FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ce-i rupe pe stelişti?! » Faţă de sezonul trecut, jucătorii lui Reghe au început să cadă pe capete

Articol de - Publicat miercuri, 09 octombrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 08 octombrie 2013 21:37

Acum un an, în primele 3 luni ale sezonului, s-au accidentat uşor doar doi jucători. Acum, în acelaşi interval de timp, nu mai puţin de 6 au acuzat accidentări serioase


Cuplul Reghecampf - Neubert a fost lăudat pe parcursul campionatului trecut inclusiv pentru că, datorită metodelor de pregătire, în special cele fizice, a schimbat ceva cu care Steaua se confrunta an de an: accidentările grave ale jucătorilor. Practic, în debutul sezonului trecut, n-a existat nici o accidentare gravă, doar Pîrvulescu şi Georgievski, dintre cei rupţi după startul sezonului, au stat pe margine numai cîte un meci din cauza problemelor medicale.

Chiricheş, Tatu şi Tănase s-au rupt de cîte două ori
Acum, situaţia tinde să revină la ce se întîmpla în Ghencea pînă în 2012. Numărul steliştilor accidentaţi s-a triplat, în timp ce numărul accidentărilor a urcat de la două la 12! Chiricheş s-a rupt de două ori şi a ratat 5 meciuri, între care cea mai importantă "dublă" a verii, cea cu Legia, din play-off-ul Champions League.

Tatu s-a accidentat şi el de două ori, în timp ce recidiva lui Nikolici la genunchiul operat în primăvară înseamnă deja peste două luni de absenţă şi îl va mai ţine departe de gazon încă 3-4 săptămîni.

Pe lîngă ei, Tănase, Georgievski şi, caz mai recent, Pintilii au căzut şi ei răpuşi de probleme medicale. În total, meciurile în care Reghe nu a putut conta măcar pe unul dintre ei se ridică la 15, ceea ce înseamnă un procent de peste 80 la sută din totalul celor 18 partide oficiale disputate de Steaua pînă acum.

COMPARAŢIE
Sezonul 2012-2013
Perioada: 23 iulie - 4 octombrie
Meciuri disputate: 17
Jucători accidentaţi: 2
Meciuri ratate de cei care s-au accidentat: 2

Sezonul 2013-2014
Perioada: 10 iulie - 5 octombrie
Meciuri disputate: 18
Jucători accidentaţi: 6
Meciuri ratate (cumulate) de cei care s-au accidentat: 28

"De ce se insistă pe doping la Steaua?"
Tot pe parcursul sezonului trecut, cei din Ghencea au fost arătaţi cu degetul privind metodele prin care îi pregătesc fizic pe jucători. Au fost chiar suspiciuni de dopaj, care au reapărut şi în actualul campionat. "Toate testele antidopind făcute la Steaua în ultimele 15-16 luni au ieşit negativ, nu înţeleg de ce se tot insistă pe acest subiect" a fost declaraţia de ieri a lui Reghecampf pentru DolceSport.

"Vom face antrenamente şi mai dure"
Criticat de Emeric Ienei că "a suprasolicitat jucătorii prin antrenamente tari şi acum fotbaliştii nu mai au plăcerea de a începe un meci", Reghecampf a anunţat ieri ce strategie de pregătire are pentru perioada imediat următoare: "Am preferat să mergem o săptămînă în Antalya pentru că avem foarte multe lucruri de reglat. În plus, vom mări puţin intensitatea antrenamentelor, vor fi ceva mai dure tocmai pentru a-i aduce pe toţi jucătorii cît mai aproape de nivelul lor maxim".

Pintilii, out şi cu Viitorul!
Accidentat la antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Chelsea din Liga Campionilor, Mihai Pintilii nu va putea fi folosit de Reghe nici la următorul meci din campionat, cu Viitorul. "Pintilii mai are de nevoie de cîteva zile de recuperare, antrenamente pe care le face alături de Chipciu şi de Nikolici. Eu abia aştept ca Mihai să revină la normal, dar din ce am înţeles de la medicul nostru nu va putea juca nici cu Viitorul. Sper să fie bine pînă la partida cu Basel".

Mitică e cu MM
Dumitru Dragomir a precizat că este posibil ca Mihai Stoica să fie declarat «persona non grata» în fotbalul românesc, doar că el va vota împotriva acestei decizii: "Îi recomand lui MM să fie rezervat în declaraţii. Există şanse ca el să fie declarat «persona non grata», numai că eu nu agreez astfel de măsuri vizavi de Stoica. Trebuie să punem în balanţă şi ce a făcut bine, nu numai că a jignit. El e deja în stare de suspendare, iar dacă mai greşeşte riscă să se aprobe ce a cerut Mircea Sandu".

"Dinamo ar da lovitura cu Mutu!"
Reghecampf a vorbit la DolceSport despre posibilitatea ca Adrian Mutu să se întoarcă în Ştefan cel Mare: "Dacă reuşesc să-l ia pe Mutu, ar fi într-adevar o lovitură de imagine. E un jucător de valoare care mai poate evolua cel puţin doi ani la cel mai înalt nivel. În cazul în care va semna, conducerea lui Dinamo trebuie felicitată". Ionuţ Negoiţă a precizat: "Acum discutăm de varianta ca Adi să revină ca jucător. Au fost discuţii concrete. Din păcate, deşi la Dinamo sînt salarii bune, nu am putea plăti salariul lui de acum!". La Ajaccio, Mutu încasează un milion de euro pe sezon!

Cu Astra, pe 22 decembrie!
LPF a anunţat ieri că Steaua va juca cu trei zile înaintea Crăciunului meciul restant din etapa a 2-a contra celor de la Astra Giurgiu. A doua partidă pe care roş-albaştrii nu au jucat-o, cea din etapa a a 3-a, cu Concordia Chiajna, de va disputa pe 12 sau 13 februarie anul viitor. Primul joc va fi transmis în direct de DolceSport, în timp ce întîlnirea contra ilfovenilor va fi pe DigiSport.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (58)
adrian008
adrian008  •  10 Octombrie 2013, 11:14
Postat de adrian008 pe 10 Octombrie 2013, 11:13

prietene se intampla la toate echipele.iti dau nenumarate exemple.juventus,barcelona,werder bremen,napoli(perioada maradona).nu m-am referit la cei loviti.si nu accept sa imi spui tu ca vorbesc aiurea.atletismul iti spune ceva?ai lucrat in domeniu.atunci nu stiu care dintre noi vorbeste aiurea.si chestia asta poate interveni dupa 1 an,un an jumate sau doi..nu am spus un an.depinde de diferenta intre efortul facut inainte si efortul de dupa.e normal ca la barcelona a intervenit mai tarziu.pt. ca diferenta de efort a fost mai mica.cred ca recunosti ca barcelona era mai bine pregatita decat era steaua.la steaua este diferenta prea mare de la un campionat la altul.

...si in 2 luni de pregatire de vara nu ai cum sa iti dezvolti in halul asta calitatile aerobe si anaerobe.asta e munca de ani de zile.e bine ca pe site-uri toti habarnisti au dreptul la o parere

adrian008
adrian008  •  10 Octombrie 2013, 11:13
Postat de terez pe 09 Octombrie 2013, 19:00

Ce logica ai... La alte echipe mari de ce nu se intampla asta, sau la alti jucatori mari? Aici vorbesc doar de pregatirea fizica, stric de pregatirea fizica!. Asta inseamna ca toti jucatorii trebuie sa cada fizic dupa un an in care cresc fizic? Vorbesti aiurea si atat. Si te rog sa mai fii atent si la alte detalii. Cel putin doi jucatori mentionati in acest articol s-au accidentat in urma unui contact destul de tare din timpul meciului si nu au nici-o legatura cu muschiul. Georgievski are probleme mai vechi iar antrenametul fizic pentru el trebuie sa fie putin diferit. La Nikolici la fel, plus ca acolo mai sunt si alte probleme. Acesti doi jucatori au avut probleme si anul trecut cand restul

prietene se intampla la toate echipele.iti dau nenumarate exemple.juventus,barcelona,werder bremen,napoli(perioada maradona).nu m-am referit la cei loviti.si nu accept sa imi spui tu ca vorbesc aiurea.atletismul iti spune ceva?ai lucrat in domeniu.atunci nu stiu care dintre noi vorbeste aiurea.si chestia asta poate interveni dupa 1 an,un an jumate sau doi..nu am spus un an.depinde de diferenta intre efortul facut inainte si efortul de dupa.e normal ca la barcelona a intervenit mai tarziu.pt. ca diferenta de efort a fost mai mica.cred ca recunosti ca barcelona era mai bine pregatita decat era steaua.la steaua este diferenta prea mare de la un campionat la altul.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  09 Octombrie 2013, 22:26

Jenei i-a spus, cu mult tact, că a făcut antrenamente prea dure. Ca să arate ce moţat e el, a anunţat că le va face şi mai dure ! Fiecare pasăre pe limba ei piere şi întâi îşi pierde minţile ...

Vezi toate comentariile (58)
Comentează