FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu îi mitraliază pe fotbaliştii dinamovişti: "Superficiali şi needucaţi!"

Lazăr, 25 de ani, este unul cei care l-au decepționat pe Dinu
Lazăr, 25 de ani, este unul cei care l-au decepționat pe Dinu

Articol de - Publicat marti, 09 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 decembrie 2014 22:57

Dinu judecă aspru evoluţia roş-albilor de la Giurgiu, declarîndu-se dezamăgit că fotbalişti consideraţi talentaţi, precum Lazăr, Matei sau Alexe, n-au confirmat.

Cornel Dinu pune eşecul catastrofal cu Astra, 1-6, pe seama unei pregătiri în timp greşit făcută atît din punct de vedere tactic, cît şi fizic şi crede că fotbaliştii din Ştefan cel Mare nu "studiază" fotbalul într-un mod profesionist. Mai mult, Dinu îi acuză pe jucători de superficialitate şi lipsă de educaţie.

- Mister, cum aţi primit înfrîngerea de la Giurgiu?
- O diger foarte greu, pentru că în primul rînd sînt "cîine", iar în al doilea rînd m-am apropiat spiritual de acest proiect demarat cu Danciu pe banca tehnică. De aceea m-am şi dus să vorbesc cu ei, să le explic anumite lucruri, să îi motivez.

- Totuşi, unii jucători au luat în derîdere acţiunea dumneavoastră...
- Eu le-am explicat ce înseamnă să faci un pressing din sprint, pentru că mulţi dintre jucători aleargă pe teren ca şi cum ar alerga pe cîmp, dar nu au înţeles nimic din asta. Nu vreau să mai dezvolt subiectul, oricum, aceste încercări de defăimare a mea nu îşi ating scopul pentru că provin dintr-un mediu în care prostia este sfîntă.

"Astra are clasă, Dinamo, handicapuri"

- Revenind la meci, ce credeţi că s-a întîmplat?
- "Clasa triumfă handicapul" s-a dovedit şi de această dată. Astra a surprins Dinamo prin agresivitate, pressing şi viteză de joc net superioare. Jucătorii noştri nu au ştiut cum să răspundă unui astfel de joc, neavînd antrenat în timp un schematism tactic şi nici rezistenţă fizică în regim de viteză. S-au făcut nişte greşeli absolut incredibile în apărare. Şi, poate cel mai grav, jucătorii au demonstrat că nu au capacitatea de a păstra o constanţă a rezultatelor pozitive, lucru absolut vital la un nivel cu adevărat profesionist.

Excepţiile Marc şi Filip

- Atitudinea jucătorilor cum vi s-a părut?
- Nişte superficiali! S-a discutat foarte mult de jucători ca Lazăr, Matei sau Alexe ca fiind de mare perspectivă, dar nu au confirmat cu absolut nimic speranţele puse în ei şi eforturile financiare ale lui Negoiţă de a scoate clubul la lumină. Singurii care au fost conectaţi la joc, duminică, au fost Traian Marc şi Steliano Filip.

- Vorbiţi de superficialitate. De unde consideraţi că provine acest lucru?
- Dintr-o lipsă cruntă de educaţie şi de interes pentru propria meserie. Sincer, cred că aceşti jucători nici măcar nu se uită la fotbal, nu "studiază" fenomenul. Îmi aduc aminte că, pe vremea mea, toţi căutam să "studiem" fotbal şi în afara antrenamentelor şi a meciurilor. Aproape fiecare dintre noi aveam cîte un fotbalist drept model, pe care îl urmăream pentru a ne perfecţiona jocul. Eu, de exemplu, îl urmăream pe Suarez, altul pe Beckenbauer sau Bobby Charlton. Ei nu ştiu cum să îşi încaseze mai repede banii, să termine antrenamentele şi să plece prin discoteci sau mai ştiu eu unde.

"Pe vremea mea, majoritatea jucătorilor de la Dinamo aveau media notelor peste 7, atunci erai considerat un fotbalist bun. Acum, notele jucătorilor noştri sînt mult sub acest standard, lucru reflectat clar în gazon" (Cornel Dinu)

"În acest sezon, Dinamo a cîştigat multe meciuri la limită, după nişte evoluţii modeste, cauzate de lipsa unor antrenamente tactice şi fizice serioase, profesioniste" (Cornel Dinu)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
cocytyc
cocytyc  •  10 Decembrie 2014, 10:50

pe vremea lui Dinu ,eram un dinamovist infocat dupa echipa mea de suflet Poli Timisoara ,astazi sunt un nostalgic .Cel putin eu am amintirii ,voi ascultati manele,cine e mai castigat?

caminero
caminero  •  09 Decembrie 2014, 22:34
Postat de caminero pe 09 Decembrie 2014, 22:13

Trei momente de umilinta in lunga ta cariera de maimutloi oligofren: cind ai luat ptima muie colectiva de la 15000 de dinamovisti (a durat cam mult, dar recunoaste ca ti-a placut), cind ti-ai taiat organutzele sexuale si ti-a preparat o shaorma cu de toate din ele (recunoaste ca si asta ti-a placut, banuiesc ca ai stofa de bucatar lecterian), si cind suporterii de toate neamurile din tzara s-au cacat pe sumbolurile stelei (stema, steag, culori, embleme, palmares, lacatusi si alti figaroi).

Precizare: in locul stelutzelor, a se citi in ordine: - ohlihgofhren - muhuhuie - khakhat

caminero
caminero  •  09 Decembrie 2014, 22:13
Postat de valah1986campionii.europei pe 09 Decembrie 2014, 10:57

Trei momente UMILINȚĂ în ADN. CSKA Sofia 8-1 Rușinea României 1948=cel mai rușinos rezultat romanesc in Cupa Campionilor Europeni. Astra 6-1 Rușinea- maxima în Deplasare. 30 mai 1986 RUȘINEA 0-5 SPORTUL STUDENȚESC, umilință maxima acasă in groapa, Hagi 2 goluri si 3 assissturi, CHIAR ÎN LUNA CÂND STEAUA DEVENEA CAMPIOANA EUROPEI ȘI MÂNDRIA TUTUROR ROMANILOR. Miau miau.

Trei momente de umilinta in lunga ta cariera de maimutloi oligofren: cind ai luat ptima muie colectiva de la 15000 de dinamovisti (a durat cam mult, dar recunoaste ca ti-a placut), cind ti-ai taiat organutzele sexuale si ti-a preparat o shaorma cu de toate din ele (recunoaste ca si asta ti-a placut, banuiesc ca ai stofa de bucatar lecterian), si cind suporterii de toate neamurile din tzara s-au cacat pe sumbolurile stelei (stema, steag, culori, embleme, palmares, lacatusi si alti figaroi).

Vezi toate comentariile (39)
Comentează