FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Ciudatul caz al lui ”Dracula” Bornescu » Portarul Petrolului riscă cel puţin 6 meciuri de suspendare după ce l-a muşcat pe Bawab

Moment unic în Liga 1: Bornescu îl muşcă de umăr pe Bawab +1   FOTO
Moment unic în Liga 1: Bornescu îl muşcă de umăr pe Bawab

Articol de , - Publicat vineri, 31 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 31 mai 2013 01:07

Portarul de 33 de ani are reacţii stranii în preajma şi în meciurile cu CFR Cluj, iar ploieştenii îl privesc acum cu neîncredere, bănuindu-l că n-a vrut să joace în finala Cupei României de mîine seară.

Care e ideea să-ţi muşti adversarul de umăr?! Să încerci să-l muşti şi de nas?! O reacţie la nervi a lui Mircea Bornescu la adresa adversarului său, Thaer Bawab, în minutul 64, în Petrolul - Gaz Metan, 0-1, moment în care ploieştenii riscau să pice pe locul 4 şi să-şi pericliteze accesul în Europa League.

Galben-albaştrii au egalat, 1-1, şi merg în Europa, indiferent de rezultatul finalei cu CFR, dar au apărut comentariile despre gestul lui Bornescu, o combinaţie între Dracula, Luis Suarez şi Mike Tyson.

Antecedente
Este bănuit de lucruri necurate! De ce? Fiindcă vine confruntarea cu CFR Cluj, de mîine, din finala Cupei. Iar episoadele din trecut îl incriminează pe portar. În ediţia 2010/2011 a fost eliminat în Rapid - Gaz Metan, 2-1, tot împotriva medieşenilor, ratînd meciul cu cei din Gruia.

Anul trecut, a oprit partida U Cluj - CFR Cluj, după un scandal de proporţii, cu pumni şi picioare, cu Cadu şi alţi adversari. "Ori nu e zdravăn la cap, ori e dubios. OK, o fi vrut să arate că e devotat clubului, cum a fost şi la U anul trecut, însă nu e posibil să nu pui capul la contribuţie şi să ai astfel de reacţii!", au comentat apropiaţi ai clubului ploieştean.

6 etape minim. Amendă. Out?
Fost practicant de box, Bornescu aşteaptă azi decizia Comisiei de Disciplină. Care nu va fi blîndă. "Nu ştim unde să-l încadrăm, e o premieră la noi muşcătura lui, dar va lua cel puţin 6 meciuri de suspendare pentru nebunia lui. Nu poate fi iertat nici dacă ne cere Băsescu! Rişti ridicarea dreptului de a organiza competiţii din partea UEFA şi FIFA", au spus oficiali ai Ligii.

Clubul n-a luat nici o decizie punitivă, momentan, dar Mircea va fi pedepsit după finală. Cînd se vor împărţi banii din premieri la Petrolul. Bornescu are 5.000 de euro salariul lunar, dar cum "lupii" şi-au atins obiectivul, un loc de Europa, va mai lua aproximativ 50.000 de euro, conform grilei de premiere. Din care se va tăia, mai mult ca sigur, o amendă, consistentă. Încă nu se ştie dacă Bornescu va mai continua la Ploieşti din vară.

"Şocat, l-am lovit să scap!"
"Cina" lui Bornescu, Thaer Bawab, a pozat, zîmbitor, cu muşcăturile adversarului, iar căpitanul medieşenilor, Eric, a publicat fotografia pe contul său de facebook. Thaer a comentat, uşor amuzat, întregul eveniment: "Cum să simulez?! Mă durea tare pentru că mă lovisem la altă fază. Am fost şocat. Nu ştiam ce vrea Bornescu. "Ce faci, frate?!". M-am speriat, recunosc. Am fost şocat, d-aia am lovit, ca să scap. O reacţie din instinct. N-am mai păţit niciodată aşa ceva. Nici cîinii nu m-au muşcat vreodată! Încă mai am urme, dar sînt OK. Am mai comentat cu prietenii, mai în glumă, mai în serios".

"Suarez" de România
Bornescu s-a inspirat, probabil, din Premier League. Luna trecută, pe Anfield, Luis Suarez l-a muşcat de mînă pe Ivanovici, la meciul Liverpool - Chelsea, 2-2, a fost un scandal imens în Albion, iar uruguayanul a fost suspendat 10 meciuri. Iar vîrful "cormoranilor" s-a ales cu porecla "Canibalul", mai ales că s-a mai înfruptat astfel dintr-un adversar, în Olanda, muşcîndu-l pe Bakkal, pentru care a fost suspendat 7 etape.

În 2006, un alt caz, tratat cu clemenţă de către britanici: Defoe, de la Tottenham, l-a muşcat pe Mascherano, de la West Ham, dar primul a scăpat fără nici o pedeapsă! Cea mai celebră muşcătură din istorie: Mike Tyson i-a smuls o bucată din ureche lui Evander Holyfield, în iunie 1997, în finala supergreilor la box.

"Îmi cer scuze, nu aveam voie să fac gestul acela la experienţa mea. E vina mea, probabil că în tensiunea meciului, cînd l-am văzut pe Bawab că trage de timp, l-am bruscat un pic şi în momentul ăla m-a înjurat. Am vrut să-l muşc, dar nu l-am muşcat!" (Mircea Bornescu, portar Petrolul)

"Mircea, în general, se aprinde repede cînd se simte nedreptăţit. Ştiţi cum se spune despre portari: ca să fii un goal-keeper bun trebuie să ai şi un pic de nebunie. Mircea este un portar foarte bun" (Laurenţiu Marinescu, mijlocaş Petrolul)

"Bornescu şi Geraldo au plîns în hohote, pentru că tensiunea a fost foarte mare. Mi-aş dori să cîştig Cupa, cu toate problemele de lot" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

Citeşte şi:VIDEO şi FOTO Muşcături, îmbrînceli şi pumni la Ploieşti » Jucătorii Petrolului şi ai Gazului s-au bătut ca-n filme

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (20)
daniaania
daniaania  •  31 Mai 2013, 15:18

da..iar inventati scandal..!! Hanibal Lecter nu are legatura cu CFR

flo_ax
flo_ax  •  31 Mai 2013, 12:47
Postat de agb87 pe 31 Mai 2013, 08:23

e o prostie asta cu "n-a vrut sa joace in finala". pai daca era omul cfr-ului, nu ar fi fost mai bine sa joace si sa tranteasca meciul?! logica de cacao

plantele astea vad aranjamente peste tot... Pai daca MARELE Gigi, atotputernicul, e la puscarie si inca mai are doua procese cu cantec, cine se mai risca? Sa fii nebun, in perioada asta de procese si cu DNA la panda sa te mai bagi la asa ceva.

theopalas
theopalas  •  31 Mai 2013, 11:07

Dupa comportamentul pe care il are ar trebui interzis in fotbal. Are problem psihice, de la box cred ca i se trage.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează