FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU EXCLUSIV

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA „Stau și mă întreb: «De ce nu ți-ai dat două palme?»” » 5 momente-cheie rememorate de Claudiu Keșeru: decizia pe care ar schimba-o și ce mesaj i-a trimis lui Giroud în timpul Mondialului

Keșeru, în iarna lui 2014, după un start de sezon perfect la FCSB / foto: Raed Krishan
Keșeru, în iarna lui 2014, după un start de sezon perfect la FCSB / foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 09:00 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 09:26

Claudiu Keșeru a vorbit despre câteva evenimente notabile din viața sa, în amplul interviu acordat Gazetei Sporturilor. 

De la 6-0 cu Dinamo, la cele 6 goluri cu Pandurii sau ce a făcut cu primii bani din fotbal, într-un dialog relaxat cu Claudiu Keșeru. 

Interviu amplu cu Claudiu Keșeru » A anunțat ultimul obiectiv înainte de retragerea din fotbal: „Mai fac asta și mă las”
UTA ARAD
Interviu amplu cu Claudiu Keșeru » A anunțat ultimul obiectiv înainte de retragerea din fotbal: „Mai fac asta și mă las”

Cele șase goluri ale lui Keșeru cu Pandurii

„A fost un moment magic. Tot ce făceam, făceam instinctiv. Lucrurile se succedau, se precipitau. Veneau ocazii. Mi-am zis că e ceva incredibil. Iar despre ce a zis Dan Nistor... Că în afara golurilor am mai avut o ocazie sau două (n.r râde). Cum să zici așa ceva, numai eu am mai avut două în meciul ăla”. 

„Stau și mă întreb: «De ce nu ți-ai dat două palme?»” » 5 momente-cheie rememorate de Claudiu Keșeru: decizia pe care ar schimba-o și ce mesaj i-a trimis lui Giroud în timpul Mondialului

Ce moment ar schimba Keșeru

Mi-a părut rău că am refuzat oferta de la PAOK, când era Răzvan acolo. De fapt, nu că-mi pare rău, dar a fost un moment în care principiile… L-au trimis pe impresarul clubului la Razgrad să discutăm. Aveam o clauză care spunea că puteam pleca la orice club pe o anumită sumă de bani. 

Avusesem înțelegere cu patronul lui Ludogoreț să-l anunț cu o lună, o lună și ceva înainte. Nu am plecat, dar mi-a rămas mintea acolo, oare ce s-ar fi întâmplat dacă plecam... Nu neapărat pentru că PAOK a câștigat campionatul ulterior. Și pentru cum s-a terminat aventura mea la Ludogoreț și pentru că n-am reușit să lucrez cu Răzvan.

Regretele lui Keșeru

„Cu plecările de la FCSB și Ludogoreț nu sunt regrete. Sunt decizii pe care le-am luat. Venirea lui Edi m-a convins să iau Steaua în considerare ca variantă. Știam lucrurile din interior, iar pentru mine, când a venit Edi a fost ca un trigger. Am simțit că atunci e momentul. 

Totuși, dacă am un regret, deși n-ai cum să gândești la 20 de ani cum o faci la 35, e că nu m-am trezit mai devreme să-mi dau seama că este scurtă cariera. La 20 de ani, uneori îmi permiteam să am momente când nu eram bine psihic. Mă lamentam, iar pentru momentele alea îmi pare rău. 

Când îmi dau seama astăzi, stau și mă întreb: «De ce nu ți-ai dat două palme?». Cum fac acum. Când am un moment mai moale, în care stau și mă lamentez, mă duc, îmi dau două palme și îmi zic: «Revino-ți! Că nu mai e timp»

Primii bani câștigați 

„Cea mai mare prostie, am luat o mașină. Am luat-o în rate (râde). Era OK la momentul respectiv. Atunci câștigam 12.000 de euro la Nantes și am plătit o rată de 2.700, parcă. Deci era OK. Mașina a fost 67.000. Bine, plecasem să iau altă mașină. Asta e o poveste foarte interesantă. 

„Stau și mă întreb: «De ce nu ți-ai dat două palme?»” » 5 momente-cheie rememorate de Claudiu Keșeru: decizia pe care ar schimba-o și ce mesaj i-a trimis lui Giroud în timpul Mondialului
Claudiu Keșeru, în perioada Nantes

Era un ML vechi, din acela pătrățos. Când am ajuns acolo, am mers direct sus și l-am văzut pe cel pătrățos, iar când am coborât l-am văzut pe cel nou. Era proaspăt, ce trebuia. Peste 3 ore am venit cu actele. Am fugit repede să iau actele și după m-am întors. Prostie tipică! De atunci mi-am învățat lecția, să nu mai arunc banii”. 

Amintirile lui Keșeru de la 6-0 cu Dinamo

Nu a fost vorba de nivelul la care s-au prezentat, pentru că erau extrem de determinați. Dar i-am văzut de parcă s-ar fi simțit inferiori în momentul respectiv. Ceva îi apăsa, erau cu o greutate în spate. Chiar dacă erau agresivi, simțeai că parcă ei conștientizează faptul că acel an va fi greu. Și a fost. 

Claudiu Keșeru despre...

...Olivier Giroud: „I-am dat un mesaj după ce l-a depășit pe Henry la goluri marcate la națională și, după ce mi-a răspuns, i-am zis că indiferent de nivelul la care a ajuns, pe lângă calitatea fotbalistică, mă bucur că a rămas același om. 

Performanța lui e subapreciată, totuși a devenit golgheterul numărul 1 în naționala Franței, peste Thierry Henry. Chiar dacă probabil Mbappe îl va depăși, a reușit ceea ce nimeni nu a mai reușit de ani mulți. A depășit nume mari, unul câte unul. Așa, fiind criticat de fiecare dată. Dar e un jucător foarte bun, foarte util. Dă sută la sută în permanență. 

Nu are o problemă în a se sacrifica pentru binele echipei, pentru colegi. Chiar îmi pare rău pentru Franța, pe ei îi vedeam campioni mondiali”.

...Nicolae Stanciu: „Îmi aduc aminte că la primul antrenament a venit direct să alerge lângă mine, pe Ghencea. Era încă timid, dar un băiat foarte bine educat, cu cei 7 ani de acasă. Fotbalist excepțional, asta nu mai spun”.

...Sorescu la FCSB:Știu că-l voiau și în momentul în care era la Dinamo. E o alegere de carieră. Nu știu cât a stat Sorescu la Dinamo. E evident că dacă vrea să se întoarcă din Polonia, vine la o echipă competitivă. Nu văd o problemă. N-ar fi nici primul, nici ultimul care a trecut din curtea lui Dinamo la Steaua sau invers”. 

...Echipa lui Reghecampf, Gâlcă sau CFR cu Dan Petrescu: „Aici sunt subiectiv. Din punctul meu de vedere, Steaua lui Gâlcă. Îmi pare foarte rău, acea echipă trebuia să realizeze mai mult. Mi se părea o echipă completă. Beneficiam și de pregătirea fizică din mandatul lui Reghe, când l-a avut pe Tommy. 

Beneficiam și de specificul lui Gâlcă, tot acel joc de pase. Am prins și cu Reghe, și cu Gâlcă și se lucra foarte diferit. Stilul lui Gâlcă era total diferit, atunci mi s-a părut o echipă completă. Puteam să avem și posesie prelungită, și atacuri poziționale, și contraatacuri, era și forță”. 

Citește și alte coresepondențe ale trimișilor GSP în Antalya: 

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA Interviu amplu cu Claudiu Keșeru » A anunțat ultimul obiectiv înainte de retragerea din fotbal: „Mai fac asta și mă las” + se mai gândește la națională?

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Peste Mutu, Hulk și Falcao! » Săpunaru a numit cel mai valoros fotbalist alături de care a jucat: „E numărul 1”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  14 Ianuarie 2023, 00:18

Keseru e un fotbalist atipic. Mobilat intelectual.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează