FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Ghici cine-l așteaptă pe Mutu la debutul la CFR! „Briliantul”, față în față cu echipa care l-a umilit: „Au dovedit că le lipsește diplomația”

Adrian Mutu s-a înțeles cu CFR Cluj, urmează să fie prezentat oficial / Sursă foto: Imago Images
Adrian Mutu s-a înțeles cu CFR Cluj, urmează să fie prezentat oficial / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 17:21 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 23:40

Adrian Mutu va debuta la CFR Cluj contra echipei la care și-a început meseria de antrenor, FC Voluntari. Șase ani au trecut de la momentul în care „Briliantul” era instalat la echipa lui Florentin Pandele, pe care reușea s-o salveze în ultima clipă de la retrogradare la finalul acelui sezon.

E o chestiune de ore până când Adrian Mutu va fi prezentat oficial pe banca lui CFR Cluj. Omul desemnat de Neluțu Varga să-i scoată pe „feroviari” din impas va bifa primul său meci la cârma noii echipe luni, 29 martie, când CFR primește vizita Voluntariului, formație aflată în lupta pentru evitarea retrogradării.

Miza imensă a transferului la Rapid: șanse tot mai mari să fie la EURO 2024!
TRANSFER
Miza imensă a transferului la Rapid: șanse tot mai mari să fie la EURO 2024!

Adrian Mutu debutează la CFR împotriva echipei care l-a concediat în 2018

Meciul îi va trezi cu siguranță amintiri lui Mutu, căci la FC Voluntari a debutat în această meserie. Se întâmpla în primăvara lui 2018, atunci când primea misiunea de a-i salva pe ilfoveni de la retrogradare.

În ciuda faptului că și-a îndeplinit obiectivul, câștigând in-extremis „barajul” cu Chindia, Mutu a părăsit clubul. Și nu în cei mai prietenoși termeni, după cum însuși „Briliantul” avea să recunoască.

Cu Adrian Mutu pe bancă, FC Voluntari a obținut 3 victorii în 11 meciuri, echipa salvându-se in-extremis de la retrogradare. Doar că, la scurt timp după acel „baraj”, Consiliul de Administrație al clubului a decis că Mutu nu mai poate să rămână la echipă, destituindu-l peste noapte, fără ca el și oamenii din staff-ul său să fie anunțați.

Ghici cine-l așteaptă pe Mutu la debutul la CFR! „Briliantul”, față în față cu echipa care l-a umilit: „Au dovedit că le lipsește diplomația”
Adrian Mutu, pe banca lui FC Voluntari / foto: Imago

Adrian Mutu, despărțire cu scandal de FC Voluntari

La două luni după ce a fost îndepărtat de la ilfoveni, Adrian Mutu explica într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor culisele debarcării sale de la Voluntari: 

„Pe zi ce trece, îmi dau seama mai mult că am făcut un miracol acolo, iar ce s-a întâmplat imediat după ce am salvat echipa îmi dă dreptate. Numai eu și staff-ul meu știm cât ne-am chinuit să motivăm o echipă blazată, cu 14 jucători la final de contract. M-am rugat foarte mult de cei din conducere să intre puțin în negocieri cu băieții ca să pot să îi motivez.

Salvarea de la retrogradare, la baraj, a fost un miracol. Sau, cine știe?, poate că sunt eu prea norocos. Eu aveam totul pregătit pentru sezonul următor. Listă cu jucători, deja vorbisem cu toți cei de pe lista mea. Gândisem strategia pentru sezonul următor, dar probabil că unora nu le-a convenit că nu mai făceau ei transferuri. Nu mai controlau ei treburile pe acolo și… știți la ce mă refer!

Au dovedit că nu se pricep la această meserie deloc și, în plus, le lipsește și diplomația. Atât eu, cât și staff-ul meu am muncit și ne-am asumat niște riscuri mari când am preluat echipa și cred că meritam mai mult respect!”, afirma Mutu, în august 2018. 

Adrian Mutu, la a patra experiență în prima ligă a României

Din acel moment, Mutu a mai bifat alte două experiențe în prima ligă a României. Mai întâi la FCU Craiova, unde a rezistat doar 11 etape, și ulterior la Rapid. 

În Giulești a avut cel mai lung mandat din carieră, un an și patru luni, perioadă pe care a întrerupt-o din proprie inițiativă, când a dat curs ofertei de la Neftchi Baku

EchipaPerioada
FC Voluntariaprilie - iunie 2018
Al Wahda tineretseptembrie 2018 - iunie 2019
România U21decembrie 2019 - aprilie 2021
FCU Craiovaiunie 2021 - octombrie 2021
Rapidmartie 2022 - iulie 2023
Neftchi Baku iulie 2023 - decembrie 2023

Ce contract va avea Adrian Mutu la CFR Cluj

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Mutu are pe masă un contract pe 1 an și jumătate, adică până la finalul sezonului 2024 - 2025. Salariul propus e de 15.000 de euro pe lună. Va fi unul dintre cele mai mari pentru un antrenor din Liga 1, la egalitate cu cel al lui Cristiano Bergodi la Rapid.

Conform surselor GSP, el va avea un bonus de titlu, de victorie, de jucător dat la echipa națională și pentru fiecare tânăr promovat.

  • Adrian Mutu e în prezent liber de contract, după despărțirea de Neftchi Baku. El a plecat de la echipa azeră în decembrie 2023.
  • Până în vară, Mutu antrenase la altă echipă de top din Superliga, Rapid, pe care a pregătit-o timp de un an și jumătate
  • Considerat unul dintre cei mai importanți jucători din istoria României, Adrian Mutu încă nu a avut niciun succes notabil în cariera de antrenor.
  • A trecut pe la FC Voluntari, Al Wahda U23, România U21, FCU Craiova, Rapid și Neftchi Baku, club care l-a dat afară în finalul lunii decembrie. Nu are în palmares niciun trofeu ca tehnician

VIDEO Analiza lui Iosif Rotariu: „Mutu o va schimba radical pe CFR Cluj”

Citește și alte știri de actualitate: 

Miza imensă a transferului la Rapid: șanse tot mai mari să fie la EURO 2024!

EXCLUSIV „Mandorlini trebuia demis mai devreme” » Ce urmează la CFR: „Va fi o schimbare radicală!”

Cine o mai oprește pe FCSB? Situație fără precedent de la introducerea sistemului cu play-off și play-out

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează