FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - VIITORUL, LUNI, 21:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Contra l-a convins pe Mutu » Petrolul pregăteşte marea lovitură pentru decembrie: are deja acord verbal cu "Briliantul"

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 noiembrie 2013 11:03

Aşa cum GSP.RO a anunţat astăzi în exclusivitate, Adrian Mutu şi-a dat acceptul de principiu pentru a veni la Ploieşti. Salariul lui ar putea fi suportat împreună de Ajaccio şi Petrolul. Internaţionalul de 34 de ani trebuie să ajungă la un acord cu francezii pentru ultima parte a contractului său, scadent în vara lui 2015


"Vreau să mă întorc în ţară în decembrie. E o alegere-surpriză", a sunat marţi seara, după ratarea barajului cu Grecia, mesajul misterios al lui Mutu legat de viitorul său. Iar clubul care e gata să dea lovitura e Petrolul! Gazeta a aflat în exclusivitate detaliile afacerii, pritocită de ploieşteni de circa o lună de zile.

"Cui nu i-ar plăcea să-l aibă pe Adrian?"
Ideea a plecat de la antrenorul Cosmin Contra, prieten foarte bun cu "Briliantul", alături de care a evoluat vreme de un deceniu la echipa naţională. "Guriţă" nu s-a ferit să recunoască legăturile: "Am vorbit în urmă cu cîteva zile cu Adi, n-a existat o negociere propriu-zisă la nivelul meu, dar i-am zis că-l aştept la Ploieşti. I-am spus cîteva detalii despre echipă, ce sistem jucăm, ce suporteri avem".

Şi apoi a nuanţat: "Mi-a explicat însă că trebuie să vadă cum poate rezolva situaţia de la Ajaccio, pentru că acolo sînt oameni pe care-i respectă, s-au comportat frumos cu el şi nu vrea să plece înainte de a exista o înţelegere amicală cu francezii. Eu discut des cu Adi, e prietenul meu, în aceşti termeni am şi avut discuţia. Cui nu i-ar plăcea să-l aibă pe Mutu în echipă?".

Negocieri cu Capră la Nisa
Tratativele le-a purtat însă patronul Petrolului, Dan Capră, care a şi fost în Franţa spre a se întîlni cu Mutu. S-au văzut la Nisa, unde şeful "lupilor" a obţinut deja acordul verbal al lui Adrian.

"Avem garanţia că va veni la Petrolul dacă-şi rezolvă situaţia la Ajaccio. Ar fi o mutare extraordinară pentru club şi sînt sigur că fanii l-ar primi foarte bine", a subliniat Capră.

Salariu plătit de Ajaccio şi Petrolul
Cum se va rupe însă Mutu de Ajaccio? Ar trebui să mai ia banii pentru un an şi jumătate, peste două milioane de euro. El speră însă să ajungă la o convenţie cu preşedintele Orsoni într-un sens favorabil ambelor părţi: corsicanii să-i plătească în continuare un procent important din salariu, diferenţa să o încaseze de la noul club.
Surse apropiate Petrolului spun că "galben-albaştrii" ar agrea varianta de a-i plăti circa 300.000 de euro pe sezon, iar încă 700.000 de euro să vină de la Ajaccio. Şeful grupării franceze va ajunge în România la începutul lunii decembrie, atunci cînd s-ar putea finaliza şi afacerea.

"La Dinamo nu voi veni, pentru că am vrut mai mult eu şi cu Borcea, nu Negoiţă"
Adrian Mutu, atacant Ajaccio

"Cosmin a vorbit cu Mutu şi l-a convins să vină la Petrolul. A contat şi parcursul echipei din ultimul an, faptul că avem obiective de top, dar şi atmosfera pe care a văzut-o la meciurile Petrolului"
Dan Capră, patron Petrolul


10 e numărul cluburilor la care a evoluat pînă acum Mutu: în ţară a jucat pentru FC Argeş ('96-'99) şi Dinamo ('99-'00)

78 de partide a adunat Mutu în Liga 1, unde a marcat 37 de goluri

77 de selecţii are Mutu la echipa naţională, are 35 de goluri înscrise, fiind cel mai bun marcator all-time al "naţionalei", la egalitate cu Hagi

"Cîinii" se reorientează: Dudu şi Cami
Preşedintele dinamovist, Constantin Anghelache, s-a arătat contrariat de afirmaţiile lui Mutu: "Pe noi ne interesează reconstrucţia, căutăm jucători sub 25 de ani. Domnul Adrian Mutu are 34, face 35 de ani în ianuarie. Ce facem? Tocmai ce s-a lăsat Dănciulescu, dacă-l luăm pe Mutu, trebuie să-i facem ofertă şi lui Dudu Georgescu, îl băgăm şi pe Cămătaru în atac, să vedeţi atunci ce ofensivă vom avea!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
sakamoto
sakamoto  •  21 Noiembrie 2013, 23:11

Daca Mutu este briliant, atunci ce sint Ronaldo, Messi, Pele, Maradona, Bekembauer, Riva, Di Stefano, Garincha, Boby Charlton, Gento? Fotbalisti de superclasa, care au cistigat trofee la care falsul briliant, nici nu veseaza!

catalin_2704
catalin_2704  •  21 Noiembrie 2013, 16:13

probabil ii soptise cineva ca a virat primari banii...:))

petri_alexandru
petri_alexandru  •  21 Noiembrie 2013, 10:55

Incredibil!!! Cred ca e prima poza cu Contra in care are si el o atidudine normala si zambeste. Asta inseamna ca m-am inselt si chiar exista o astfel de poza cu el. Felicitari domnule, iti sta mult mai bine asa decat in toate pozele in care apareai pana acum si in care aratai ca o maimuta in calduri.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează