FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Budescu a slăbit și ca fizic, și ca fotbalist! » Revenire atipică pentru el în Liga 1

Constantin Budescu (32 de ani) n-a lăsat urme în niciunul dintre cele 3 meciuri în care a fost folosit: n-are niciun gol, nicio pasă decisivă
Constantin Budescu (32 de ani) n-a lăsat urme în niciunul dintre cele 3 meciuri în care a fost folosit: n-are niciun gol, nicio pasă decisivă

Articol de - Publicat marti, 28 septembrie 2021 20:25 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 20:59

Constantin Budescu (32 de ani) n-a lăsat urme în niciunul dintre cele 3 meciuri în care a fost folosit: n-are niciun gol, nicio pasă decisivă.

FCSB l-a anunțat drept „Artistul", dar Constantin Budescu a rămas dator până acum privind randamentul pe care l-a oferit. A bifat apariții în toate cele 3 meciuri din săptămâna precedentă, cu FCU Craiova, cu CS Hunedoara și cu Academica Clinceni. 

Deși a adunat peste 150 de minute, Budescu are zero pe linie în privința urmelor lăsate pe tabelă. Niciun gol, nicio pasă decisivă. E total atipic pentru modul în care el s-a comportat la precedentele reveniri în România, după experiențe din străinătate, toate bifate în Asia.

Budescu, revenire sub așteptări la FCSB

În vara lui 2016, după ce s-a întors din China, a marcat chiar la prima lui apariție în tricoul Astrei. În august 2019, Budescu a ajuns din nou la Astra, de această dată din Arabia Saudită, unde avusese cifre bune la Al Shabab. A reușit o "dublă" la al 3-lea joc în care a jucat, împotriva lui Dinamo. 

Acum însă, n-a mai avut același nivel, deși la precedenta experiență în tricoul roș-albastru a marcat de la primul joc. Atunci, în vara lui 2017, a înscris chiar de două ori în primele 3 partide.

Budescu n-are nici gol, nici assist, deși a stat pe teren toate cele 120 de minute, perioadă în care FCSB a marcat nu mai puțin de 5 goluri. Budescu e în momentul de față, din punct de vedere fizic, la cel mai bun nivel din întreaga lui carieră. 

Până să plece la Al Damac, în luna februarie, Budescu a fost mereu un fotbalist care evolua având peste greutatea lui optimă. În Arabia Saudită a slăbit enorm și de atunci și-a păstrat silueta chiar și pe parcursul acestei veri, în care n-a mai avut echipă și nici nu s-a antrenat în mod organizat.

Budescu a slăbit și ca fizic, și ca fotbalist! » Revenire atipică pentru el în Liga 1
Constantin Budescu, modest în disputa cu CS Hunedoara, din Cupa României

Budescu, în umbra lui Keșeru și Vali Gheorghe

În contrast cu prestațiile lui Budescu sunt evoluțiile celorlalți doi jucători ofensivi pe care FCSB i-a achiziționat după ce l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray și după ce s-au accidentat Tănase și Florinel Coman. 

Keșeru și Vali Gheorghe au debutat pentru FCSB împotriva lui Dinamo, la scurt timp după ce au semnat. Chiar Iordănescu junior a susținut, mai ales despre Keșeru, că nu era la sută la sută din capacitate, însă acest lucru nu l-a împiedicat pe Claudiu să fie cel mai bun de pe teren. Și Keșeru, dar și Vali Gheorghe au marcat în acel joc.

M-am apucat serios de fotbal abia după ce am împlinit 30 de ani. Tot timpul am jucat de plăcere și o să joc la fel în continuare fiindcă vreau să fiu fotblist până la 40 de ani
- Constantin Budescu

8 goluriși 8 pase de gol a reușit Budescu în 18 partide disputate pentru Astra în sezonul precedent, în care a evoluat cu surplus de kilograme

0 goluriare Budescu în 17 meciuri bifate pentru Al Damac, naționala României și FCSB, din februarie și până acum, marea lor majoritate fiind disputate după ce a slăbit considerabil

VIDEO Adrian Neaga: „Să sperăm că Edi Iordănescu va decide în continuare totul la Steaua”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Revin „greii” la FCSB » Însănătoșirile lui Coman și Tănase scot din schemă doi jucători de atac

Marchează Keșeru, FCSB nu pierde! » Atacantul, un adevărat talisman pentru roș-albaștri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
853246084756615
Marcel Popa  •  29 Septembrie 2021, 11:44

Mai are vreme încă.

corectu
corectu  •  29 Septembrie 2021, 07:59

În meciul de la Hunedoara majoritatea paselor au fost greșite.Se plimbă pe teren.

paolo14
paolo14  •  29 Septembrie 2021, 05:59
Postat de doar..titi pe 29 Septembrie 2021, 01:20

hahaha!! brava bah manolache.. tu si cu jiji ce sunteti mari meseriasi la fotbal si evaluati jucatorii dupa unu.. hai doua meciuri!!! in rest.. probabil ca nu ti-ar fi citit nimeni articolele.. la cat esti de meserias!!

Omu' e contabil de meserie. La asta cu scrisu' încearcă de mult, dar fără rezultat, după cum vezi!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează