FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Cartonaşele decid titlul! » Ce jucători riscă să fie suspendaţi pe final de sezon

Dan Alexa este jucătorul din Liga 1 care a încasat cele mai multe cartonaşe galbene în acest campionat.
Dan Alexa este jucătorul din Liga 1 care a încasat cele mai multe cartonaşe galbene în acest campionat.

Articol de GSP - Publicat joi, 19 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 aprilie 2012 20:02

Rapid şi Dinamo au cei mai mulţi jucători la un pas de suspendare în etapele rămase pînă la finalul sezonului, perioadă în care fiecare pas greşit poate decide titlul.

CFR, Dinamo, Steaua, Rapid şi Vaslui sînt echipele care se bat la titlu în această ultimă lună competiţională. Oficialii cluburilor vorbesc numai despre frica de arbitraje potrivnice sau teama jocurilor de culise, însă o reală problemă vine chiar din vestiarul pretendentelor la supremaţia Ligii 1.

În perioada 20 aprilie - 20 mai se va observa cine şi-a calculat bine paşii în "mercato" din iarnă, mai exact cine are un lot puternic, numeros şi echilibrat valoric, întrucît mulţi dintre jucătorii importanţi pot deveni indisponibili din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

1. CFR Cluj, liderul la zi al Ligii 1, stă cel mai bine la acest capitol. Are doar trei fotbalişti la un pas de suspendare: Cadu (9 "galbene"), Panin şi Sougou, fiecare cîte 6. Contra Concordiei, Ioan Andone nu va putea conta pe Lionn (4 galbene) şi pe Camora, eliminat cu Petrolul. Cadu, cu 9 avertismente, va sta la fiecare "galben"!

2. Dinamo are apărarea în piuneze. Din cei opt fotbalişti aflaţi la un singur avertisment de odihnă, cinci sînt din sistemul defensiv: Moţi şi Grigore (ambii cîte 8 "galbene") - cei doi vor fi indisponibil la fiecare avertisment -, Rus, Kone şi Bălgrădean (fiecare cîte 3). Pe lîngă aceştia, mai pot sta atacanţii Marius Niculae şi Dănciulescu, plus Strătilă (fiecare cîte 3). Pulhac (4) nu va juca în week-end cu Ceahlăul, însă mare problemă este că, în cazul multor indisponibili, roş-albii nu au rezerve de aceeaşi valoare cu titularii!

3. Steaua nu poate conta pe doi fotbalişti importanţi cu Vasluiul, Iliev (7) şi Pîrvulescu (4), iar patru dintre elevii lui Stoichiţă sînt la un pas de suspendare pentru partidele viitoare: Bourceanu şi Chipciu (fiecare cîte 6 "galbene"), plus Bălan şi Chiricheş (fiecare cîte 3). Marele avantaj al steliştilor îl reprezintă lotul numeros şi echilibrat din punct de vedere valoric pe aproape fiecare post.

4. Rapidul are cel mai uşor program pînă la finalul sezonului, dar şi cei mai mulţi jucători posibil indisponibili: 9! Rui Duarte (9) şi Surdu (4) stau acum, cu Mioveni, însă lista celor ce riscă să nu joace din cauza avertismentelor este foarte lungă: Alexa este recordmanul "galbenelor", 10, şi, alături de Duarte, Nicolae Grigore şi Pavlovici (ambii cîte 8) vor sta de acum la fiecare avertisment. Lista celorlalţi aflaţi la un pas de suspendare: Marcos Antonio, Coman, Grigorie, Teixeira şi Creţu (fiecare cîte 3 "galbene).

5. Vasluiul se teme mai ales să nu-l piardă pe Wesley (3 "galbene"), golgeterul cu cifre incredibile în acest sezon: 29 de goluri în 35 de meciuri în acest sezon, în toate competiţiile. Ceilalţi aflaţi la un pas de suspendare: Milanov (8), Gladstone, Yero Bello, Raul Costin şi Temwanjera (fiecare cîte 3 "galbene").

* Regulamentul spune că jucătorii stau la 4, 7 şi 9 galbene, apoi devin indisponibili la fiecare avertisment

475464-program-5.jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
romaniasports
romaniasports  •  20 Aprilie 2012, 00:42

://www.romaniasports.com Cele mai noi stiri, rezultate, statistici din sportul romanesc si nu numai.

v1ad
v1ad  •  19 Aprilie 2012, 20:30

La cum se arunca cu galbenele in meciurile rapidul, ma astept ca in ultimele etape sa aduca si de la juniori pe cativa ca sa fie 11. Pe cand la alte echipe, pe care liga le doreste fruntase, nu se da galben nici la talpi pe glezna

villy69
villy69  •  19 Aprilie 2012, 14:57

Chestia asta cu programul usor / greu nu prea mai tine ... Pana acum poate a contat, se vede insa treaba ca au inceput sa conteze meciurile directe, atat la retrogradare cat si in lupta pentru titlu ! Iar echipele care au facut surprize si-au cam terminat se pare "cartusele" ... Tocmai de aceea Rapid si Steaua stau mai bine ! Cred ca, pe rand se pot elimina dintre pretendentele pentru titlu. De ex. Steaua sau (mai ales) Vaslui etapa asta, Rapid sau Steaua etapa viitoare, s.a.m.d. Cea mai mare sansa o are tot CFR-ul din pacate iar ei vor fi in lupta sigur pentru locurile 1-2 pana in ultima etapa. Parerea mea e caDinamo si Vaslui nu vor termina mai sus de locul 3 (cu tot lotul lor

Vezi toate comentariile (12)
Comentează