FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV. VIDEO Constantin Anghelache: „Dinamo '90 a fost peste Steaua '86”+ „Și eu am contribuit la finala din '86”

Un duel formidabil într-un derby Steaua - Dinamo al anilor 80: Belodedici versus Cămătaru
Un duel formidabil într-un derby Steaua - Dinamo al anilor 80: Belodedici versus Cămătaru

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iunie 2020 09:27 / Actualizat vineri, 19 iunie 2020 17:49

Fostul conducător al lui Dinamo, Constantin Anghelache (74 de ani), a fost invitat la GSP Live, unde a intervenit în dezbaterea istorică Steaua ‘86 - Dinamo ‘90 și a comparat cele două echipe legendare.

Perioada dintre anii 1980-1990 este considerată cea mai prolifică din istoria fotbalului românesc, iar dezbaterea privind cea mai bună echipă de atunci continuă și astăzi. Prezent la GSP Live, Constantin Anghelache și-a exprimat punctul de vedere în această dispută. 

„Nimeni nu știe că până în 1990, cea mai sponsorizată echipă a fost Dinamo București. Nu am să spun cum și de ce, dar pot să spun că eu am fost autorul. Și cu asta am pus punct problemei. Ne permiteam atunci, nefurând” -Constantin Anghelache la GSP Live

VIDEO Anghelache e categoric: „Dinamo a fost mai bună!”

- Dinamo 90 sau Steaua 86, care echipă a fost mai valoroasă? 

- Din punctul meu de vedere, Dinamo '90. Vorbesc de echipă, nu de rezultate. Cel mai bun rezultat din istoria fotbalului românesc este cel din 1984, când Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Cornel Dinu e mai pamfletar, nu mă interesează ce a spus. 

Steaua 1986... dacă dumneavoastră veți cerceta, veți vedea că am fost un pic pe lângă ei și atât. Am fost în Spania la finală, în cabină, peste tot. Mi-am adus și eu contribuția atunci, că unii mai recunosc, că alții nu... Întrebați-l pe Cristi Gațu, el era președinte atunci. Eu cunosc acea echipă, a avut și un culoar bun. Dinamo a construit o echipă realmente autentic deosebită. Ca lot, Dinamo a fost mai bună!”.

PORNEȘTE-ȚI NOTIFICĂRILE PENTRU A URMĂRI ÎN DIRECT EMISIUNEA GSP LIVE

  • Pasul 1: Intră pe pagina de Facebook a Gazetei Sporturilor
  • Pasul 2: Click pe secțiunea ”Clipuri Video”
  • Pasul 3: Accesează orice clip disponibil
  • Pasul 4: Apasă pe cele trei puncte din colțul din dreapta al ferestrei
  • Pasul 5: Apasă pe butonul „Pornește notificările despre clipuri video în direct”

Citește și alte știri de la GSP Live:

Un om din fotbalul românesc povestește prin ce a trecut după un accident auto: „30 de minute am fost mort!”

EXCLUSIV. VIDEO Previziunile economistului din fotbalul românesc: „Va fi o criză cum n-a cunoscut omenirea. De ce spun asta”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (25)
agamitza
agamitza  •  20 Iunie 2020, 12:01

Sintem singura tara din lume in care se stabilesc clasamente sportive fara sa se tina seama de rezultate. Sa fie clar pentru toata lumea: Steaua 86 e cea mai buna echipa din fotbalul romanesc pentru ca a cistigat Cupa Campionilor Europeni iar Generatia de Aur din fotbalul romanesc sint jucatorii care au alcatuit echipa cistigatoare a CCE. Barbulescu face parte din generatia de aur dar Hagi nu, o spune performanta.

137729076992236
Conache Pavel  •  20 Iunie 2020, 05:46

Asta bate campii la fel ca mircea lucescu si are un merit ?!! peste tot pe unde a fost performanta, nu va trece mul timp pana cand vom afla ca cei 2 au inventat, de fapt, fotbalul "modern". Jalnic !

creeperno
creeperno  •  19 Iunie 2020, 22:50

Atunci jucam prin semifinale europene iar acum ne chinuim la evitarea retrogradarii. Sper sa treaca cat mai repede vremurile astea volburoase

Vezi toate comentariile (25)
Comentează