FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME FINANCIARE

EXCLUSIV Prima „victimă”? Degringoladă la o echipă din play-out: salarii neplătite de 3 luni!

Dâmbovițenii traversează momente complicate din punct de vedere financiar / Sursă foto: Facebook@ Chindia Târgoviște
Dâmbovițenii traversează momente complicate din punct de vedere financiar / Sursă foto: Facebook@ Chindia Târgoviște

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 14:01 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 07:24

Chindia Târgoviște începe play-out-ul pe „burta goală”! Dâmbovițenii se confruntă cu restanțe salariale considerabile și pornesc în lupta pentru salvare cu un uriaș handicap.

Sursele Gazetei au aflat că fotbaliștii lui Toni Petrea au salariile neplătite de trei luni și că atmosfera din club nu-i deloc una liniștită

Problemele cu banii se oglindesc perfect și în rezultatele echipei din ultima perioadă: Chindia n-a mai câștigat din 3 februarie, contabilizând de atunci patru egaluri și două înfrângeri.

Chindia, la grea încercare înainte de startul play-out-ului

Formația din Târgoviște pleacă la drum în play-out cu o zestre de 16 puncte, doar două lungimi peste primul loc direct retrogradabil, ocupat în acest moment de UTA. 

Dincolo de jocul care a lăsat de dorit în ultimele etape, Chindia mai are, așadar, un dezavantaj față de echipele cu care luptă pentru evitarea retrogradării: nici contracandidatele n-o duc grozav din punct de vedere sportiv, însă au salariile la zi, lucru care nu se poate spune despre dâmbovițeni.

Prima etapă din play-out îi aduce Chindiei o deplasare complicată, la Botoșani. Partida va avea loc sâmbătă, 18 martie, de la 14:30. Gruparea din Dâmbovița încearcă să supraviețuieasă pentru al cincilea sezon consecutiv pe prima scenă, performanță fără precedent în istoria echipei.

Ce opțiuni au fotbaliștii Chindiei:

  • Potrivit regulamentelor, un jucător poate depune memoriu pentru recuperarea salariului restant la o zi după întârzierea plății.
  • Pentru a deveni liber de contract, procedura e mai complicată. La 60 de zile de întârziere a plății, jucătorul trebuie să notifice clubul cu privire la plata salariilor. După 15 zile de la trimiterea notificării, jucătorul poate depune memoriu pentru rezilierea contractului. 
  • Străinii au drepturi în plus. Ei pot rezilia unilateral contractele dacă nu sunt plătiți în 75 de zile și deschid procese direct la FIFA, care le acorda imediat drept de joc temporar, până la soluționarea proceselor. Așa a procedat Planic atunci când a plecat de la FCSB, chiar dacă Becali ar fi vrut să-l păstreze.

E bine că am crezut în continuare, am pus presiune pe adversari și am marcat. E un punct care contează. Ne pregătim de play-out, care va fi foarte greu. Important e că n-am pierdut atât de multe jocuri, am revenit când am fost conduși.

- Anton Petrea, antrenor Chindia, după egalul cu FC Voluntari

VIDEO Ahmatov, rusul de origine cecenă de la Chindia, interviu pentru GSP

Citește și alte știri din Superligă: 

EXCLUSIV Ladislau Boloni critică scandalul de la meciul Sepsi - FCU Craiova: „O porcărie bună pentru extremiști, nu pentru fotbal”

Clachează iar? Mititelu are amintiri de coșmar din precedentul „decisiv” pentru o calificare

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  15 Martie 2023, 15:42

Pacat de munca lui Toni Petrea ! A facut *** bici si a fost cit pe ce sa si pocneasca! Fata de alti dresori cu licenta atarnata de gat echipa a aratat multe momente bune de fotbal. Daca baietii au caracter scot caruta la capat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

retribution
retribution  •  14 Martie 2023, 20:06
Postat de miciBIO pe 14 Martie 2023, 17:35

DNA-ul doarme? Ce fac cu stadionul ăla? Au băgat atâția bani și nu l-au terminat, este strigător la cer! Iar echipa suferă și nu are bani! Păcat, că este o echipă care nu merită să retrogradeze la cum joacă!

vorbesti de clona csa. mai putin partea cu desfiintarea. clona csa din liga a 2-a merita cat mai repede sa se desfiinteze.

Draconian
Draconian  •  14 Martie 2023, 19:25

Domnu primar Stan e singuru vinovat pentru situatia asta demna de cascadorii rîsului, modul in care gestioneaza sportul targovistean, sa mai stai si 4 ani sa renovezi un micut stadion si nici acu nu-i gata, i-ai demolat si peluza, ai distrus tot in loc sa renovezi, Stane, fa Peluza la loc asa cum era ea dintotdeauna acolo.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează