FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Comitetul Executiv al FRF decide azi cîte echipe vom avea în Liga 1 » Care sînt şansele ca Rapid să fie printre ele

Pînă pe 20 iulie, Ganea trebuie să pună pe picioare o echipă de Liga 1 la Cluj
Pînă pe 20 iulie, Ganea trebuie să pună pe picioare o echipă de Liga 1 la Cluj

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 iulie 2013 00:17

Mircea Sandu anunţase  că Viorel Duru nu va mai  fi şeful licenţierilor în cazul în care decizia TAS îl va contrazice în cazul ardelenilor 6 LPF stabileşte luni ţintarul noului sezon: cel mai probabil rămîn 18  cluburi în primul eşalon

De azi ar trebui să ştim sigur numărul şi identitatea echipelor din sezonul 2013/2014 al Ligii 1, unul care debutează pe 20 iulie. Cu toate acestea, Comitetul Executiv care se întruneşte dimineaţă la Casa Fotbalului se află încă în dilemă. După ce TAS a contrazis ieri decizia Comisiei de Licenţiere a FRF în cazul U Cluj, iar “şepcile roşii” şi-au cîştigat astfel dreptul la un loc în Liga 1 în noul sezon, ştim sigur doar că există 17 echipe la acest moment.

Palmă pentru “Naşu’”

Mircea Sandu era susţinătorul unei ligi cu 16 echipe. Dumitru Dragomir, susţinătorul formulei cu 18 cluburi în Liga 1 de teamă ca deţinătorii drepturilor tv să nu ofere mai puţini bani în cazul unui campionat cu mai puţine echipe, se află aproape să-şi atingă ţelul. Surse federale anunţă că, cel mai probabil, Liga 1 rămîne cu 18 echipe. Care va fi cea care completează?

Varianta principală e Rapid!

Cum sistemul de licenţiere a primit o lovitură clară în cazul U Cluj, cel mai probabil Rapid, cealaltă echipă retrogradată din motive de licenţiere, va rămîne pe prima scenă. “Rapid e exact în situaţia lui U Cluj, doar că nu a avut bani să meargă la TAS. Ar trebui să îi ajute şi pe ei decizia dată celor de la Cluj. Ar trebui să poată să joace în Liga 1 fără nici un fel de probleme”, a declarat aseară Dumitru Dragomir

Varianta II: Chiajna. Sau baraj?

O altă variantă, puţin probabilă, dar vehiculată în cercurile federale, o indică pe Chiajna, cel mai bine clasată la finalul sezonului trecut dintre echipe retrogradate, drept echipele care va fi susţinută pentru rămînerea în Liga 1.

Fără prea mulţi adepţi, această variantă este pusă sub semnul întrebării mai ales că Mircea Sandu venise cu un alt scenariu înainte să se ştie că vor fi sigur 17 cluburi în Liga 1: un turneu de baraj la care să participe Chiajna şi CSMS Iaşi, dar şi cele mai bune două echipe din fiecare serie a L2! Altă variantă luată în calcul: baraj între Chiajna şi CSMS Iaşi!

«Ce dacă va sta o echipă în fiecare etapă? Sînt 16, iar dacă Universitatea Cluj cîştigă la TAS, vom avea campionat cu 17 echipe. Acest lucru va reprezenta şi încetarea raporturilor de muncă dintre FRF şi domnul Duru»
Mircea Sandu, înaintea deciziei TAS

«Una peste alta, domnul Duru, din toate dosarele pe care le-a făcut pînă acum în procesul de licenţiere, ăsta a fost singurul respins la TAS. O să îl penalizez»
Mircea Sandu, după decizia TAS

«Habar nu am care va fi a 18-a echipă. Rapid a făcut de mult cerere să rămînă în Liga 1. Pot să fac şi eu o de cerere. Şi CSMS Iaşi a făcut cerere, pînă şi deputaţii de Iaşi au cerut asta. Aşteptăm propunerile LPF. Ei au specialişti acolo»
Mircea Sandu, după decizia TAS

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (64)
konstantin85
konstantin85  •  09 Iulie 2013, 10:47

Oare cei de la Uefa chiar nu vad mizeriile ce se intampla in fotbalul romanesc ? sau este Mircea Sandu chiar atat de influent.....

afc13
afc13  •  06 Iulie 2013, 22:49

Rapid nu merita sa fie in Liga 1, si asta doar pentru ca are ca sef pe Copos. De fapt l-as retrograda numai pe Copos daca s-ar putea sau mai bine l-as trimite langa Jijilava!

adra
adra  •  06 Iulie 2013, 12:22

pentru cei care isi dau cu parerea , asa cum isi dadea si jiji parnaie , ii informez articolele din RNLC: art. 46... lipsa datoriilor financiare restante catre cluburile de fotbal ...art 47... lipsa datoriilor financiare restante catre angajati si asigurarile sociale/autoritatile fiscale ... in subarticolul 3 se precizeaza ca datoriile financiare reprezinta sumele cuvenite angajatilor sau asigurarilor sociale si autoritatilor fiscale, rezultate din obligatiile contractuale sau legale fata de angajati...si acum traducerea : se iau in calcul la licentiere doar datoriile catre alte cluburi rezultate din transfer si datoriile catre angajati , inclusiv impozitele legate salarii ... simplu..

Vezi toate comentariile (64)
Comentează