FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - STEAUA 1-2

Careu cîştigător! » Ilie Stan are motive să zîmbească: patru veşti bune după amicalul cu Farul

Florin Costea a fost şi ieri surpriza plăcută a Stelei
Florin Costea a fost şi ieri surpriza plăcută a Stelei

Articol de - Publicat joi, 01 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 01 martie 2012 00:20

Steaua s-a impus la limită în amicalul cu Farul, dar Ilie Stan are şi motive să zîmbească, Stanca, Florin Costea, Chipciu şi Tiberiu Bălan fiind jucătorii cu prestaţii apreciate.

Roş-albaştrii şi-au încheiat exilul la Constanţa cu un amical contra Farului, ocupanta locului zece în Seria întîi a Ligii secunde. Cu şase jucători la loturile naţionale, Stan a trimis pe teren contra "marinarilor" o echipă experimentală.

Chiar şi aşa, steliştii au controlat jocul cu lejeritate. Dintre toţi steliştii, patru au ieşit în evidenţă, avînd evoluţii menite să-l mai liniştească pe Ilie Stan, înaintea startului sezonului de primăvară.

1. Florin Costea: lider pe teren şi în vestiar
Căpitan în premieră, Costea cel mare a jucat mijlocaş stînga, acolo unde, probabil, va juca şi în campionat. A oferit pasa la golul de 1-0 al lui Rusescu şi a mai avut cîteva acţiuni reuşite. E mult schimbat în bine, ca atitudine, dar mai ales din punct de vedere fizic. A fost aplaudat de cei 3.000 de oameni prezenţi la meci în momentul înlocuirii sale. "Se vede că Florin creşte de la meci la meci şi de la antrenament la antrenament. Are atitudine de căpitan, vorbeşte mult pe teren, ne ajută foarte mult!", a declarat după meci brazilianul Machado.

2. Stanca: mai tehnic şi mai sigur ca Tătăruşanu
Răzvan Stanca a demonstrat că este cel mai tehnic portar din campionatul intern, cunoscînd la perfecţie jocul cu ambele picioare. A fost mereu pe fază, a reuşit o intervenţie bună în prima repriză, iar în partea secundă i-a uimit pe toţi cu un dribling cu călcîiul la mijlocul terenului. A fost aproape să intervină şi la lovitura de la 11 metri executată de Pătulea. Penalty-ul constănţenilor a fost unul hilar, "centralul" Eduard Ioniţă, din Tulcea, inventînd practic lovitura de pedeapsă.

3. Alexandru Chipciu: altruist şi mereu cu capul sus
A revenit pe gazon după ruptura musculară suferită în stagiul din Antalya care l-a făcut să rateze şi "dubla" cu Twente. A jucat o jumătate de oră şi a pasat decisiv la golul victoriei marcat de Bălan, pasîndu-i acestuia într-o situaţie în care 9 din 10 fotbalişti ar fi şutat direct pe poartă. Marele regret al lui Stan este faptul că nu-l va putea folosi pe Chipciu duminică, la Mioveni, din cauza faptului că mijlocaşul este suspendat.

4. Tibi Bălan: poziţia lui e de al doilea vîrf
Ilie Stan are de ce să regrete că nu l-a trecut pe lista UEFA pentru partidele cu Twente! Deşi a fost rezervă, Bălan a jucat foarte bine din momentul intrării sale pe teren. Nu doar că a marcat golul victoriei, ci a şi luminat jocul echipei. Se vede clar că poziţia care-l avantajează cel mai bine este aceea de mijlocaş în spatele vîrfului, şi nu mijlocaş de bandă, acolo unde i se dau şi multe sarcini defensive.

"Ne-aţi distrus gazonul!"
Gazonul de la Constanţa a rezistat doar la încălzirea dinaintea meciului. După aceea, terenul a devenit destul de greu, iar la final, oficialii constănţeni erau dezamăgiţi de felul în care acesta arăta. "Nici nu se putea mai bine, după ce steliştii s-au antrenat de două ori în două zile consecutive pe el. A mai şi nins, iar toate astea au făcut ca la final gazonul să arate atît de rău!", a comentat un oficial al "marinarilor".

Vis împlinit: Martinovici căpitan
În minutul 72, Florin Costea a fost înlocuit cu fratele său, Mihai Costea, iar banderola a ajuns la sîrbul Novak Martinovici. Bicfalvi a fost cel care a refuzat-o iniţial şi i-a dus-o sîrbului. Marti a acceptat abia după ce a primit şi acceptul celor de pe bancă. După incidentul de la Ploieşti din tur, cînd un suporter prahovean l-a lovit în faţă pe Galamaz, iar Martinovici a intervenit furtunos, fanii roş-albaştrilor l-au cerut în dese rînduri pe Martinovici căpitan.

Farul - Steaua 1-2
Au marcat: Pătulea (36-penalty) / Rusescu (18), T. Bălan (73)

Farul: Curcă - I. Călin, Stegaru, L. Dobre, Dino Eze - Buzea, I. Pană - A. Neagoe, Ivanovici, Husein - Pătulea. Au mai jucat: M. Toma, B. Cernat, Niţescu, I. Barbu, V. Sandu, Sascău, Coteanu, B. Nicola, Enghin, S. Paraschiv, R. Stăncioiu, C. Miron, V. Badea, A. Paraschiv, Y. Kone
Antrenor: Viorel Tănase

Steaua: Stanca - Dănănae, Martinovici, Geraldo (Bicfalvi, 46), Pîrvulescu - Tatu (T. Bălan, 56), Răduţ (I. Năstăsie, 82), Prepeliţă (V. Lupu, 77), Fl. Costea (M. Costea, 72) - Rusescu (Nikolici, 56), Machado (Chipciu, 62)
Antrenor: Ilie Stan

Spectatori: 3.000
Arbitru: Eduard Ioniţă (Tulcea)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
tzii
tzii  •  01 Martie 2012, 15:49

martinovic, capitan!

laurmarian
laurmarian  •  01 Martie 2012, 12:36

Am fost ieri la meci si va spun ca Dananae nu are nicio treaba. Pur si simplu este praf.

gabi_stelist
gabi_stelist  •  01 Martie 2012, 09:52

Nu doar cei patru au fost buni, Parvulescu vred eu ca a fost cel mai bun, atat pe faza defensiva unde a recuperat cel mai mult dar si pe faza ofensiva

Vezi toate comentariile (8)
Comentează