FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - UTA

Care derby?

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 martie 2008 00:00

Pentru Uhrin, meciul cu UTA nu este decît un alt joc acasă, ce trebuie cîştigat pentru atingerea obiectivului

Pentru cehul Dusan Uhrin nu e loc de sentimente în fotbal. Tehnicianul Politehnicii a oferit o analiză glacială a meciului pentru care bănăţenii şi arădenii se inflamează de două ori pe an. "Este un derby popular aici la Timişoara, dar eu nu mă pot gîndi că joc împotriva Aradului. Eu mă gîndesc doar că avem un meci acasă, pe care trebuie să-l cîştigăm, pentru a ajunge în cupele europene", a explicat ieri Uhrin, care nu-şi consideră echipa favorită în duelul cu UTA: "Va fi un meci dificil, la fel ca în tur, dar noi trebuie să fim atenţi ca jocul să nu ajungă în careul nostru. De asemenea, trebuie să fim atenţi şi la fazele fixe şi să intrăm 100% pregătiţi, dacă vrem să învingem".

Deşi neconectat emoţional la rivalitatea tradiţională, cehul admite că meciul cu arădenii i-a monopolizat atenţia. "Mă gîndesc doar la meciul de sîmbătă. Nu mă interesează etapele viitoare şi, sincer, nici nu le ştiu ordinea. Sînt conectat la partida cu UTA, deoarece orice derby e imprevizibil. Le ştiu bine pe cele din Cehia şi e clar că nimeni nu poate spune că e învingător dinainte, pe foaie, într-un asemenea meci", a spus Uhrin.

Răbdarea e cheia
Uhrin a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, şi care a fost remediul problemelor defensive de care Poli a suferit în tur. "Ne descurcăm mai bine în apărare, pentru că am învăţat să fim mai răbdători. Nu mai faultăm atît de mult, ceea ce este un fapt hotărîtor, primind astfel mai puţine goluri", a spus cehul, adăugînd că primele de 25.000 de euro, pe care le pot încasa alb-violeţii în caz de victorie, nu sînt decît un bonus, primordială fiind rămînerea pe un loc fruntaş în clasament.

"Debutant" în derbyul Vestului
Valentin Bădoi se află în faţa primului său derby Poli-UTA din carieră, dar spune că experienţa meciurilor tari de la Rapid i-a conturat deja o idee asupra importanţei partidei. "E primul meu derby la Timişoara şi clar că nu există nici un favorit. Am trăit astfel de meciuri şi la Bucureşti şi nu poţi ştii nimic dinainte. Eu le promit însă fanilor că voi da totul în teren, trebuie neapărat să învingem", a spus ex-stelistul.

Citește și:

Claudiu Niculescu și-a găsit echipă » Poate semna contractul până la sfârșitul săptămânii
Liga 2
Claudiu Niculescu și-a găsit echipă » Poate semna contractul până la sfârșitul săptămânii
Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!
Superliga
Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!
Lennon nu l-a vrut » A doua plecare a zilei de la Rapid
Superliga
Lennon nu l-a vrut » A doua plecare a zilei de la Rapid

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (12)
 •  14 Martie 2008, 19:54

Domnule "Mitica" Bucur, Poli - UTA e un DERBY ! Hai UTA !

 •  14 Martie 2008, 12:45

santeti niste beliti .. astia care ati scris articolu. Ce-i cu titlu ala???? Vorbiti aiurea !! Hai Poli !!!

 •  14 Martie 2008, 11:53

ADRIAN BUCUR ESTI UN OM DE RAHAT , NU ZIARIST !!!!!!!!!!!!! TE-A PLATIT IANCU PENTRU ARTICOL , LINGAULE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează