FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA, DUMINICĂ, ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cel mai bun gazon din Liga 1 » Steliştii au rămas mască ieri cînd au inspectat stadionul Ghencea

Armata bate Primăria: aşa arata ieri gazonul din Ghencea. +2   FOTO
Armata bate Primăria: aşa arata ieri gazonul din Ghencea.

Articol de - Publicat vineri, 16 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 16 martie 2012 09:22

Terenul pe care nu s-a mai jucat niciun meci în ultimele 10 luni arată perfect, aşa că întoarcerea Stelei acasă se va produce în cele mai bune condiţii

Ieri, Argăseală şi alţi oficiali ai Stelei au mers, împreună cu generalii din MApN, pentru a inspecta stadionul şi au rămas surprinşi de calitatea impecabilă a suprafeţei de joc.

Astăzi, la ora 11:00, Ilie Stan va conduce primul antrenament pe Ghencea în calitate de antrenor al Stelei. Tot staff-ul tehnic a primit însă ieri o veste senzaţională, după ce Valeriu Argăseală şi alţi şefi ai echipei au inspectat baza din Ghencea, alături de generalii din Ministerul Apărării şi de conducerea Clubului Sportiv Steaua.

" Gazon ca în Premier League"
Cînd s-a intrat pe arena centrală, unde se vor disputa meciurile, Argăseală şi ceilalţi stelişti au rămas fără replică. Motivul? Calitatea gazonului, una impecabilă. "Terenul este perfect! Este, de departe, cel mai bun din Liga 1, este o minunăţie, la fel ca în Premier League", le-au transmis şefii antrenorilor Stelei.

"Terenul n-a îngheţat deloc sub stratul de zăpadă"
De ce arată gazonul de pe Ghencea foarte bine într-o perioadă în care pe alte arene din Liga 1 s-a jucat efectiv pe pămînt? "Zăpada nu a fost îndepărtată de pe teren, astfel că iarba a stat sub stratul de nea şi, practic, nu a îngheţat nici un moment. Nu s-a pornit instalaţia de încălzire, astfel că terenul a revenit la viaţă în mod natural, nu forţat, zăpada s-a topit, iar gazonul e verde şi foarte bun de joc", au explicat şefii Stelei.

Pe Arena Naţională, gazonul a fost prost
Steaua va avea, în sfîrşit, la dispoziţie o suprafaţă de joc foarte bună. Chiar dacă pe Arena Naţională au avut parte de o susţinere mare din partea suporterilor, steliştii s-au plîns de calitatea îndoielnică a gazonului. Practic, nici măcar un meci nu s-a disputat pe un teren foarte bun. Dimpotrivă, meciurile cu AEK Larnaca, Voinţa Sibiu, Twente şi Chiajna s-au jucat pe un teren foarte prost, la jocul cu Concordia accidentîndu-se grav Tibi Bălan din cauza brazdelor de pămînt.

Iarbă însămînţată, nu rulouri
În vara trecută, după ce Steaua a renunţat să mai joace pe Ghencea, Ministerul Apărării s-a ocupat de administrarea şi întreţinerea bazei. Tot atunci, a fost scos vechiul gazon şi s-a reînsămînţat altul. N-a fost forţat nici un moment, nu s-a jucat deloc pe el, astfel că iarba a crescut natural, s-a dezvoltat foarte bine şi acum arată perfect. În schimb, pe Arena Naţională a fost pus covor de iarbă, pe rulouri.

Palmaresul pe Arena Naţională e pozitiv

Steaua a disputat pe Arena Naţională nu mai puţin de 8 jocuri în două competiţii diferite: Liga 1 şi Europa League. Rezultatele au fost foarte bune pentru trupa lui Ilie Stan: 5 victorii, două egaluri şi o singură înfrîngere, aceasta din urmă în faţa lui Twente, 0-1.

Unde se va juca derby-ul cu Dinamo?
Dacă în privinţa următoarelor 6 partide de acasă ale Stelei e clar că ele se vor disputa pe Ghencea, marea confruntare cu Dinamo, programată pe 13 mai, e pusă sub semnul întrebării. Gigi Becali şi-ar dori să aibă loc pe Arena Naţională, mai ales că stadionul va fi disponibil.

Un meci pe Arenă egal cu 7 pe Ghencea
La ultimul joc disputat pe Arena Naţională de Steaua, cel cu Twente, au fost prezenţi 50.000 de spectatori. Cîte meciuri i-au trebuit Stelei pe Ghencea în 2011 ca să ajungă la această asistenţă? Nu mai puţin de 7, ultimele disputîndu-se cu tribunele goale: Steaua - Rapid (7.825), Steaua - Bistriţa (1.923), Steaua - FCM Tg. Mureş (2.879).

De azi se vînd bilete
Conducerea Stelei a stabilit ieri preţul tichetelor pentru partida cu Astra, de duminică seara, de la 20:30. Cele mai ieftine vor fi cele de la peluze şi vor costa 5 lei. Biletele vor fi puse în vînzare astăzi la prînz. "Estimez că vor fi în jur de 20.000 de spectatori la meci", a spus Gigi Becali.

Loc în stadion: Preţ
Peluze: 5 lei
Tribuna a II-a: 15 lei
Tribuna I: 25 lei
Tribuna 0: 50 lei
Fotolii: 75 lei
Loje: 300 lei

9.169 spectatori a fost media pe care Steaua a avut-o în sezonul trecut, în care a disputat toate meciurile de pe teren propriu în Ghencea

29.762 spectatori e media pe care Steaua a avut-o în acest sezon în meciurile pe care le-a disputat pe Arena Naţională

28.000 de locuri e capacitatea stadionului din Ghencea, ultimul meci disputat cu casa închisă pe această arenă fiind Steaua - U Craiova 2-1, în iulie 2010

Ce meciuri vor avea loc pe Ghencea
Data: Meciul
18 martie: Steaua - Astra
26 martie: Steaua - Gaz Metan
4 aprilie: Steaua - Sportul
14 aprilie: Steaua - FC Vaslui
21 aprilie: Steaua - Petrolul
2 mai: Steaua - Ceahlăul


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
liviuemil
liviuemil  •  16 Martie 2012, 19:57

Cu "javr*ele" trebuie sa jucam acasa si nici o potaie sa nu fie prezenta in trbuna.

meka
meka  •  16 Martie 2012, 19:04
Postat de manzano pe 16 Martie 2012, 18:40

cacativa pe el ca sunteti cei mai urati din Romania.

Trebuia sa iti scoti avatarul inainte sa spui asta. Asa risti sa devii patetic si ipocrit :)

manzano
manzano  •  16 Martie 2012, 18:40

cacativa pe el ca sunteti cei mai urati din Romania.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează