FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Miza imensă a transferului la Rapid: șanse tot mai mari să fie la EURO 2024!

Marian Aioani se află în circuitul naționalei, a fost în lot la „dubla” cu Kosovo și Elveția din iunie 2023 / FOTO: GSP
Marian Aioani se află în circuitul naționalei, a fost în lot la „dubla” cu Kosovo și Elveția din iunie 2023 / FOTO: GSP

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 16:13 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 17:02

Transferul lui Marian Aioani la Rapid a devenit o certitudine astăzi, astfel că portarul de 24 de ani va apărea mai mult ca sigur între buturuile giuleștenilor la derby-ul cu Dinamo de sâmbătă. Mutarea la București ar putea avea consecințe benefice pentru goalkeeper.

Rămași fără Horațiu Moldovan, alb-vișiniii și-au asigurat serviciile unuia dintre portarii de mare perspectivă ai României, Marian Aioani

De 3 ani în curtea lui Hagi, cu un titlu de campion în CV, portarul de 1.86 m. s-a transferat la Rapid pentru 400.000 de euro, unde se va bucura, la fel ca la Constanța, de un statut privilegiat. Aioani va fi titularul incontestabil al Rapidului, exact cum s-a întâmplat și la Farul în precedentele sezoane.

Rapid l-a prezentat pe Marian Aioani: „Se alătură lotului începând de miercuri”
RAPID
Rapid l-a prezentat pe Marian Aioani: „Se alătură lotului începând de miercuri”

Șansa lui Aioani pentru a fi la EURO

E o mutare care pică de minune pentru cariera lui Marian Aioani, și el în cărți pentru a prinde un loc la EURO 2024. Portarul originar din Buftea n-a mai prins lotul la ultimele acțiuni, dar ar putea profita de actuala conjunctură pentru a fi în Germania la vară.

Evoluțiile din anul titlului luat cu Farul îl propulsaseră pe Aioani la națională, iar în iunie, înaintea meciului cu Kosovo de la Priștina, chiar se vorbea de o titularizare a acestuia. A pierdut, însă, lupta cu Horațiu Moldovan, iar între timp a înregistrat și o scădere la club. 

Însă el a rămas tot timpul sub atenta supraveghere a selecționerilor și a celorlalți federali!

Va profita Marian Aioani? 

Acum, datele problemei s-au schimbat, iar contextul ar putea fi de partea lui.

Moldovan și Ionuț Radu, primii doi portari ai naționalei, nu vor fi titulari în 2024, o realitate subliniată și de editorialistul GSP Theodor Jumătate. Primul, abia sosit la Atletico Madrid, va fi în umbra lui Oblak, în timp ce Radu a devenit rezerva rezervei în Premier League, la Bournemouth.

Miza imensă a transferului la Rapid: șanse tot mai mari să fie la EURO 2024!
Marian Aioani

Transferul la Rapid, unde va avea o vizibilitate ridicată, cu o expunere, pe hârtie, ceva mai accentuată decât la Farul, ar putea fi argumentele lui Marian Aioani pentru a prinde lotul de 26 la Campionatul European. Sigur, și dacă evoluțiile lui vor rămâne în parametri. 

„Veteranul” Florin Niță e și el în cărți pentru a fi în avionul de Germania.

După Ionuț Radu, în Premier League, și Horațiu Moldovan va fi la un club din Top 5 Europa. Aparent, o știre excelentă, dar nici el nu va apăra la Atletico, la fel ca Radu la Bournemouth. Cei doi portari ai naționalei care au jucat în preliminarii riscă să ajungă la Euro fără meciuri la echipele de club. Ar fi o șansă pentru Florin Niță.

- Theodor Jumătate, jurnalist GSP

Marian Aioani, noul portar al Rapidului

După ce l-a dat pe Horațiu Moldovan la Atletico Madrid, pentru 800.000 de euro, Rapid i-a găsit înlocuitor. Giuleștenii l-au ales pe Marian Aioani. Și au ajuns la un acord cu Farul.

În acest sezon, portarul de 1,87m a bifat 27 de apariții între buturile constănțenilor, în toate competițiile, și a încasat 36 de goluri. În medie, 1,62 per partidă. În 5 meciuri a reușit să-și mențină poarta intactă.

Farul a anunțat pe contul de Facebook că Marian Aioani va merge la Rapid: „Mulțumim pentru toate evoluțiile în alb-albastru, Marian Aioani! Clubul nostru și Rapid București au ajuns la un acord privind transferul portarului de 24 de ani la formația bucureșteană”.

VIDEO Robert Niță avertizează, după transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico: „Ne gândim fără să vrem și la echipa națională”

Citește și alte știri despre transferul lui Marian Aioani la Rapid:

Gică Hagi pierde bani în urma vânzării lui Marian Aioani la Rapid » Cine pune mâna pe 15% din sumă

EXCLUSIV Helmut Duckadam laudă noul transfer al Rapidului: „O afacere excepțională!”

UPDATE Ultimele informații despre transferul Rapidului dezvăluit de GSP: a bătut palma cu Șucu și va juca împotriva lui Dinamo! + Primul anunț oficial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
m3lku
m3lku  •  23 Ianuarie 2024, 18:06

mă îndoiesc că rapidul va avea vreun jucător la euro. poate mazilu, cum a fost și chivu la euro 2000, ca tânără speranță

Newman
Newman  •  23 Ianuarie 2024, 17:50

Tot ce vine de la Farul este fara perspectiva!

locul_doi_delacoada
locul_doi_delacoada  •  23 Ianuarie 2024, 17:39

tarnovanu o sa fie portarul nationalei,are cele mai putine goluri primite. aionei nu are cum sa fie convocat. iar moldovan nu mai joaca fotbal o data cu transferul. nu are cum sa joace in fatza lui oblak.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează