FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - RAPID, 20:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Căpitanii recordmeni lipsesc în Astra - Rapid. Takayuki şi Spadacio, cel mai titularizaţi fotbalişti în ultimele două sezoane

Takayuki şi Spadacio, într-un duel din Cupa României din octombrie 2010
Takayuki şi Spadacio, într-un duel din Cupa României din octombrie 2010

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2011 11:36

Astra şi Rapid se vor duela în această seară, cu începere de la ora 20.00, în direct pe DigiSport şi liveTEXT pe GSP.RO, ambele echipe urmînd a fi văduvite de aportul căpitanilor obişnuiţi. Astfel, atît Takayuki Seto cît şi Juliano Spadacio vor lipsi din teren, fiecare avînd un motiv întemeiat.

"Reprezentantul Japoniei"  în campionatul intern a încasat  în disputa cu Pandurii din runda precedentă al 4-lea cartonaş galben, acesta aducîndu-i implicit suspendarea în confruntarea cu giuleştenii. Interesant de menţionat faptul că "niponul" născut în aceeaşi zi cu Gică Hagi, 5 februarie, va rata pentru întîia oară de la venirea sa în România o partidă din Liga 1. De menţionat că Takayuki este singurul jucător din principala întrecere autohtonă  ce a bifat prezenţe în ultimele 61 de etape! Totodată, de la startul sezonului 2008-2009, japonezul a ratat doar două meciuri, ambele pe vremea cînd evolua în liga secundă pentru CSM Ploieşti.

Mai mult, chiar dacă de la promovarea din 2009 pînă în prezent pe banca Astrei s-au aflat cinci antrenori, toţi l-au inclus în formula de start, el începînd titular în 34 de jocuri din stagiunea trecută şi în 27 din sezonul actual. În această ediţie de campionat, înlocuirea lui Mihai Stoichiţă la finele etapei a 6-a cu Tibor Selymeş i-a adus "optarului" prahovean şi prima opţiune pentru banderola de capitan.

După ce şi-a făcut junioratul în Brazilia,  ploieştenii l-au transferat în 2007.  Asiaticul a parcurs alături de formaţia patronată de Ioan Niculae drumul din eşalonul trei în prima divizie. Viaţa extra-sportivă cumpătată şi-a spus cuvîntul şi în teren, acolo unde, deşi este mijlocaş central, a primit doar 7 cartonaşe galbene în Liga 1, trei în 2009/2010 şi patru în prezent.

Iată cîteva cifre interesante stabilite de Takayuki Seto:
- Singurul jucător prezent pe teren în ediţia trecută în toate cele 34 de etape.
- Ultimul meci de campionat în care nu şi-a putut ajuta din "dreptunghiul verde" echipa s-a consemnat pe 6 septembrie 2008 în meciul jucat de prahoveni în eşalonul secund la Botoşani (etapa a 4-a, FC Botoşani-FC Ploieşti). De atunci, el a îmbrăcat în permanenţă tricoul ploieştenilor, adunînd un total de 87 de prezenţe consecutive, 26 în B1 şi 61 în Liga 1.
- Integralist în 58 de jocuri, "niponul" lipsind  25 de minute din sezonul anterior (CFR-Astra) şi 26 în cel actual, 25 în etapa a 3-a (Astra-Mediaş 0-2) şi un minut în Pandurii-Astra din runda a 27-a.
- A marcat şase goluri, cinci reuşite bifîndu-le în deplasare. Singurul gol izbutit în faţa proprilor suporteri a înregistrat şi unica victorie înregistrată într-o partidă în care a înscris (2010/2011, etapa 14, Astra-Braşov 3:0).
- Dinamo l-a dorit atît în vara lui 2010 cît şi în iarnă, dar mutarea în "Ştefan cel Mare" a picat de fiecare dată. Interesant este faptul că tocmai "cîinii roşii" au fost principalele sale "victime", Takayuki marcînd în ambele deplasări din "Groapă".
- În 2010/2011 a marcat golul 100 din contul străinilor ce şi-au trecut numele pe tabelă.

Citeşte un interviu special cu Takayuki Seto!

De partea cealaltă, Juliano Spadacio (93 de jocuri), căpitanul giuleştenilor după declanşarea neînţelegerilor cu Lazăr a plecat în ţara natală şi a ameninţat clubul că-l va da în judecată la forurile internaţionale pentru a-şi recupera datoriile salariale şi pentru a deveni liber de contract.

Mijlocaşul transferat în mandatul lui Jose Peseiro din 2008-2009 nu a prins minute decît în două jocuri, unul în primul sezon şi celălalt în 2009-2010, de fiecare dată fiind suspendat.

În primul sezon, a marcat 16 goluri şi a ocupat treapta a doua a podiumului golgeterilor, după G.Bucur şi Fl. Costea. În 2009/2010 a înscris doar de 3 ori, dar a fost principalul assist din Liga 1, 10 pase decisive. În stagiunea curentă a strîns 27 de jocuri (26 titular, 22 integralist), a punctat de două ori şi a pasat de şapte ori decisiv.

Alte informaţii statistice legate de Spadacio:
- Din cele 21 goluri marcate, 18 le-a reuşit după ce a lovit mingea cu piciorul stâng. De asemenea, de 10 ori a înscris din afara careului. A punctat de 6 ori din fază fixă, de 5 ori el lasându-i fără replică pe portari după ce executase lovituri libere. În contul său sunt trecute şi patru duble, toate în 2008/2009, dar şi o eliminare ((etapa 24, 2008/2009, Urziceni-Rapid).
- Niciodată “vişiniii” nu au pierdut cînd mijlocaşul rapidist a marcat, din 17 meciuri giuleştenii impunîndu-se în 15 şi remizînd de două ori.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează