FOTBAL  »  Superliga  »  MITICĂ LA BRUTĂRIE

Colecţionarul de dosare » Dumitru Dragomir mai are patru dosare pe rol

Articol de - Publicat marti, 08 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 08 aprilie 2014 07:57

Dragomir este unul dintre oamenii din fotbalul românesc cu dosare pe rol. Acesta a făcut şi puşcărie în două rînduri: prima dată pentru 3 luni în 1976, a doua oară în 1990, pentru 7 luni.

1. Dosarul "Mită de la RCS"
Acuzaţie: luare de mită, abuz în serviciu
Stadiu: nu s-a anunţat demararea cercetării în acest caz
Procurorii DNA anchetează o posibilă mită de 3,5 milioane de euro oferită de Ioan Bendei, reprezentant RCS, lui Dragomir, urmare a parteneriatului LPF-Digi pentru drepturile TV pe perioada 2011-2014. Anchetatorii au luat în calcul un contract de publicitate încheiat în 2009 între RCS şi salonul de evenimente al lui Dragomir, "Crystal Palace", bănuit că acoperă, de fapt, o mită din partea companiei de cablu pentru a obţine drepturile TV cu sprijinul şefului LPF.

"Nu văd unde ar fi neconcordanţa şi conflictul de interese. Drepturile TV au fost acordate în urma unei licitaţii la care au fost martori şi UEFA, şi Consiliul Concurenţei!" (Dumitru Dragomir, în mai 2013)

2. Dosarul "Dezafilierea U Craiova"
Acuzaţie: abuz în serviciu
Stadiu: dosarul a fost trimis în instanţă, se judecă
Instrumentată de DNA, povestea dezafilierii Craiovei a început pe 22 august 2011, cînd Adrian Mititelu a făcut plîngere penală împotriva capilor fotbalului românesc. Dosarul a fost încredinţat Judecătoriei Sectorului 2, unde a început judecarea speţei. DNA a dispus punerea sub sechestru a sediului LPF şi a tuturor proprietăţilor cuplului Sandu - Dragomir.

Rechizitoriul explică: "Şi-au exprimat votul numai ca urmare a exercitării influenţei şi autorităţii de către Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, fără a fi în deplină cunoştinţă de cauză cu privire la conţinut. Au avut un rol decorativ".

3. Dosarul "Lobonţ - Corvinul"
Acuzaţie: abuz în serviciu
Stadiu: Tribunalul Bucureşti a întors dosarul la DNA pentru reînceperea urmării penale
În septembrie 2000, Comitetul de Urgenţă FRF respinge cererea Corvinului de a încasa suma de 900.000 de dolari dinspre Rapid, cota aferentă transferului lui Lobonţ la Ajax.

Patru luni mai tîrziu, Copos divizează clubul în UFC Rapid şi AFC Rapid, lăsînd datoriile pe prima societate, pe care n-o mai recunoaşte. Abandonează datoria către hunedoreni, dar încasează chiar şi în 2012 bani de pe urma lui Lobonţ, de la AS Roma, pe actualul club!

În noiembrie 2009, Corvinul obţine decizie favorabilă, definitivă şi irevocabilă la ÎCCJ pentru dreptul de a încasa banii de la Rapid, suma ajungînd la 2 milioane de dolari, cu întîrzieri de plată şi penalităţi!

4. Dosarul " Lise Sandu - Bistriţa - Dragomir"
Stadiu: în cercetare la DNA
Acuzaţie: spălare de bani, complicitate la spălare de bani, evaziune fiscală
În 2009, în contul soţiei lui Mircea Sandu, Lise, a fost virată suma de 400.000 de euro din partea Ligii Profesioniste, reprezentînd drepturile TV cuvenite echipei Gloria Bistriţa.

Jean Pădureanu, preşedintele ardelenilor, a susţinut că suma respectivă a ajuns la Lise Sandu cu titlul de restituire a unui împrumut. Cazul trenează din noiembrie 2011, e disjuns din "dezafilierea Craiovei", iar procurorii suspectează că împrumutul n-ar fi existat!

Achitat în Dosarul "Sediul LPF"
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, pe 22 octombrie 2012, achitarea lui Dumitru Dragomir în dosarul în care a fost acuzat de luare şi, respectiv, dare de mită, în legătură cu o tranzacţie imobiliară supraevaluată, care ar fi costat Liga peste 350.000 de euro.

Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucureşti, cu o suprafaţă de 351,79 de mp, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziţia de către LPF a unui teren, deţinut de Gino, în suprafaţă de 1.497,21 de metri pătraţi, din aceeaşi zonă şi a unei construcţii în suprafaţă de 279,72 de metri pătraţi, nefinalizată şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

A stat în puşcărie de două ori
În 1976 a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru practicarea jocurilor de noroc, iar în 1990 a stat şapte luni în arestul Poliţiei pentru cazul "Victoria". În acea perioadă era unul dintre cei mai importanţi conducători, iar anul trecut, într-un interviu pentru Antena 1, a declarat că a avut intenţia să se sinucidă în puşcărie!

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Csikszereda - Dinamo » Momente uluitoare la Miercurea Ciuc: „Plecați cu toții, lăsați-ne!”
Avocatul care a salvat FRF de la faliment în procesul cu Mititelu, implicat în scandalul momentului! Acuzat de trafic de influență și spălare de bani
Superliga
Avocatul care a salvat FRF de la faliment în procesul cu Mititelu, implicat în scandalul momentului! Acuzat de trafic de influență și spălare de bani
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali
Superliga
Vrea să scape imediat de la FCSB » Jucătorul transferat pentru 400.000 de euro nu mai suportă și se pune la masa negocierilor cu Gigi Becali

La fel ca Ionel Ganea! Un nou fotbalist de legendă a reacționat dur după ce nu a fost invitat la meciul de adio: „Eu am construit această Generație de Aur! ”

O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”


Comentarii (6)
stiintza4ever
stiintza4ever  •  08 Aprilie 2014, 17:42

Bineinteles ca mi-as dori sa fie finalizat dosarul cu dezafilierea Craiovei, o nedreptate de 3 ani. Dar nu stiu de ce parca imi doresc sa fie finalizat mai repede cel cu Lise Sandu pt ca acolo mi se pare si mai strigator la cer ce s-a intamplat: Sandu a luat bani direct de la Bistrita prin Liga lui Dragomir si asta in timp ce Bistrita scapa de retrogradare (ca sa-si poata insusi banii de TV) cu antrenor trimis de FRF la Bistrita. Efectiv faceau ce vroiau in fotbal acesti doi "brutari".

steaua1986forever
steaua1986forever  •  08 Aprilie 2014, 12:33
Postat de de_pe_tarnave pe 08 Aprilie 2014, 09:48

Lasati-o mai cu flota ca m-am saturat !!! Nu va mai luati dupa scenariile si docmente contrafacute. Daca e ceva real ii va veni si randul marinarului !!

Ai dreptate frate, Romania nu a avut flota de fapt. Deci, evident, daca nu a avut, e normal ca nu a vandut-o nimeni. E clar ca sunt documente contrafacute in cazul asta. Este pe criteriul "pixelul albastru" sau "o fi zis ceva copilul, poate a injurat". Oameni cu mintea odihnita....

costelmarcoo
costelmarcoo  •  08 Aprilie 2014, 11:51
Postat de de_pe_tarnave pe 08 Aprilie 2014, 09:48

Lasati-o mai cu flota ca m-am saturat !!! Nu va mai luati dupa scenariile si docmente contrafacute. Daca e ceva real ii va veni si randul marinarului !!

Da Doamne!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează