FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Ce urmează pentru CS Universitatea Craiova, după ratarea titlului: avantajele pentru sezonul viitor, ce jucători pot pleca și pe ce posturi vrea Bergodi întăriri

Craiova mizează pe continuitate +27   FOTO
Craiova mizează pe continuitate

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 14:38 / Actualizat marti, 04 august 2020 15:39

Oltenii de la CS Universitatea Craiova s-au „scuturat" repede de amarul ratării titlului, luni, în finala cu CFR de pe "Oblemenco", scor 1-3.

Mesajul conducătorilor a fost clar: „Luați atât ce a fost bun, cât și ceea ce a fost mai puțin bun din acest sezon și priviți cu încredere înainte! Ne așteaptă o luptă nouă. Indiferent de controverse, Craiova, toți oltenii și suporterii voștri din țară sunt cu voi! Fiți o nouă «generație maxima» pentru Craiova, e timpul!", le-a transmis ministrul Ionuț Stroe, fan CS Universitatea, jucătorilor lui Cristiano Bergodi.

Iar președintele Sorin Cârțu a păstrat același ton. „Și mâine e o zi, știți cum se spune. Important e ce facem începând de astăzi. Important e cum reacționăm. Știm ce avem de făcut!", a spus Sorinaccio la Pro X.

Miza pe continuitate la Craiova

Iar primul pas a fost deja bifat. Deși Bergodi a pierdut cel mai important duel al finalului de campionat, finanțatorul Mihai Rotaru a optat pentru continuitate pe bancă și, în consecință, a decis să respecte contractul semnat cu tehnicianul italian la restartul Ligii 1, scadent în 2021. Pentru conducătorii alb-albaștrilor a cântărit foarte mult în balanță faptul că Bergodi a preluat echipa într-un moment extrem de delicat, generat de plecarea surprinzătoare a lui Papură, și cu toate astea a bifat 6 victorii consecutive, cu CFR, chiar în Gruia!, și FCSB printre victime.

"Cea mai bună clasare"

Odată asigurată banca tehnică, oltenii sunt gata pentru următorul pas, sugerat de Stroe și confirmat și de Cârțu: "Luăm ce a fost bine, reparăm ce a fost rău". La "bine" sunt destule de remarcat. Dacă spre finalul stagiunii trecute, președintele juveților anunța despărțirea de mai mulți jucători, ca urmare a încheierii pe poziția a 4-a, "deși am cochetat cu titlul", acum a punctat că locul 2 "este cea mai bună clasare din 2014, de la promovarea în Liga 1".

CFR, FCSB, COVID-19

Legenda juveților mizează pe buna organizare și pe managementul de top al "leilor", "suntem un club bine structurat, nu vom cădea din acest pumn", pentru a asigura liniștea și bunul mers al echipei într-un 2020-2021 care se anunță la fel de agitat ca finalul celui în curs. Alături de CFR și FCSB, COVID-19 rămâne un adversar periculos!

Atuul financiar

Și încă ceva. În vreme ce la Cluj, într-o noapte de sărbătoare, Djokovici strică atmosfera ridicând din nou problema banilor, "nu i-am mai văzut din martie, îi vrem în cont", Craiova nu are această problemă. Ceea ce poate constitui un atu în perspectiva următoarelor transferuri. Orice jucător, când are de ales, se gândește și la posibilitatea de a câștiga trofee, dar în egală măsură și la aspectul financiar.

Vizată e defensiva

Potrivit surselor locale ale Gazetei, pentru a ataca titlul cu șanse cât mai mari, Rotaru intenționează să-i păstreze pe jucătorii curtați de cluburi din străinătate, Cicâldău, Mihăilă și Bancu. Și să pluseze cu câteva achiziții de calitate, vizată fiind în primul rând defensiva, "ca să reparăm ce a fost rău", cum spune Cârțu.

Cicâldău e pe lista mai multor grupări din Italia, e adevărat, însă o plecare a sa ar putea fi autorizată, în mod excepțional, doar în cazul unei oferte de nerefuzat. Însă COVID-19 a dat o așa lovitură pieței încât sumele vehiculate la ora actuală sunt aproape la jumătatea celor din 2019. 

1,5 milioane de euroa fost bugetul pentru achiziții al sezonului trecut la Craiova, anunțat de Rotaru. Nu va fi în niciun caz suplimentat pentru 2020-2021

14.000 de euro lunare cel mai mare salariu la U Craiova. Dar majoritatea contractelor de top sunt la 10.000 - 12.000 de euro pe lună

4 milioane de euroeste cota lui Cicâldău, conform transfermarkt.com. Craiova l-a luat cu 1 milion de euro, în 2018, de la Viitorul

Avem o echipă capabilă să joace în grupele Europa League. Suntem de urna 3 valorică. Nu avem încă un nivel de Champions League, nu ne recomandă valoarea investițiilor. 2-3 ani de penitență în Europa League nu ne-ar strica și-am putea spera.
- Mihai Rotaru, finanțator Craiova

VIDEO. Cristiano Bergodi: „Al doilea gol al CFR-ului ne-a ”tăiat” picioarele”

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova: 

Unde a surclasat-o CFR Cluj pe Craiova? 3 concluzii după finala din Bănie + o întrebare decisivă: cât de mare e dependența de Dan Petrescu?

Căpitanul Craiovei, Alexandru Mateiu: „Vinicius este mondial, sper să plece cât mai repede din România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
suporter.roman
suporter.roman  •  05 August 2020, 14:57
Postat de ucv1948 pe 04 August 2020, 16:42

Asta este viata. Trebuie sa recunoastem ca CFR a fost mai buna. La 1-0 pt Craiova , clujenii au aratat o maturitate si forta de joc extraordinara. Succes in Liga Campionilor.... cat despre noi , daca tinem lotul asta si acoperim gaura din centrul apararii am avea o sansa la campionat

Respect pt.comentariul tau mai mult decat decent.Putini suporteri ai Craiovei ar putea sa zica la fel.Inca o data,RESPECT!!

lionforever
lionforever  •  04 August 2020, 22:39
Postat de suporterucv pe 04 August 2020, 18:31

Nu-i nicio tragedie, sa fim obiectivi si sa recunoastem ca pt noi nu era titlul un obiectiv vital. Managementul financiar al Craiovei este unul destul de echilibrat, nu depindeam neaparat de acest titlu. Sigur ca ni-l doream si asta e un lucru foarte firesc, dar nu e vreo drama ca l-am pierdut. Conducatorii au dreptate, sa vedem partea plina a paharului - locul 2 (de cand oare n-am mai terminat pe 2 ???). Si sa continuam acest drum, care s-a dovedit a fi bun. Daca si la anul ne vom lupta cu sanse reale e deja un obiectiv atins. La un moment dat, va veni cu siguranta si titlul de campioana la fotbal. Pana atunci ramanem, incontestabil, CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI !!

Iar pana sa se întrerupă play off-ul nu ne dadea nimeni nici-o sansa sa luptam la titlu, e pacat totusi ca am ajuns sa jucam si ne-am pierdut cu firea, nu avem nici-un om mobilizator in club care sa fie in stare să-i scoată pe jucatori pe teren in stare sa rupa norii, la noi era nevoie mulți neexperimentati la cluj s-a văzut maturitatea si experienta, noi am clacat deși la golurile 1 si 3 ale lor sunt semne de întrebare.

lionforever
lionforever  •  04 August 2020, 22:34
Postat de ironicc pe 04 August 2020, 15:57

ce amar suna asta ...cea mai buna clasare de la promovare ....promovare din Liga 2 ca doar ratatii incep din Lig 4 ....politrucii din Liga 2 ...si marea legenda Cartoaie care cersea titlu la masa verde ... trist , foarte trist! Campionat de bananieri!

Corect spus campionat bananier, de aceea e cucerit de dancu de 3 ani.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează