FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Confesiunea lui Rui Duarte după 26 de zile de absenţă: "Eu sînt un pic mai nebun"

Duarte a fost
Duarte a fost "ars" cu 30.000 de euro amendă pentru întîrzierea din iarnă

Articol de , - Publicat sambata, 09 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 iulie 2011 21:17

Fundaşul dreapta de 30 de ani anunţă că în seara asta se va alătura lotului în Austria şi că e dispus să nu doarmă nopţile ca să se antreneze în plus pentru a recupera perioada de pregătire pe care a ratat-o.

- Rui, Rapidul e în Estonia. Tu unde eşti?
- Tot acasă, lîngă copii, în Portugalia.

- Dinu Gheorghe a anunţat public că te va suspenda.
- Nu, nu, de ce să facă asta?! Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că nu are rost să vin în cantonamentul din Estonia, că sînt doar două meciuri de verificare şi că nu voi apuca să joc din cauză că sînt în urmă cu pregătirea. Am convenit să mă alătur lotului sîmbătă seară, cînd echipa va ajunge în Austria. Voi fi acolo, de ce să mai fiu suspendat?!

- A mai spus că, la ce calităţi ai, ai fi putut să joci la cele mai tari echipe din Portugalia. Dar că te-a trădat comportamentul, atitudinea.
- Ha, ha, ha! Aşa a zis? Ce vreţi, eu sînt un pic mai nebun, aşa. Însă acum chiar nu consider că am greşit grav. Altădată recunosc că am exagerat, dar acum am doar 4-5 zile în plus de întîrziere, nu-i "problem"! Soţia mi-a dăruit al treilea copil... nu puteam să plec de lîngă familia mea aşa uşor. Să le zic iar: "Tati pleacă, ne vedem peste 3 luni!". Au şi ei nevoie de un tată alături, mi-e foarte greu să mă despart din nou de ei. Dacă nu era Dinu Gheorghe, un om cu care am o relaţie excelentă, mă întorceam demult să joc în Portugalia!

- Vei găsi acum la Rapid opt feţe noi.
- Da, sînt la curent cu ce s-a întîmplat la echipă. Cred că s-au făcut achiziţii foarte bune, jucători apreciaţi în campionatul românesc.

"Fac orice-mi zice «Comandante»!"

- De Vali Creţu ce ştii?
- Noul meu concurent pe post! Foarte bine! Tot ce ştiu despre acest copil e că vine din Liga a 2-a, parcă, şi că are 20 de ani. Dacă a fost adus, înseamnă că are valoare. Eu n-am contract de titular, are şi el şansa lui, o să ne luptăm pentru postul de fundaş dreapta şi sper ca asta să fie benefic pentru echipă.

- Eşti sigur că vei fi iertat şi de Răzvan? A garantat că vei plăti pentru întîrziere.
- Adică îmi dă amendă? El e "Comandante" şi voi respecta deciziile lui. Îi voi spune însă că sînt dispus la orice sacrificiu ca să recuperez cît mai repede perioada de pregătire pierdută. Dacă e nevoie, nu voi dormi noaptea ca să mă antrenez în plus!

"Îi iubesc pe oamenii de la Rapid, pe suporteri! Îmi place să joc la această echipă, vreau să mă întorc în Portugalia cu un trofeu!"
( Rui Duarte, fundaş dreapta Rapid)

"Ca să-l iert pe Duarte trebuie să-l văd! Eu am tot avut răbdare cu el, dar nu ştiu dacă alţii mai au" (Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid)

134 zile de absenţă a strîns în total Duarte într-un an de zile la Rapid! El a avut întîrzieri în iunie 2010, în octombrie 2010, iarna trecută şi acum

15 jocuri de verificare din 20, cîte au disputat giuleştenii de cînd Duarte a venit în Grant, a ratat fundaşul dreapta lusitan

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (28)
night_wolf
night_wolf  •  11 Iulie 2011, 09:41

Du-te ma acasa in Portugalia, sa-ti dea familia de mancare, unde s-a mai pomenit ca la servici sa vii in ce zi vrei, sper sa-l vindem ca si-asa mai are 1 an de contract

marian79iulian
marian79iulian  •  09 Iulie 2011, 23:50

jucator bun, dar are "lipsuri" ....familii si copii au majoritatea!

fibra
fibra  •  09 Iulie 2011, 13:33

Un fanfaron,care-si bate joc de cine ii permite.Cu motivele pe care le aduce ar putea lipsi jumatate de echipa.Oricit de valoros ar fi nu ar trebui sa i se permita indisciplina.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează