FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - RAPID 1-1

Cesinha crede că Europa s-a pierdut din cauza conducerii: "Am avut şi antrenori amatori"

Cesinha, Rapid
Cesinha, Rapid

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2010 00:00

Brazilianul în vîrstă de 30 de ani spune că regretă că se desparte de Rapid.
Vezi video cu ce spune Ioan Andone despre rămînerea la rapid! (video)

- Cesi, lămureşte-ne: rămîi sau nu la Rapid?
- Nu am discutat nimic pînă acum cu conducerea, chiar nu ştiu ce voi face în sezonul viitor. În Portugalia e greu să mă întorc, am avut negocieri cu trei echipe, dar nu s-a rezolvat nimic. Iar din Liga I n-am deocamdată nici o ofertă concretă. Aştept şi eu un semn de la agentul meu.

- Te vrea Timişoara, te-ai duce acolo?
- S-au vehiculat atît de multe echipe pentru mine încît nu mai cred nimic. Am fost transferat la Steaua, Dinamo, CFR, acum la Poli. Dacă va fi o ofertă bună, o voi lua în calcul, însă eu nu ştiu nimic.

- Regreţi că laşi Rapidul în afara Europei?
- Da! Toată lumea spune că jucăm cel mai frumos fotbal, însă asta nu ne încălzeşte cu nimic. Normal că noi, jucătorii, sîntem primii vinovaţi pentru ratarea obiectivului, însă conducerea a pierdut trei puncte pentru care noi am muncit pe teren! Şi asta nu e singura greşeală pe care şefii au făcut-o.

- Adică?
- Echipa asta nu merită să rămînă în afara Europei, fanii giuleşteni nu merită asta! Nu e posibil ca la un club de tradiţie, la care se vrea performanţă, să pui la conducerea echipei persoane care nu au treabă cu antrenoratul. Nu are rost să dau nume acum, dar ăsta e adevărul.

"Cu Andone am fi luat titlul"
- Crezi că dacă Andone ar fi fost numit la începutul sezonului, acum aţi fi fost pe un loc mai bun în clasament?
- Cu siguranţă! Cred că ne-am fi bătut lejer la titlu, dacă nu cumva am fi fost deja campioni. E un profesionist adevărat, nu lasă nimic la voia întîmplării şi ştie să se facă înţeles. În plus, toţi jucătorii îl iubesc, iar în trecut nu era deloc aşa cu ceilalţi tehnicieni.

- Tu ai avut vreun conflict cu vreun antrenor?
- Eu nu, dar au fost cazuri! Mai multe nu vreau să spun pentru că deja am zis prea multe.

Antrenorii Rapidului din acest sezon
Nume    Etape    Puncte obţinute
Viorel Hizo    11    19
Nicolae Manea    12    19
Ciprian Panait    1    0
Ioan Andone    9    14

"Primul an pe care l-am petrecut în Giuleşti a fost senzaţional, chiar m-am simţit foarte bine, ca la un club profesionist. Apoi, au început problemele cu banii, cu chiriile şi tot aşa"
Carlos Cesinha, mijlocaş Rapid

Ando dă vina pe Manea
Şi Ioan Andone crede că Nae Manea a greşit decisiv în acest sezon. "Fălcosul" nu i-a pronunţat numele, dar a spus că "s-a făcut o eroare în iarnă, cînd s-a stabilit lotul. Erau la echipă Ioniţă şi Răduţă, doi tineri de perspectivă, nu trebuia adus Gauracs, tot un copil, ci un vîrf experimentat". Manea era antrenor în intersezon.

Copos nu-l mai vrea pe Răduţă
Ratările lui Lucian Răduţă din ultimele partide l-au înnebunit pe George Copos. Patronul rapidist nu intenţionează să-l mai păstreze pe acesta din vară, fiind dispus să-l împrumute la o altă formaţie din Liga I. Chiar dacă la conferinţa de presă de după 1-1 cu Braşovul nu l-a criticat, şi Andone s-a enervat pe vîrful de 21 de ani. În timpul meciului a răbufnit: "Ăsta e nebun! Pur şi simplu nu ştie să dea gol".

"Prea mulţi nervi"
Cristi Săpunaru ştie de ce arbitrul a arătat 13 cartonaşe galbene şi două roşii la partida Braşov - Rapid (1-1). "Mulţi dintre adversarii noştri au evoluat în Giuleşti. Probabil au vrut să demonstreze că meritau să rămînă şi d-asta a fost un meci cu atîţia nervi!", a spus fundaşul. În minutul 56 al partidei de sub Tîmpa, după ce Nicolae Grigore a avut o intervenţie dură asupra lui Lazăr, jucătorii celor două formaţii au fost la un pas să se ia la bătaie.

"Arbitrul a fost penibil"
Giuleştenii critică prestaţia "centralului" partidei de la Braşov. "Georgian Ionescu s-a umplut de ridicol. Cea mai hilară dintre decizii a fost cea care a generat eliminarea lui Lucian Răduţă, în minutul 86, la o fază la care nici măcar fault nu se impunea. Ezequias a simulat într-un mod grosolan şi l-a păcalit", se menţionează pe site-ul oficial al clubului. Andone a spus şi el: "A pierdut meciul din mînă, s-a văzut că nu are experienţă!".

- Ando are probleme de lot pentru partida cu Gloria Bistriţa. Marius Constantin e accidentat, iar Lazăr, Herea şi Răduţă sînt suspendaţi. În schimb, vor reveni Cesinha şi Ioniţă.
- Antrenorul Gloriei, Marius Şumudică, spune că vrea să bată Rapidul: "Nu am ascuns niciodată că sînt rapidist. Totuşi, sînt profesionist şi merg să cîştig, dacă pot. Asta-i viaţa!".
- Săpunaru spune că el şi colegii săi încă mai sper că pot evolua în Europa: "Sperăm pînă la final. Am primit asigurări că vom primi cele trei puncte înapoi".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ill7ven
ill7ven  •  18 Mai 2010, 13:50

Are dreptate.Au aparut altii care chiar se implica prin alte parti,iar noi,cat o sa avem Copos Porcea si Becali nu o sa mai vedem titlu,decat in poze si vise.

pedrogar
pedrogar  •  18 Mai 2010, 12:34

Sa speram ca se indreapta lucrurile astea si se fac transferuri bune ca sa nu ne mai facem de ras.

 •  18 Mai 2010, 11:52

Nu Manea este de vina , ci savarina cu arici care a facut o economie importanta cu el .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează