FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cireşarii din Ştefan cel Mare: Dinamo face Turul României în 3 săptămîni

Pentru unele deplasări,
Pentru unele deplasări, "cîinii" vor folosi autocarul

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 martie 2011 17:30

Pînă de Paşte, dinamoviştii au un program grozav: 7 meciuri în doar 3 săptămîni, cu 4 deplasări istovitoare, dintre care 3 cu autocarul şi una cu avionul, în urma cărora "cîinii" chiar pot spera măcar la preliminariile Champions League şi la finala Cupei României.

Pînă de Paşte, dinamoviştii au un program grozav: 7 meciuri în doar 3 săptămîni, cu 4 deplasări istovitoare, dintre care 3 cu autocarul şi una cu avionul, în urma cărora "cîinii" chiar pot spera măcar la preliminariile Champions League şi la finala Cupei României.

Doar "trimişi speciali" la Dinamo 2
Pauza cauzată de meciurile "tricolorilor" cu Bosnia şi cu Luxemburg a fost bine venită pentru roş-albi, fiindcă în perioada 2 - 23 aprilie vor avea un orar infernal de partide. Nu doar cantitativ, ci şi calitativ. "Vom fi ori la bal, ori la spital!", au afirmat atît jucătorii, cît şi antrenorii "cîinilor". Tocmai de aceea a fost refuzat un amical în week-end, la Chişinău, cu Olimpia Bălţi, fiindcă a fost considerată o deplasare obositoare.
Avînd 6 fotbalişti la diverse loturi naţionale, dinamoviştii nu şi-au programat nici o partidă de verificare sîmbătă. Cu amendamentul că Ioan Andone va trimite mai mulţi jucători de la prima echipă să evolueze în liga secundă, în meciul Dinamo 2 - Concordia Chiajna.

Peste 2.000 de kilometri cu autocarul şi cu avionul
Începînd cu primul week-end de aprilie, roş-albii vor avea parte de meciuri tari care vor hotărî, în bună măsură, viitorul grupării în ceea ce priveşte traseul european ce va fi parcurs din vară. Mai întîi, elevii "Fălcosului" se vor deplasa cu autocarul pînă la Mediaş, unde se dispută meciul cu U Cluj, echipă ce se luptă pentru evitarea retrogradării şi care a învins în tur în Ştefan cel Mare cu 4-3. Distanţa: 620 de kilometri, 10 ore de mers, dus-întors. Apoi este prevăzută, acasă, întîlnirea cu FC Braşov, o altă formaţie ce se bate să rămînă în Liga 1 Bergenbier. După care Dinamo se va deplasa la Vaslui, candidată la titlu, 670 de kilometri şi 12 ore de mers cu autocarul, calculîndu-se distanţa dus-întors.

Urmează apoi întîlnirea cu Unirea Urziceni, acasă, pentru ca în săptămîna dinaintea Paştelui să apară în calea "cîinilor" un trident de foc. Mai întîi, meci la Galaţi, cu Oţelul, liderul campionatului, o deplasare de 480 de kilometri şi 9 ore de mers cu autocarul dus-întors. Apoi, la mijlocul săptămînii, manşa tur a semifinalei de Cupă, cu Gloria, la Bistriţa. Nu se mai merge cu maşina tot drumul, ci cu avionul pînă la Cluj Napoca, după care sînt parcurşi cu autocarul cei 118 kilometri pînă la Bistriţa. Pentru ca în Sîmbăta Paştelui să se joace în Ghencea eternul derby Steaua - Dinamo.

Sfaturile lui Ando
Fotbaliştii vor avea puţine zile de petrecut cu familia, acasă, şi vor sta din ce în ce mai mult la Săftica. În acest ultim week-end de martie, vor avea liber, după meciul de la Dinamo 2, urmînd a se începe de luni antrenamentele. Ioan Andone i-a sfătuit pe jucătorii săi după partida cîştigată cu 4-1 în defavoarea lui FCM Tîrgu Mureş:
1) "Antrenaţi-vă cu cap, iar celor care pleacă la loturile reprezentative le spun: aveţi grijă de voi şi nu vă accidentaţi!"
2) "Petreceţi timpul liber cu familiile, cu prietenii, relaxaţi-vă cît puteţi!"
3) "Evitaţi diverşi factori de stres, iar recuperarea după meciuri şi după antrenamente s-o faceţi ca la carte!"


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
butinho
butinho  •  23 Martie 2011, 23:02

pana la Vaslui autocarul merge cu 50 km /h, normal , ca nu avem autostarzi, iar autocarul cainilor este un cotetz

butinho
butinho  •  23 Martie 2011, 22:59

pana in galati se fac 3 ore, sunt 241 km, dus-intors maxim 6 ore nu 9, ca nu se duc la Belgrad

ingineru07
ingineru07  •  23 Martie 2011, 19:51

speram sa trecem cu bine peste aceste 2 luni Forzta Dinamo!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează