FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Cererea prin care Mihai Stoica vrea să scape de închisoare » Un judecător acuză: "Au amestecat legile!"

Articol de - Publicat vineri, 14 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 martie 2014 13:19

Doi dintre cei 8 condamnaţi, Cristi Borcea şi Mihai Stoica, au depus deja contestaţie după condamnările în Dosarul Transferurilor, cerînd ca verdictul să fie anulat.

Avocatul lui MM, Loredana Radu, a explicat în cererea de anulare a pedepsei: "Instanţa de rejudecare a condamnat în mod nelegal şi cu încălcarea flagrantă a principiului legii penale mai favorabile pe inculaptul Mihai Stoica(...) În ciuda faptului că legea în vigoare prevedea limite de pedeapsă vădit inferioare.

Este evident că pentru ambele infracţiuni de înşelăciune pentru care Mihai Stoica a fost condamnat, legea penală mai favorabilă e noul cod(...) Dacă la data intrării în vigoare era prescrisă răspunderea penală pentru evaziune fiscală /spălare de bani, nu se poate vorbi de conflict cu noul cod penal?"

Curtea de Apel Bucureşti ar trebui să decidă începînd cu 21 martie, cînd are primul termen de judecată calea de atac extraordinară, dacă judecătoarele din apel au calculat corect sau nu termenele de prescripţie în cazul lui MM Stoica.

Un judecător cere anulare sentinţei

Un judecător de la Curtea Constituţională, Tudorel Toader, solictă printr-un mesaj pe Facebook anularea sentinţei de pe 4 martie, eliberarea celor 8 condamnaţi şi rejudecarea Dosarului Transferurilor!

Motivul invocat este dat de faptul că judecătoarele de la Curtea de Apel ar fi amestecat articolele din cele două Coduri, cel vechi şi cel nou, ceea ce susţine şi avocatul lui Mihai Stoica.

"Cît priveşte determinarea concretă a legii penale mai favorabile, este de observat că aceasta vizează aplicarea legii, şi nu a dispoziţiilor mai blînde, neputîndu-se combina prevederi din vechea şi din noua lege, deoarece s-ar ajunge la o lex tertia, care, în pofida dispoziţiilor art. 61 din Constituţie, ar permite judecătorului să legifereze.

Nu am exprimat o opinie, doar am citat din decizia CCR nr. 1470/2011!”, este mesajul scris de Toader pe Facebook, citat de sport24h.ro

Pedepsele dictate pe 4 martie de Curtea de Apel Bucureşti:
Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni
Victor Becali – 4 ani şi 8 luni
George Copos – 3 ani şi 8 luni
Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni
Gică Popescu – 3 ani, 1 lună şi 10 zile
Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni
Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni
Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (101)
ricco
ricco  •  15 Martie 2014, 05:27

Nici cind e in puscarie nu scapam de acest DERBEDEU ???... Voi chiar nu mai aveti altceva de comentat, RATATILOR !!!...

dtdr
dtdr  •  15 Martie 2014, 01:14

Ma uit in paralel la condamnarea lui Uli Hoeness, presedintele lui Bayern , care a fost condamnat la inchisoare cam pentru aceasi lucru ca si cei 8 " BRAVI " din Romanika. Culmea,ca nimeni nu sare sa atace hotararea judecatoresca, sa-l scape, desi, cred ca Hoeness in fotbal a facut pentru Germania mult mai mult decat Popescu pentru Romania( de exempu ). De ceilalti nu mai vorbim deoarece singurul lucreu care l-au facut este ca L-AU FURAT SI L-AU MINTIT. Ce judecator este acela care apara Hoti ?! Ce cauta in justitie. Este , probabil " VALABIL " in tari unde HOTIA-I POLITICA DE STAT !!!

dihorul
dihorul  •  15 Martie 2014, 00:52
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

valahu, asa cum am stabilit, ese la randul lui clona lui Naomi.

Vezi toate comentariile (101)
Comentează