FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - STEAUA 0-2 (MECI SUSPENDAT)

Cel care azi va fi şeful Comisiei de Disciplină vorbeşte despre judecata incidentelor de la Ploieşti: "Sîrbu' a avut sînge în instalaţie, dar regulamentul prevede suspendare!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2011 00:27

Florin Gătejan respinge varianta presiunii din partea conducerii LPF ca jucătorii să fie sancţionaţi, dar şi cea că ar fi dator lui Gigi Becali, care a dezvăluit că îi oferea bani în anii trecuţi


Citeşte şi: Judecată imparţială, răzbunare sau datorie achitată?! » Cine e Florin Gătejan, omul care va conduce azi Comisia de Disciplină

- Domnule Gătejan, mai poate Comisia de Disciplină să ia o decizie liberă din moment ce deja preşedintele Ligii s-a antepronunţat?
- N-avem, domnule, nici o subordonare faţă de LPF. Dragomir nu ne-a chemat pe noi, cei din comisie, să ne dea vreodată ordine sau să ne spună ce decizii să luăm. Comisia e independentă, asta vă garantez.

"Dragomir a vorbit la general"
- Chiar şi după ce Dragomir a spus că Martinovici şi Stanca n-au cum să scape de suspendare?
- El a vorbit la modul general, nu s-a referit la cele două cazuri. A explicat ce spune FIFA în astfel de situaţii, şi anume că un cartonaş roşu acordat pe teren de un arbitru nu poate fi anulat sub nici o formă de nici o comisie. Mai mult de atît, ai luat «roşu» direct pentru lovitură, automat se pleacă de la două etape cu suspendarea.

- Şi atunci, articolul care spune că persoanele care au încercat să prevină şi să-i apere pe alţii nu vor fi sancţionate de ce mai e în regulament?
- Ce articol?

- Articolul 57, alineatul 4, ca să vă citesc exact din Regulament.
- Puneţi-i această întrebare arbitrului, de ce i-a eliminat. De ce l-a dat afară pe Martinovici? Sîrbu' a avut sînge în instalaţie, ce dracu' să mai vorbim, a dovedit că e sîrb adevărat, dacă nu intervenea, îi bătea golanul ăla pe toţi pe teren, măr îi făcea pe toţi. A fost vorba de autoapărare.

"L-a eliminat arbitrul, deci trebuie suspendat"
- Perfect de acord cu dumnevoastră, dar de ce trebuie suspendat?
- Pentru că nu se poate trece peste decizia arbitrului. La fel am procedat şi după Steaua - Rapid. S-a făcut memoriu, am văzut clar cum Coman îi dă cu crampoanele în burtă lui Prepeliţă, cum Rui Duarte îi trage un pumn lui Tănase, dar dacă arbitrul nu i-a eliminat...

- Atunci de ce există acel alineat în regulament care prevede ca persoanele care apără şi previn să nu fie sancţionate?
- Repet, orice jucător care primeşte cartonaş roşu, indiferent că îl merită sau nu, trebuie suspendat. Dacă nu se acordă eliminare şi face cineva un memoriu, iar noi vedem că respectivul a prevenit sau a apărat, atunci intervine acest pasaj din regulament.

- Gigi Becali a dezvăluit că vă dădea bani în trecut şi că probabil aţi luat şi de la alţii şi nu puteţi fi liber acolo, în comisie...
- În anii trecuţi l-am apărat ca avocat în multe procese. Cînd i-a fost luat carnetul de conducere, cînd a avut un proces cu nişte terenuri în Voluntari, într-un dosar de tîlhărie. I-am tăiat chitanţe pentru toţi banii pe care i-am primit de la el, era vorba de onorariul de avocat.

"Gigi nebunu'? Nu mi-a dat nici măcar onorariul de succes"
- Şi...
- Nici măcar onorariul de succes nu mi l-a dat fiindcă i-am cîştigat absolut toate procesele, dar ăsta e Gigi nebunu', vorbeşte aşa, aiurea, şi lumea chiar crede că mi-a dat bani degeaba, dar nu e aşa. Bine, ştiu eu de unde are pornirea asta pe mine.

- De unde?
- Că n-am intervenit la Dan Voinea, care mi-e naş şi care, atunci cînd a fost procuror, i-a făcut lui Gigi acel dosar cu terenurile, cu Armata. Cum să intervin eu la el cînd ăla n-o ajută nici pe mă-sa, cînd el a fost cel care l-a condamnat la moarte pe Ceauşescu, care i-a făcut un dosar lui Iliescu şi care acum e şeful laboratorului de expertiză criminalistică.


"Ce a făcut acel suporter e tentativă de crimă sadea pentru că obiectul cu care a lovit e unul vital, un box, iar în zona în care a lovit îi putea provoca moartea, adică la tîmplă"
Florin Gătejan

Componenţa Comisiei de Disciplină
Preşedinte: -
Vicepreşedinte: Florian Gătejan
Membru: Ion Sburlea
Membru: Mircea Medieşeanu
Membru: Constantin Coblişan

La egalitate de voturi, decide Paţanu'
Cum Doru Neagu a demisionat, astăzi vor judeca doar 4 persoane. Dacă se va ajunge la vot egal, 2-2, în privinţa unei decizii, decisiv va fi votul lui Florin Gătejan, conform statului după care funcţionează Comisia.

Decizia nu va fi definitivă
Indiferent de hotărîrea pe care o va lua azi Comisia de Disciplină, aceasta nu va fi definitivă. Părţile implicate vor putea ataca verdictul, iar următoarea instanţă care va judeca memoriul va fi Comisia de Recurs, prezidată de Daniel Florea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
pancone51
pancone51  •  02 Noiembrie 2011, 20:41

suspendare cate 3 etape ptr fiecare, merita cu prisosinta .

mdeah
mdeah  •  02 Noiembrie 2011, 15:36

Aaa si inca ceva, Forza Martinovici!! Ar trebui sa mai cumpere jucatori sarbi, astia vad ca sunt luptatori adevarati (si la propriu si la figurat).

mdeah
mdeah  •  02 Noiembrie 2011, 15:34

Deci rezulta ca arbitrul e mai puternic decat Comisia de Disciplina? Cred ca e rea-vointa din parte lui Dragomir si poate chiar si Craciunesc, si in cazul asta, si in cazul meciului cu Rapid...

Vezi toate comentariile (42)
Comentează