FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cea mai umilitoare demitere! Stan stă în continuare pe banca Stelei, însă nu mai decide nimic la echipă

Ilie Stan nu mai are nicio autoritate la Steaua.
Ilie Stan nu mai are nicio autoritate la Steaua.

Articol de GSP - Publicat marti, 06 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 martie 2012 19:48

Gigi Becali e cel care decide titularii, cel care face tactica, dar şi cel care le interzice antrenorilor prezenţa în emisiunile TV. Ilie Stan şi staff-ul său îl pregăteau pe Stanca pentru a fi titular la Mioveni, dar patronul l-a impus pe Tătăruşanu. Jucătorii se simt nedreptăţiţi şi au început să reacţioneze la adresa antrenorului.

Ilie Stan a cîştigat primul meci de campionat şi e în grafic privind obiectivul impus de Becali, maximum de puncte în primele 5 etape. Cu toate acestea, el a fost deja demis de la Steaua! Nu pe hîrtie, oficial, însă Ilie Stan nu mai ia nici o decizie importantă la echipă, nici măcar cea legată de alcătuirea primului "11" sau de registrul tactic. Antrenorul şi-a pierdut orice autoritate în această privinţă, Gigi Becali fiind cel care decide acum totul la echipă.

N-a făcut Ilie echipa la Mioveni
Partida de la Mioveni, de duminică seara, e cel mai bun exemplu în acest sens. Ilie Stan şi colaboratorii săi doreau să-l titularizeze pe Stanca, mai ales că şi în amicalul cu Farul jucase bine. A intervenit însă Becali: "Băi Ilie, m-am împăcat cu Tătăruşanu, i-am promis băiatului că va juca în continuare, deci bagă-l pe el!".

Mai departe, Ilie Stan intenţiona să-l lase rezervă pe Tatu, însă din nou s-a lovit de refuzul lui Becali: "Tatu trebuie să fie titular, nu mă interesează unde îl bagi, pe ce post". Tocmai din acest motiv, Ilie a trebuit să schimbe în ultima clipă registrul tactic şi să joace cu Rusescu mijlocaş dreapta, deşi îl dorea atacant, iar pe Tatu l-a pus lîngă Machado.

Nu va face Ilie echipa nici la Cluj
Chiar dacă Steaua a cîştigat la Mioveni, Becali e cel care anunţă schimbările de jucători şi de registru tactic. "Tănase nu va mai juca niciodată mijlocaş central, l-a stricat Ilie punîndu-l să evolueze acolo. Voi interzice eu ca Tănase să mai fie în centru! Apoi, Machado va ieşi din echipă, deşi văd că el zice că va da gol. Poate la încălzire sau în pauză, Nikolici e mult peste el", a anunţat Becali mutările sigure care urmează.

Măsură incredibilă: Gigi l-a interzis la TV!
Dar poate dovada cea mai grăitoare că la Steaua, în momentul de faţă, antrenorul nu mai are nici o putere e o decizie incredibilă luată de Gigi Becali. Aceea de a-i interzice lui Ilie Stan prezenţa în studio la orice emisiune TV. "Am discutat cu Ilie şi i-am transmis că nu mai poate să apară la televizor. A acceptat imediat, mi-a zis că nici nu mai răspunde la telefon de acum înainte", a declarat Becali.

Rezultatul: jucătorii nu mai pot fi controlaţi
Tocmai pentru că Ilie Stan acceptă toate imixtiunile patronului, atmosfera din lot s-a deteriorat şi jucătorii au început să reacţioneze la adresa antrenorului. Primul a fost Nikolici, care a răbufnit împotriva lui Stan chiar în finalul meciului de la Mioveni.

De ce vrea Gigi doar antrenori care ştiu limba română :)
Imediat după debarcarea lui Levy şi instalarea lui Ilie Stan, Gigi Becali a făcut un anunţ: "Nu voi mai aduce niciodată un antrenor care să nu ştie limba română". Motivul? Vrea să aibă o colaborare directă cu antrenorul, iar Becali nu cunoaşte nici o limbă străină. Din acest motiv s-a ajuns, de exemplu, în mandatul lui Levy ca o cerinţă a patronului, de a juca Prepeliţă titular în meciul cu Astra din tur, transmisă prin intermediul lui MM, să nu fie pusă în practică de Levy.

"Tănase nu mai are ce căuta ca mijlocaş central. Nu sînt supărat pe Ilie că l-a folosit pe acel post pentru că m-a sunat înainte de meci să-mi ceară voie să-l bage acolo!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"I-am spus încă de la instalare lui Ilie: «Băi, ştii cine sînt, ştii că mă bag la echipă, poţi antrena în acest fel?» şi mi-a zis că da, deci nu are motive să se plîngă" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Atît timp cît dă banii la echipă se poate băga şi poate spune orice. Dacă mi-a zis de la început că el se bagă la echipă? Eu sînt mai discret, aşa, şi nu vreau să vă răspund la această întrebare" (Ilie Stan, antrenor Steaua)

159 de zile au trecut de cînd Ilie Stan a devenit "principal" la Steaua, predecesorul său fiind Ronny Levy, care a rezistat în funcţie 3 luni şi jumătate

TREI CATEGORII DE ANTRENORI A AVUT STEAUA

Unii n-au acceptat imixtiunea şi au plecat

1. Gică Hagi. E cel care n-a acceptat ingerinţele patronului şi a plecat singur. Becali i-a impus să-l scoată din echipă pe Boştină, apoi i-a cerut să nu mai joace cu Rădoi mijlocaş, după care, în timpul unui meci, i-a cerut să-l bage pe teren pe Zaharia! După 3 luni la Steaua, Hagi a demisionat şi a fost primul care a dezvăluit faptul că patronul Stelei se bagă peste antrenor.

2. Victor Piţurcă. În vara lui 2003 a renunţat imediat după ce Gigi Becali l-a anunţat că Romeo Pădureţ a fost scos din lot fără acceptul său. Apoi, în al doilea mandat, Piţurcă a plecat pentru că Becali a început să-i critice jucătorii şi să iasă public să comenteze fiecare meci.

3. Ilie Dumitrescu. A stat doar 6 săptămîni la Steaua şi a plecat de bunăvoie. N-a mai rezistat nici el presiunilor şi ingerinţelor patronului, dezvăluind ulterior că era sunat şi la 2:00 noaptea de Becali, care îi solicita să joace sau să nu joace un jucător anume.

Unii au acceptat să fie de decor
1. Massimo Pedrazzini. A rămas după plecarea lui Hagi şi chiar Gigi Becali dezvăluia că îi dădea echipa pe o foaie înainte de jocuri. Ulterior, Pedrazzini a devenit finul lui Becali.

2. Marius Lăcătuş. A avut 3 mandate la Steaua, care, însumate, dau cea mai mare perioadă petrecută de un antrenor la cîrma roş-albaştrilor în ultimii 8 ani. Chiar el spunea după ce a plecat că "Gigi intra la televizor şi spunea anumite chestiuni pe care le dorea, era un fel de a bate şaua ca să priceapă iapa".

3. Mihai Stoichiţă. A fost antrenor la Steaua în perioada septembrie 2009 - mai 2010. N-a ieşit niciodată din cuvîntul patronului şi a fost, poate, singurul care nu s-a certat deloc cu Gigi Becali.

Alţii s-au opus şi au fost schimbaţi
1. Cristiano Bergodi. A rezistat la Steaua doar 3 luni, fiind dat afară după meciul Steaua - Sheriff Tiraspol 0-0. În pauza acelui joc, Becali a dorit să meargă la vestiare pentru a le vorbi jucătorilor, însă italianul s-a opus şi l-a sfidat pe patron, fiind demis ulterior.

2. Dorinel Munteanu. A stat numai 6 săptămîni, la finalul anului 2008, şi îi scosese din echipă pe toţi favoriţii patronului, inclusiv pe Dayro Moreno. Acest lucru i-a fost fatal.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (40)
fetitepebani.ro
fetitepebani.ro  •  06 Martie 2012, 14:52

nu cred ca plecarile lui stoichita si lacatus au fost mai putin umilitoare

il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  06 Martie 2012, 14:15

stoichita, pedrazzini, lacatus, niste nevertebrate. Eu chiar nu inteleg cum poate fi mai puternica euforia gandului de a antrena steaua, decat realitatea si anume ca pe steaua o antreneaza gigi

il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  06 Martie 2012, 14:09

"Tănase nu mai are ce căuta ca mijlocaş central. Nu sînt supărat pe Ilie că l-a folosit pe acel post pentru că m-a sunat înainte de meci să-mi ceară voie să-l bage acolo" =)) MAGISTRAL, gigi!!!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează