FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Catenaccio canin » Transformarea prin care a trecut Dinamo sub comanda lui Bonetti

Dinamo înscrie mult mai puţin, dar se apără bine.
Dinamo înscrie mult mai puţin, dar se apără bine.

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 12 octombrie 2012 20:01

Dinamo s-a transformat într-o echipă defensivă sub comanda lui Dario Bonetti, care a lăsat deoparte tradiţia ofensivă a roş-albilor.

Roş-albii au început reconstrucţia, însă scheletul primei echipe e format, în mare parte, din aceiaşi fotbalişti ca sezonul trecut. Un singur lucru s-a schimbat radical, stilul de joc al echipei. Fie în modulul 4-3-3, fie în 4-4-2, Dinamo şi-a pierdut apetitul ofensiv, după zece etape, cu una mai puţin disputată decît restul echipelor, derby-ul cu Rapid, avînd marcate 18 goluri. Cele mai puţine, după Rapid, dintre formaţiile care trag la titlu sau la cupele europene!

Comparativ cu sezonul trecut, parcursul echipei nu este deloc bun. Atunci, după zece etape cu Liviu Ciobotariu pe bancă, Dinamo era liderul Ligii 1, cu 25 de puncte, doar o înfrîngere şi o remiză, şi marcase de 25 de ori! Îngrijorător este că roş-albii au pornit, în aceste zece etape, doar 765 de atacuri, conform firmei de monitorizare InStat Fooball, depăşind doar pe Rapid (710) şi U Cluj (718)! Nici la capitolul şuturi pe spaţiul porţii, "cîinii" nu stau prea bine, cu 40 de reuşite fiind doar peste echipe ca Iaşi, Ceahlăul, Gaz Metan, Gloria Bistriţa şi Chiajna.

Apărarea în schimb e printre cele mai bune, cu doar 11 goluri încasate pînă acum Dinamo aflîndu-se pe locul trei, după Steaua şi Rapid, ambele cu zece goluri primite.

3 partide fără gol marcat are Dinamo în acest început de sezon, în Liga 1, cu Chiajna (0-0), Astra (0-1) şi CFR Cluj (0-1)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Sper să am putere!"
Cornel Dinu a fost externat ieri după o săptămînă, timp în care a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, întrucît a acuzat o stare de slăbiciune, cauzată de faptul că şi-a ignorat tratamentul medicamentos prescris de doctori. "Domnul Brădişteanu a fost alături de mine şi cu vorba, o vorbă mai înţepată, dar logică şi sper să înving. Problemele cardiace s-au stabilizat. Acum mi-am revenit, datorită doctorilor, tratamentului şi luptei care s-a purtat cu mine. Sper să am putere pentru că voinţă avem toţi", a spus Mister.

Borcea a trecut la judo
Fostul preşedinte executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, nu poate sta departe de sport. Invitat de Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Borcea a mers la Abu Dhabi unde a asistat la o competiţie de judo şi i-a premiat pe cîştigători. Fostul oficial al "cîinilor" a participat la acest eveniment alături de Vizer şi de Cosmin Olăroiu.

Inbox:
- Cornel Ţălnar debutează azi la Dinamo II, contra lui Rapid Suceava. La echipa a doua ar putea evolua Strătilă, Axente sau Galcev.
- Gigi Neţoiu, fost acţionar dinamovist: "Eu zic că Dario Bonetti trebuie susţinut, să fie lăsat să-şi facă treaba. Se întîmplă multe lucruri acolo, la Dinamo, dar nu vreau să dezvolt!".

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (5)
alexa.09
alexa.09  •  15 Octombrie 2012, 11:05

Lui Dinamo , TREBUIE sa ii revina apetitul ofensiv . Am observat ca cel defensiv este aproape bine pus la punct . Insa atacurile trebuie sa fie mai consistente , mai bine construite . De la jumatatea terenului , se cam rupe totul . Sper ca aceasta pauza sa fie benefica , iar echipa sa mearga din ce in ce mai bine !

conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Octombrie 2012, 21:30
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pai aia e poza de pe cruce !

adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  13 Octombrie 2012, 13:46

Bonetti are nevoie de cel putin 4 jucatori de valoare ca sa faca ceva la Dinamo...avem un lot prea subtire si din pct de vedere valoric si numeric...HAI DINAMO!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează