FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Campania de transferuri nu s-a încheiat la Steaua: MM mai vrea trei străini!

Yazalde Pinto este una dintre ţintele lui MM
Yazalde Pinto este una dintre ţintele lui MM

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 iulie 2011 22:16

Managerul negociază pentru întăriri din afara României: Yazalde, Sovsici şi Cardozo. Bosniacul a anunţat pe facebook că transferul lui de la NK Zagreb e aproape realizat.

Steaua n-a terminat campania de achiziţii. Gigi Becali a ales trei jucători pe ultima sută de metri: Prepeliţă, Bourceanu şi Nikolici. Mihai Stoica are şi el trei favoriţi, pe care încearcă să-i "rezolve" înaintea închiderii ferestrei pentru transferuri: Yazalde, Damir Sovsici şi Horacio Cardozo.

E operat
Primul e portughez, atacant, şi are 22 de ani. MM tratează cu Braga împrumutul lui încă de la începutul verii. Finalista Europa League e dispusă să-l cedeze un an, mai ales că internaţionalul de tineret lusitan a suferit recent o operaţie la menisc din cauza căreia va mai fi indisponibil cam o lună de acum încolo.

"Prieteni, vin la Steaua!"
Sovsici e un bosniac de la NK Zagreb şi le-a luat ochii steliştilor în amicalul pe care l-au jucat recent în Austria. Internaţionalul de tineret bosniac a marcat spectaculos atunci şi golul lui a produs deja primele tratative dintre cluburi. Oferta Stelei a însemnat 1,5 milioane de euro pentru coproprietate. Roş-albaştrii mizează pe faptul că Damir are doar 21 de ani şi că ar putea însemna o afacere foarte bună în viitorul apropiat. Sovsici e mijlocaş ofensiv şi are o cotă bună în Croaţia, unde e văzut printre cei mai talentaţi tineri din campionat.

Cardozo e liber
Chiar dacă l-a achiziţionat pe Bourceanu, Steaua tot nu şi-a acoperit numeric zona mijlocaşilor centrali. Pe lîngă Alex, mai sînt numai Bicfalvi şi Dorinel Popa. Managerul general a cules informaţii despre un închizător argentinian de la Kavala, Horacio Cardozo. "E un luptător, un fotbalist foarte combativ şi ne-ar putea ajuta", le-a zis MM colaboratorilor lui. Lui Stoica i s-a îndeplinit visul: Kavala a fost retrogradată ieri, o sancţiune primită ca urmare a scandalului meciurilor trucate din Grecia, şi sud-americanul în vîrstă de 31 de ani va deveni liber de contract. Le-a transmis deja roş-albaştrilor că vrea aceiaşi bani pe care îi lua la fostul club, adică 240.000 de euro pentru un an de contract.

"Mai e timp pînă la începutul lunii septembrie, cînd se închid transferurile. E posibil să mai aducem cîţiva străini pînă atunci" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

Cine sînt fotbaliştii pe care-i mai vrea Mihai Stoica:

Damir Sovsici (21 de ani, NK Zagreb)
- E mijlocaş stînga sau mijlocaş central ofensiv
- Joacă de la 18 ani titular la NK Zagreb, pentru care a strîns 67 de partide şi două goluri
- Măsoară 1,77 metri şi cîntăreşte 72 de kilograme

Yazalde Pinto (22 de ani, Braga)
- Atacant lateral sau al doilea vîrf
- Are prezenţe în "naţionala" de tineret a Portugaliei şi în stagiunea trecută a evoluat pentru Rio Ave, unde a fost împrumutat
- Are 1,82 metri şi 77 de kilograme

Horacio Cardozo (31 de ani, Kavala)
- Mijlocaş defensiv
- Jurnaliştii greci confirmă impresia pe care MM şi-a format-o despre el: "E printre cei mai agresivi fotbalişti din campionat".
- Are 1,73 metri şi 71 de kilograme

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
sibelius
sibelius  •  29 Iulie 2011, 14:40
Postat de tristar pe 29 Iulie 2011, 13:43

O sa spuna Jiji ca europenii cer salarii mari. De acord, dar cine-ti vine pe 120 mii/an?!? De fapt, noi stim ca G. Becali nu se poate ridica la pretentiile financiare ale unui club de nivelul Stelei. Din acest motiv, a plecat din Ghencea. Din acest motiv, aduce numai jucatori de duzina la echipa. NMe tot amageste an de an. Intr-o zi, lumea ii va intoarce definitiv spatele. Stelistii adevarati, desi e evident, tot mai spera sa se destepte nebunul. DACA NU POTI TINE STEAUA, VINDE-O! Sunt sigur ca se vor gasi alti investitori sa o duca mai departe.

Arata-mi un patron care CUMPARA fotbalisti si spune-mi daca-si merita banii cei cu salarii mari. O sa ajung sa-i compatimesc pe muritorii aia de foame ca iau doar 120.000 de euro pe an. Ca sa ce vrei sa le dai banii aia? Sa speri ca ajungi in grupele EL si faci si tu cateva puncte? Ar trebui sa ne trezim odata si sa vedem care e nivelul fotbalului romanesc. Putem numara pe degete jucatorii straini buni ajunsi in Romania. Cu exceptia lui Perreira niciunul nu a fost adus nici pe bani multi, nici cu salarii mari.

tristar
tristar  •  29 Iulie 2011, 13:43

O sa spuna Jiji ca europenii cer salarii mari. De acord, dar cine-ti vine pe 120 mii/an?!? De fapt, noi stim ca G. Becali nu se poate ridica la pretentiile financiare ale unui club de nivelul Stelei. Din acest motiv, a plecat din Ghencea. Din acest motiv, aduce numai jucatori de duzina la echipa. NMe tot amageste an de an. Intr-o zi, lumea ii va intoarce definitiv spatele. Stelistii adevarati, desi e evident, tot mai spera sa se destepte nebunul. DACA NU POTI TINE STEAUA, VINDE-O! Sunt sigur ca se vor gasi alti investitori sa o duca mai departe.

varanga53
varanga53  •  29 Iulie 2011, 13:41

S-a intors la Steaua pentru ca nu il mai primeste nici un club asa-zis mare!Nu stie cum sa-l mai perie pe Gigi pentru a nu fi dat afara!Dar ceea ce a facut acest specimen la adresa unui domn adevarat,recte Narcis Raducan,intrece orice limite ale proastei cresteri !A dovedit un caracter de cea mai joasa speta(banuiesc faptul ca asta il apropie de Gigi),un mahalagiu mizerabil !Mi-e rusine pentru imaginea Stelei!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează