FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

Ce se întîmplă cu Haţegan? » Perfect la UEFA, viciat în România!

Haţegan are 31 de ani şi mai are posibilitatea să arbitreze pînă în decembrie 2025
Haţegan are 31 de ani şi mai are posibilitatea să arbitreze pînă în decembrie 2025

Articol de - Publicat marti, 03 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 aprilie 2012 13:45

Derby-ul Rapid - Dinamo a fost al 7-lea meci din acest sezon pe care "centralul" arădean l-a făcut praf, în timp ce în Europa a fost promovat de Collina şi are 7 note consecutive de peste 8,3 la jocuri foarte grele.

Haţegan a influenţat derby-ul Rapid - Dinamo 0-0, de duminică seara. În sens negativ pentru că nu a văzut faultul pe care Scarlatache l-a comis asupra lui Surdu în minutul 4 şi pentru care ar fi trebuit să acorde penalty în favoarea Rapidului. Nu numai că nu e primul meci intern pe care Haţegan îl distruge în actualul campionat, dar aproape toate jocurile din Liga 1 la care a fost delegat i-au adus prestaţii dezamăgitoare.

Evoluţiile lui pe plan intern contrastează însă puternic cu poziţia pe care şi-a cîştigat-o în faşa comisiei de arbitri de la UEFA, dar şi cu modul în care a arbitrat partidele la care a fost delegat pe plan extern din vara trecută şi pînă acum. Tocmai pentru că a avut 6 note consecutive peste 8,3, ceea ce înseamnă foarte bine, dar şi două peste 8,5, ceea ce înseamnă aproape excepţional, Pierluigi Collina, cel care se ocupă de arbitri la UEFA, l-a delegat la un meci din optimile de finală ale Europa League, unde a primit, din nou, o notă foarte mare.

Şi atunci, ce se petrece cu Haţegan? De ce e perfect în Europa şi foarte slab în Liga 1? "A fost promovat de cabinetul numărul 2 şi 3 de la FRF, cînd erau nişte persoane acolo, care acum nu mai sînt, şi a trebuit să le întoarcă serviciul. Este un arbitru pus în slujba a două echipe", acuză Adrian Porumboiu, completat de Gigi Becali: "E omul CFR-ului încă de la meciul cu U Cluj, din ultima etapă din 2008, cînd le-a dat penalty şi au cîştigat titlul".

E medic la Medlife
Haţegan a absolit facultatea de medicină din Timişoara şi, în prezent, e medic la clinica privată Medlife din Arad. Arbitrul e căsătorit cu o fostă stewardeză şi împreună au un băieţel în vîrstă de un an şi jumătate.

Submediocru în Liga 1
Meciul / Nota GSP

Rapid - FC Braşov 1-1 / 5
U Cluj - Ceahlăul 1-0 / 5
CFR - Petrolul 1-1 / 4
Astra - Vaslui 1-0 / 4
Astra - CFR 0-1 / 4
Pandurii - Dinamo 2-2 / 5
Rapid - Dinamo 0-0 / 5

Aproape perfect în Europa
Meciul / Nota observatorului

Sporting - Nordsjaelland 2-1 / 8,4
Norvegia - Islanda 1-0 / 8,4
Dinamo Kiev - Stoke City 1-1 / 8,6
Twente - Odense 3-2 / 8,4
APOEL - Şahtior 0-2 / 8,5
Lokomotiv Moscova - Bilbao 2-1 / 8,6
Olympiakos Pireu - Metalist Harkov 1-2 / 8,4

Topul gafeurilor în acest campionat
Arbitru: Erori
1. Ov. Haţegan: 16
2. C. Balaj: 11
3. Ist. Kovacs: 10
4-5. R. Dumitru: 9
A. Deaconu: 9
6-7. Aug. Constantin: 7
R. Petrescu: 7

5 ani are Haţegan pe lista FIFA, unde a acces în ianuarie 2008, cînd avea doar 27 de ani

7 etape de suspendare a încasat Haţegan pînă acum, în actualul campionat pentru erorile comise

26 de meciuri a arbitrat Haţegan în acest sezon: 16 în Liga 1 şi 10 pe plan extern

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
cosmin_lazar
cosmin_lazar  •  04 Aprilie 2012, 09:52

Arbitrajul lui Hatregan a fost bun. Nu a facut el praf meciu, jocul celor doua echpe a fost praf.. Pt ca nu ai acordat un 11m discutabil, care la a 5-realuare din unghiul corect poti sa zici ca fost nu poti sa acuzi arbitrul de nimic. Uitati-va la cele doua echipe si nu mai acuzati un arbitru pt impotenta jucatorilor..

bazso4
bazso4  •  03 Aprilie 2012, 19:56

Voi ziaristii si comentatorii TV nu stiti cum se arbitreaza si cum se acorda notele! Sau pur si simplu nu vreti sa stiti! A avut greseli Hategan insa nu atat cat spuneti voi! In plus la faza la care Rapid a cerut penalty Ovidiu a luat decizia corecta! Nu se putea de penalty acolo! Mai ales la nuvelul Ligii 1! Lasati in pace arbitri ca sa poata arbitra si vedeti voi de treaba voastra ca scrieti numai porcarii!!!

capsatorul
capsatorul  •  03 Aprilie 2012, 17:16
Postat de dinarad pe 03 Aprilie 2012, 15:58

Fratilor , asa o fi , "De ce Rapidul nu a bagat-o in atze?" , dar pina una-alta A FOST penalty in minutul 4 , iar la cum au decurs ostilitatzile , DACA Rapidul ar fi primit penalty-ul MERITAT din min. 4 , cred ca Dinamo (cu toata parerea de rau) ar fi luat in meciul cu Rapid de la 3 (TREI) IN SUS iar "peisajul" din clasament s-ar fi schimbat. Deci... "una-i UNA si alta-i ALTA" si pina una-alta , Hategan chiar A INFLUENTAT rezultatul.

ce zici de meciul lui Dinamo cu Pandurii, cand Pandurii au primit un penalty la o faza care era fault in atac? Parca atunci nu au mai sarit asa de sus astia anti-Dinamo. Ambele echipe au jucat prost. Rapidul se cramponeaza degeaba de acel minut 4.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează