FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - U CLUJ, AZI, ORA 18:15, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Clienţi fideli ai roş-albaştrilor » U Cluj e trupa pe care Steaua a învins-o de cele mai multe ori în Liga 1

275 de zile au trecut de la ultima înfrîngere suferită de Steaua în Liga 1, atunci cînd a pierdut cu 5-2 în fața Viitorului // Foto: Ștefan Constantin
275 de zile au trecut de la ultima înfrîngere suferită de Steaua în Liga 1, atunci cînd a pierdut cu 5-2 în fața Viitorului // Foto: Ștefan Constantin

Articol de , - Publicat marti, 18 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 februarie 2014 22:55

Meciul din această seară, contra Universităţii Cluj, este unul special pentru trupa din Ghencea.

Echipa "şepcilor roşii" este formaţia pe care Steaua a învins-o de cele mai multe ori în prima divizie! Prima partidă dintre cele două formaţii a avut loc acum aproape 67 de ani, pe 11 septembrie 1947, atunci cînd ASA Bucureşti a pierdut în faţa Universităţii cu 1-2!

De atunci s-au mai disputat alte 91 de partide, dintre care Steaua a cîştigat 55 şi 20 le-a terminat la egalitate. În doar 17 meciuri s-au impus clujenii, ceea ce înseamnă că "roş-albaştrii" au un procentaj de 82 la sută de meciuri în care nu au pierdut!

În 96% din meciuri s-a marcat
Interesant este că doar patru din cele 92 de jocuri s-au încheiat fără gol marcat, toate la Cluj, iar ultima dată cînd în acest meci nu s-a înscris a fost acum 41 de ani.

Mai mult, Steaua a cîştigat 14 din ultimele 15 meciuri directe disputate în Liga 1, singura victorie bifată de clujeni fiind cea din octombrie 2007, 2-1 la Cluj, meci în urma căruia Massimo Pedrazzini a fost înlocuit de Marius Lăcătuş.

Partidele cu U Cluj sînt cu atît mai speciale cu cît primul trofeu cîştigat de "roş-albaştri" în fotbalul românesc a fost Cupa României din 1949, contra clujenilor.

9 luni au trecut de la ultimul meci fără gol marcat de Steaua în Liga 1: CFR Cluj-Steaua 0-0, de pe 28 aprilie 2013

"Jucăm cu Universitatea Cluj, care după venirea lui Mihai Teja a făcut rezultate foarte bune!" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Nu ne dăm pantalonii jos" :)
Vlad Munteanu a vorbit despre meciul din această seară dintre Steaua şi U Cluj: "Sîntem oameni cu principii, nu ne dăm pantalonii jos în faţa oricui. Mergem să jucăm fotbal. E important ca la finalul meciului să ne putem uita fiecare în ochii celuilalt, antrenori, jucători, conducători. E important să ieşim de pe teren fără să naştem discuţii. Cei de la Chiajna i-au lăsat, nu ştiu dacă deliberat sau nu, dar i-au lăsat spaţii lui Sînmărtean să dea nişte pase. Multe aspecte negative în care Steaua a fost lăsată să joace".

"N-avem emoţii cu nimeni"
Helmuth Duckadam e convins că Steaua va defila şi în acest sezon al Ligii 1 şi va cîştiga fără nici un fel de probleme titlul de campioană: "Din punctul meu de vedere, Steaua nu trebuie să aibă emoţii cu nici o echipă din România, din Liga 1, pentru că, din perspectiva valorii şi a experienţei, sîntem peste celelalte echipe. Noi sîntem obişnuiţi să jucăm cu Ajax, Chelsea şi Basel şi de aceea cred eu că e greu de imaginat că o echipă de talia Chiajnei ne putea pune probleme. Noi am jucat spectaculos şi o vom face şi în viitor".

Avertisment de la Reghe
Laurenţiu Reghecampf crede că dinamoviştii vor avea mai multe probleme pe Ghencea în Derby de România: "Eu îmi doream să jucăm pe Naţional Arena, veneau 50.000 de stelişti, probabil erau 10.000 de dinamovişti, era spectacolul mult mai frumos. Vă daţi seama ce presiune o să fie pe Dinamo în Ghencea?! Eu am jucat acolo meciuri cu Dinamo, iar Basarab Panduru vă poate spune ce înseamnă un Steaua - Dinamo în Ghencea, mai ales în momentul de faţă, cînd există o asemenea euforie pe lîngă echipa noastră".

INBOX:
- Doar o mie de bilete s-au vîndut pentru meciul din această seară din Ghencea. Casele de bilete vor fi deschise şi după fluierul de start al partidei.
- Reghecampf se gîndeşte să-l menajeze şi astăzi pe Iasmin Latovlevici, cel care a lipsit din cauza unei accidentări în meciul cu Chiajna. Chiar dacă jucătorul şi-a revenit, tehnicianul va începe meciul tot cu Pîrvulescu.
- Conform oficialilor Jandarmeriei, Steaua nu a rezolvat încă problemele cu turnicheţii de la intrarea spectatorilor în stadion. Steaua mai are timp să remedieze această problemă pînă săptămîna viitoare.
- Jucătorii campioanei l-au sărbătorit ieri seară în cantonamentul echipei pe Daniel Georgievski. Fundaşul dreapta a împlinit 26 de ani.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cj666
cj666  •  18 Februarie 2014, 16:15
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Aia nu se pune... e ca steaua cu chiajna.... fratiori

valah7mai1986
valah7mai1986  •  18 Februarie 2014, 10:31
Postat de roadster1988 pe 18 Februarie 2014, 09:36

in cel mai important meci,cel de coruptie,cazul valiza,U Cluj i-a umilit chiar pe stelisti,este singurul meci care conteaza......

://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/party-cu-rivalii-67866.html Party cu rivalii! Cu o săptămînă înainte de U - CFR, Trică a petrecut într-un local de manele cu fundaşii adversarei, Astorga, Bilica şi Milan Jovanovici. “Pe­tre­cerea a ţinut pînă dimineaţă, Tri­că achitînd nota de plată în va­loare de aproximativ 30 de milioane de lei vechi” ___ ://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/fabio-bilica-jucatori-de-la-cfr-mi-au-zis-s-o-las-mai-moale-122785.html Bilica: Cu trei zile înainte de meci, după ce am terminat antrenamentul, m-au sunat nişte jucători de la CFR! Acolo mi-au spus s-o las mai moale în meciul cu ei.... mi-au zis doar că este vorba de bani mulţi.

capitza1967
capitza1967  •  18 Februarie 2014, 10:16

Stelisti prin demisia lui MM de la digisport acesta a dat dovada ca ii pasa mai mult de Steaua decat sa-si ia cei 3000 de euro lunar.Dati la fel de aceeasi atasare fata de Steaua si boicotati emisiunea lui Naum de la postul de televiziune.Prin aceasta in scurt timp va fi inlocuit la emisiunea respectiva (scaderea ratingului ) si nu va mai avea ocazia nesimtitul de D Vama sa jigneasca clubul Steaua .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează