FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj merge ceas în amicale » Galop vişiniu

Articol de GSP - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

Batin şi Hora au fost ultimii doi remarcaţi ai meciului cu SV Hallwang (4-0), primul reuşind şi "dubla".

Andrea Mandorlini nu face experimente şi îşi doreşte o formaţie omogenă pentru startul sezonului. Chiar dacă a avut în faţă un adversar modest, din liga a patra austriacă, italianul a trimis din start o echipă aproape de cea ideală, în care doar fundaşii centrali, Nuno Diogo şi Rada, par a fi "intruşi" în sistemul 4-3-3.

Clujul a început greoi şi a deschis seria ocaziilor la poarta adversă abia după 10 minute de joc, cînd Mureşan a expediat o lovitură liberă de la 18 metri. Cinci minute mai tîrziu, mecanismul campioanei a dat primele semne de viaţă: Kone l-a servit ideal pe Kivuvu cu călcîiul, dar şutul olandezului nu a prins buturile austriece.
Şi Bjelanovici şi-a intrat în rol (20), însă unicul gol al reprizei a purtat semnătura lui Yssouf Kone, servit ideal de Leonardo Veloso. Plictisit în apărare, Rada s-a aventurat în atac şi a fost la un pas să majoreze diferenţa, dar portarul gazdelor a scos miraculos de lîngă bară (42). Bjelanovici a ratat şi el pe finalul primei părţi, după cursa solitară a lui Kone (45).

Galop în repriza secundă
La reluare, Mandorlini a schimbat întreaga echipă, dar şi partitura tactică, 3-4-3. În atac, Clujul a pulsat sînge tînăr, trioul Hora - Batin - Traore ameţindu-i complet pe cei de la Hallwang. Golgeter cu UTA în liga secundă, Batin a fructificat prima cursă a lui Hora (53), omul-spectacol din ofensiva CFR-ului. Cinci minute mai tîrziu, rolurile s-au inversat, Batin aşezîndu-i balonul lui Hora, care nu a iertat. Pe final (89), Batin a sigilat tabela cu un voleu spectaculos.

"Sînt bucuros că am văzut că unele trasee exersate la antrenament sînt deja asimilate de jucători. Am avut meciul la discreţie şi ne puteam impune mult mai clar"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

CFR Cluj - SV Hallwang (Austria, IV)    4-0 (1-0)
Au marcat: Y. Kone (28), Batin (53, 89), Hora (58)
CFR (prima repriză): Stăncioiu - Panin, N. Diogo, I. Rada, Leonardo - Kivuvu, G. Mureşan, Culio - Deac, Y. Kone, Bjelanovici
CFR Cluj (repriza a II-a): Peskovici - Cadu, Alcantara, Piccolo - Tony, Dani, G. Mureşan, Edimar - Hora, Batin, Traore. Antrenor: Andrea Mandorlini. Au mai jucat: Negruţ, Buş

Supercupa, obiectiv primordial
Feroviarii revin pe 16 iulie din Austria şi vor intra în cantonament pentru a pregăti meciul de Supercupă cu Unirea Urziceni, programată două zile mai tîrziu pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj. "Băieţii nu vor avea liber deloc! Le-am spus de pe acum că Supercupa e un obiectiv imediat şi necesar pentru club. Nu acceptăm nici o scuză, vrem acest trofeu cu orice preţ", a avertizat preşedintele Mureşan.

- Juniorul Sergiu Negruţ a fost folosit de Mandorlini un sfert de oră în locul lui Gabi Mureşan. Şi Sergiu Buş a apucat să bifeze primele sale minute în cantonamentul din Austria.
- Bud nu a jucat deloc ieri, fiind menajat după ce a simţit dureri musculare la antrenamentul de dimineaţă.
- Un grup de 25 de români i-a încurajat permanent pe clujeni. Suporterii sînt stabiliţi în Austria, unii venind de la sute de kilometri pentru a-i urmări pe campioni.
- Meciul a fost arbitrat de o brigadă românească, cu Alexandru Tudor la "centru". "Nu a avut nici cea mai mică problemă. Nici măcar o fază litigioasă", a glumit preşedintele Mureşan.
- Clujenii au reuşit să mai perfecteze o partidă amicală, pe 14 iulie, contra Austriei Salzburg.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
r.s.romania
r.s.romania  •  05 Iulie 2010, 18:53

campioana cui?poate a bozgoriei a ROMANIEI in nici un caz!

calingruia
calingruia  •  05 Iulie 2010, 13:47

Speram sa mergem din victorie in victorie.Campionii Romaniei suntem noi!!!!!! Stelistii si dinamovistii ce injjura pe aici nu cred ca reprezinta neamul sudistt, mitticistt.Cu toate ca pe la stirile tv sport.ro si telesport,nu se prea vorbeste despre campioana.Deci tot neamm de...... Romania e frumoasa in Ardeal.....si sunt fericit ca m-am nascut aici.

calingruia
calingruia  •  05 Iulie 2010, 13:33

E bun scorul pentru moral si mentalitatea de campioni.Bine CFR!!!! Asteptam supercupa caci suntem o supercampioana.In locul dinamovistilor si al stelistilor as tacea, ,,frumoase" rezultatele lor din amicale tot cu echipe din astea slabe.....aaaaah face bine pentru mentalitatea de looseri!!!!!! Frumos sit felicitari GSP!!!!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează