de la cînd Sînmărtean a înscris primul său gol în Liga 1, în meciul Gloria Bistriţa - Braşov 1-0, disputat în noiembrie 2000

Doar un gol cu Steaua
Dacă împotriva lui Dinamo a jucat întotdeauna formidabil, nu acelaşi lucru e valabil şi în meciurile contra Stelei. Sînmărtean are la activ un singur gol, în august 2012, cînd FC Vaslui a bătut-o pe Steaua cu 3-1. Lucian a închis atunci tabela în minutul 83. În schimb, la ultimul joc cu Steaua, în toamna trecută, Sînmărtean a avut o prestaţie dezamăgitoare, încasînd şi un "roşu" spre finalul partidei.

Sînmărtean împotriva lui Dinamo
11 victorii
5 înfrîngeri
2 egaluri

La Vaslui: 7 victorii, 1 egal, 1 înfrîngere
La Bistriţa: 4 victorii, 1 egal, 4 înfrîngeri

Are şi 3 pase de gol
Nu doar cu goluri marcate şi palmares pozitiv se mîndreşte Sînmărtean în faţa lui Dinamo, ci şi cu pase de gol. În ultimii 4 ani, actualul mijlocaş al Stelei are în "palmares" şi 3 assist-uri: Vaslui - Dinamo 4-1, în mai 2013, la Dinamo - Vaslui 1-2, în septembrie 2010, şi în jocul Dinamo - Bistriţa 1-1, disputat în octombrie 2009. De fapt, Sînmărtean e cel mai bun pasator al Ligii 1 în ultimii doi ani şi jumătate, perioadă în care a reuşit 26 de assist-uri, unul mai mult ca Bourceanu.

Devine nr. 1 în Ghencea
Steaua nu a transferat doar un fotbalist cu calităţi, dar şi unul cu o experienţă fantastică în meciuri împotriva lui Dinamo. În acest moment, nici un alt fotbalist din lotul lui Reghecampf n-are disputate mai multe jocuri cu roş-albii decît are fostul jucător al Vasluiului. Sînmărtean a bifat pînă acum nu mai puţin de 18 confruntări, cu una peste Prepeliţă şi dublu faţă de cîte avea Bourceanu, de care Steaua tocmai s-a despărţit.

Jucător Meciuri cu Dinamo*
1. Sînmărtean 18
2. Prepeliţă 17
3. Cr. Tănase 14
4. Tătăruşanu 12
5. Latovlevici 10
* meciuri în Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (57)
plischi
plischi  •  10 Februarie 2014, 06:55

cred ca a vrut sa moara frumos, de-aia a venit la steaua...

conasu_boeru
conasu_boeru  •  09 Februarie 2014, 13:30
Postat de benise pe 09 Februarie 2014, 11:02

Asa este noi nu existam,noi cea mai tare GALERIE din Europa de Est!!!!

Galeria...de la draperie ??!!!

conasu_boeru
conasu_boeru  •  09 Februarie 2014, 13:26
Postat de benise pe 09 Februarie 2014, 11:10

Au avut unele rezultate bunicele,au crescut ca joc,si hopa au prins tupeu!?Steaua trebuie sa-i priveasca cu multa seriozitate,si pentru noi suporterii are datoria sa-i MACELAREASCA!Firul de la martisor anul acesta este ros-albastru!

Martisorul , are si el mandria lui si nu isi permite sa se compromita !!!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează