FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cine l-a convins pe Lucas Alves să semneze cu Dinamo: „Pe el l-am sunat primul”

Brazilianul Lucas Alves de Araujo (31 de ani), noul fundaș central achiziționat de Dinamo, a dezvăluit că Rivaldinho (28), atacantul Farului, l-a convins să semneze cu roș-albi.
Brazilianul Lucas Alves de Araujo (31 de ani), noul fundaș central achiziționat de Dinamo, a dezvăluit că Rivaldinho (28), atacantul Farului, l-a convins să semneze cu roș-albi.

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 18:05 / Actualizat joi, 10 august 2023 18:09

Brazilianul Lucas Alves de Araujo (31 de ani), noul fundaș central achiziționat de Dinamo, a dezvăluit că Rivaldinho (28), atacantul Farului, l-a convins să semneze cu roș-albii.

„Când a apărut această oportunitate, de a juca pentru Dinamo, nu am stat pe gânduri. Sunt foarte fericit să fiu aici. Prima persoană pe care am sunat-o a fost Rivaldinho. Mi-a povestit despre fanii echipei, mi-a spus că echipa a fost într-o situație mai dficilă în trecut. O să joc contra lui. Îmi este un prieten foarte bun, dar sper că Dinamo va obține cele trei puncte cu Farul”, a declarat Lucas, potrivit sport.ro.

Peste Andone și Rednic » Burcă e unic la Dinamo în ultimii 9 ani
DINAMO
Peste Andone și Rednic » Burcă e unic la Dinamo în ultimii 9 ani

Trebuie să obținem prima victorie și să ducem această echipă unde îi este locul, pe podium. Să recâștigăm tradiția lui Dinamo. Am fost peste tot, am văzut orașul, e foarte mare traficul, dar este identic cu Sao Paulo. Am senzația că sunt acasă. 

În Brazilia, când un copil se naște, primul lucru pe care îl primește este o minge. Primul lucru devenit tradiție în Brazilia este fotbalul. Ronaldo Fenomenul și Adriano Împăratul sunt favoriții mei. Ronaldo pentru mine a fost mai mult decât un idol. Un alt idol pe care îl am și care joacă pe poziția mea e Lucio

- Lucas Alves, stoper Dinamo

Rivaldinho, conațional al lui Lucas, a jucat pentru Dinamo între februarie 2017 și ianuarie 2018 (5 goluri în 30 de meciuri în Liga 1).

Cine l-a convins pe Lucas Alves să semneze cu Dinamo: „Pe el l-am sunat primul”
Rivaldinho în tricoul lui Dinamo

Lucas Alves: „Fotbalul românesc are mult talent, trebuie umblat la mentalitate”

Dinamo este pe ultimul loc în Superliga, cu un singur punct acumulat în 4 etape, și are una dintre cele mai slabe apărări, 8 goluri primite, la fel ca FCU Craiova și U Cluj. Ovidiu Burcă este obligat să apeleze la cuplul Giafer - Grigore, până când va putea conta pe noile achiziții Lucas Alves și Josue Homawoo. 

Fanii dinamoviști așteaptă cu nerăbdare ca achizițiile făcute pentru întărirea compartimentului defensiv să intre cât mai repede în echipă. Numai că jucătorii transferați sunt în urmă cu pregătirea și mai au nevoie de timp până ajung la parametri fizici optimi.

Lucas Alves a confirmat ceea ce Ovidiu Burcă a explicat pentru GSP.ro, faptul că mai are de tras la antrenamente.

„Nu sunt la sută la sută, ultimul meci pe care l-am jucat a fost în luna mai, am nevoie de 20 de zile pentru a-mi crește nivelul, pentru a fi la un nivel maxim. 

Trag tare, am discutat cu antrenorul, cu staff-ul, clubul are un plan de antrenament prin care să mă ajute să ajung la un nivel ridicat", a declarat Lucas Alves, pentru Radio Dinamo 1948.

Lucas, rămas liber de contract după ce portughezii de la Portimonense nu i-au prelungit contractul, speră ca Dinamo să spargă gheața și să obțină prima victorie după promovare luni, împotriva celor de la FC Botoșani (20:30).

„Fotbalul românesc are mult talent, trebuie umblat la mentalitate cred, dacă le veți avea pe amândoua, veți ajunge sus. 

Legat de nivelul campionatului, nu va fi ușor, situația clubului din ultimii doi ani afectează, știu că fanii își doresc că Dinamo să crească, dar sper că luni seară să obținem prima victorie", a mai precizat stoperul, cu experiențe la Lucerna (Elveția), în Arabia Saudită (Al Tai), Grecia (PAS Lamia) și Emirate (Al Nasr).

Lucas a semnat cu Dinamo pe 4 august 2023 și spune că se simte deja ca acasă.

„Sunt foarte fericit să fiu aici, am venit în România de săptămâna trecută, din ce mi-am dat seama din ce am văzut în oraș, la oameni, sunt ca acasă. Sunt din Sao Paolo, din Brazilia, am locuit și în Elveția. După primul antrenament, prima întâlnire cu băieții, mă simt ca acasă acum.

Am discutat cu mulți fotbaliști care au jucat înainte aici, Dinamo este un club mare pentru România, un club cu tradiție, am avut această oportunitate să vin la Dinamo și nu m-am gândit prea mult. 

Știu care a fost situația din ultimii doi ani, e o provocare să creștem clubul, e o motivație pentru mine", a declarat Lucas Alves pentru Radio Dinamo1948.

Lucas Alves a fost impresionat că Ovidiu Burcă a vorbit cu el în portugheză 

Lucas s-a acomodat repede în vestiarul lui Dinamo. Vorbește în portugheză cu Gabriel Moura, Gregorio Goncalo, chiar și cu antrenorul Ovidiu Burcă.

„Am fost surprins, deoarece prima interacțiune cu antrenorul a fost în portugheză, vorbește și germană, spaniolă, comunicarea este foarte bună, este un tip foarte inteligent. Moura este din Brazilia, cu portughezii și spaniolii mă înțeleg bine, adaptarea va fi mult mai rapidă în acest caz"

Mesajul lui Lucas Alves pentru fanii lui Dinamo:

Eu sunt Lucas, cred în echipa voastră, nu renunțați niciodată, 100% vom încerca să obținem primele 3 puncte, pentru a urca în clasament. Pe teren voi da mereu totul pentru a câștiga

Citește și alte articole:

Mihai Covaliu trage un semnal de alarmă la Dinamo: „Finanțarea este 70% din banii statului”

„L-am prins cu 30 de polițiști, am înconjurat tot cartierul!” » L-a șocat pe Ionuț Chirilă: „De o nesimțire extraordinară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează