FOTBAL  »  Superliga  »  SCHIMB DINAMO - CFR CLUJ

CFR şi Dinamo au decis să facă rocadă de «închizători»: Schimb N'Doye - Mureşan

Gabi Muresan, Muresan, CFR Cluj
Gabi Muresan, Muresan, CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2010 00:00

Indezirabil în Ştefan cel Mare, Ousmane va pleca la Cluj. La schimb va veni mijlocaşul defensiv de 28 de ani

"Comportamentul lui N'Doye din ultima vreme se explică prin faptul că vrea să plece de la Dinamo şi forţează acest lucru", au comentat ieri atît jucătorii, cît şi oficiali ai clubului din Ştefan cel Mare. Escapadele nocturne ale fotbalistului de 32 de ani şi comportamentul uneori sfidător de la antrenamente, care a culminat cu incidentul de luni, cînd s-a îmbrîncit cu Florin Bratu, are drept motivaţie faptul din vară va ajunge la CFR. ;)

Pentru semnătura africanului se mai bat Rapid şi Vaslui, dar unul dintre oficialii liderului actual din Liga I a declarat ieri: "N'Doye va fi prima noastră achiziţie la finalul acestui campionat!". Senegalezul e liber din luna iunie şi clujenii i-au propus un salariu mult mai consistent decît cei 150.000 de euro pe sezon pe care-i cîştigă la Dinamo.

Drumul în sens invers îl va face Gabriel Mureşan (28 de ani). Mijlocaşul Clujului e supărat că şefii clubului nu vor să-i mărească actualul venit stagional, 80.000 de euro, şi vrea cu tot dinadinsul să plece din Gruia, deşi contractul său expiră abia în 2012. Cum se poate realiza asta? Conform Legii Webster, Mureşan poate rupe angajamentul cu CFR, dacă virează în conturile propriului club salariul său pe următorii doi ani, cît mai e valabilă actuala înţelegere. "Ar fi vorba de 160.000 de euro, o sumă mai mult decît accesibilă pentru noi, mai ales că astfel am pune mîna pe un superjucător", a explicat aseară un conducător al "cîinilor".

Cum poţi profita de Legea Webster
- să ai minimum 28 de ani
- să fi activat la acelaşi club minimum trei sezoane
- să nu-ţi modificat prevederile contractului personal în ultimele două sezoane

Mureşan mai bun în defensivă, N'Doye în ofensivă
G. Mureşan    parametru    N'Doye
50,5    baloane jucate    59,3
35,5%    baloane pierdute    29,9%
12    recuperări    10,8
2,3    şuturi la poartă    2
0,4    ocazii create    0,6

2 meciuri a jucat Mureşan în "naţionala" României: 2-1 cu Slovenia şi 2-2 cu Franţa

25 de partide are N'Doye în "naţionala" Senegalului, pentru care marcat şi un gol

"Prea e ţinut în braţe, trebuie dat afară!"
Vasile Turcu e împotriva lui N'Doye, care spusese zilele trecute că nu-l ştie pe acţionar. "A fost montat de Prunea să vorbească împotriva mea! Am înţeles că a avut o altercaţie cu Florin Bratu. Păi, N'Doye nu poate jigni un asemenea jucător. Nu se poate ascunde murdăria sub preş, într-o ţară civilizată era dat afară imediat! Baruri, discoteci, scandaluri. Asta face N'Doye la Dinamo şi e ţinut în braţe. Mi-e ruşine că trăiesc în România!", a zis Turcu.

I-a blocat maşina lui Bratu
Suporterii nu vor să mai treacă peste comportamentul dur al africanului, extrem de activ şi în viaţa de noapte. Unul dintre liderii galeriei roş-albilor a ameninţat ieri: "După conflictul cu Bratu, i-a blocat maşina în parcare, l-a provocat. Florin a fost calm, altfel din două palme îl liniştea. Ousmane va fi huiduit! Probabil nu va mai juca, va fi stigmatizat. El a semnat deja cu alt club, de aceea are acest comportament!".

"N'Doye e mai determinat, intră mai tare, Bratu s-a supărat, dar după aceea lucrurile s-au lămurit între ei. Am vorbit cu amîndoi, nu sînt probleme. S-a amplificat prea mult"
Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

"Scopul unui jucător în echipă nu e să se facă plăcut, ci să dea randament pe teren. Nu va fi nimeni amendat, nu avem ce să sancţionăm pentru că nu s-a întîmplat nimic"
Florin Prunea, manager sportiv Dinamo

"Niciodată N'Doye nu ar vorbi atît de urît de Dinamo, el a refuzat oferte din <afară> ca să rămînă. Aşa e la noi, cînd lucrurile merg bine, apare un scandal să se aleagă praful"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

"Ousmane ne ajută pe teren, nimic de zis, dar deja a depăşit orice limită! Din vară şefii trebuie să aleagă: ori noi, ori el!"
Jucătorii lui Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
theil
theil  •  11 Aprilie 2010, 14:51

doar minciuni.ndoye este doar a lui dinamo

 •  07 Aprilie 2010, 15:06

acest articol reprezinta un pamflet...si trebuie luat ca atare :)))

 •  07 Aprilie 2010, 14:21

Bine Osman .. e mai tare decat orice inchizator incercat din 89 pana in 07.04.2010. Presa sa nu mai tulbure apele la Dinamo. Osman e f bun si va ramane aici . :) SA NU NE BAZAM ASA TARE PE MARGARITESCU PENTRU ASPIRATILE DE LIGA SAU TITLU. Osmannn the best impacate cu Bratone .

Vezi toate comentariile (53)
Comentează