FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu îl critică pe Rednic și crede că e nevoie de reconstrucție la Dinamo: "Ando trebuie să fie Meşterul Manole"

Cornel Dinu crede că Rednic n-a avut realizări importante la Dinamo // Foto: Cristi Preda
Cornel Dinu crede că Rednic n-a avut realizări importante la Dinamo // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2016 00:00

Cornel Dinu critică mandatul lui Mircea Rednic şi spune că Ioan Andone va avea serios de muncă pentru a reconstrui echipa.

- Domnule Dinu, cum vedeţi venirea lui Ioan Andone la Dinamo?
- Cu siguranţă nu îi va fi uşor, pentru că va trebui să reconstruiască aproape ca Meşterul Manole, e mult de lucrat la echipă. Îi doresc succes, fiindcă va avea nevoie. Sper să fie acelaşi luptător inspirat pe care-l ştiu eu.

- Plecarea lui Mircea Rednic cum aţi perceput-o?
- Discursul justificator al lui Rednic pare abil, dar este vulnerabil prin omisiuni de fond.

- La ce vă referiţi?
- A avut mână liberă din toate punctele de vedere, de la achiziţie de jucători şi până la construcţia tactică a echipei. Rezultatele sunt modeste, iar calitatea jocului a fost de prea multe ori deprimantă.

"15 puncte luate cu şansă"

- Totuşi, în sezonul regular nu s-a mişcat rău echipa...
- Am avut mare noroc în tur, au fost luate cam 15 puncte cu şansă mare, în ultimele minute de joc. Jocul a fost unul mai mult defensiv, fără premeditare dinamică tactică în atac.

- Detaliaţi...
- Domnule, au fost doar mingi lungi peste stoperii adverşi şi dacă iese ceva, intuitiv, din inspiraţia jucătorului. În niciun caz scheme pregătite, lucrate la şedinţele de pregătire ale echipei.

- Chiar nu v-a plăcut niciun meci?
- Au fost doar vreo două jocuri bune la începutul returului, după părerea mea.

"Statistică unică în istoria noastră"

- Dinamo nu a mai pierdut cu Steaua şi chiar i-a bătut o dată pe rivalii tradiționali.
- Precaritatea prestaţiilor a fost salvată în faţa minunaţilor şi pătimaşilor noştri suporteri printr-o victorie şi aceste doar egaluri atât de relative cu Steaua, care a fost o echipă aflată în derivă. În niciun caz prin calitatea jocurilor.

- Deci a fost vorba de noroc?
- Şansa care e îndoielnică ca orice subiect feminin nu i-a mai surâs în final când, din 15 jocuri, incluzând aici şi play-off-ul, a câştigat doar de două ori şi, bineînţeles, în finala Cupei, când nu a ştiut să gestioneze avantajul de două goluri. Statistică unică în istoria lui Dinamo, căreia nu cred că i-ar fi rezistat cineva. Aceasta e realitatea incontestabilă, suportată cu stoicism, ca şi alte afronturi nepermise, de preşedintele Negoiţă.

"Normal, fără norocul de la începutul campionatului şi aportul extraordinar al suporterilor, jucam în play-out"
Cornel Dinu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
zecs93
zecs93  •  24 Mai 2016, 00:59

cam are dreptate cornel dinu, echipa a jucat in multe meciuri defensiv iar rednic a fost fricos, oricum stilu lu andone peste tot pe unde a fost a mers mereu pe premisa: un gol mai mult decat adversaru, deci vom vedea un stil ofensiv suta la suta !!! Cu Andone vom ataca pana si cu fundasi centrali si de banda :))))

andyandrei2015
andyandrei2015  •  23 Mai 2016, 16:10

si fara ajutorul arbitrilor !

131578163916577
Rusu Gheorghe  •  23 Mai 2016, 12:13

Va rog domnule Dinu fiți un evaluator corect al fenomenului fotbal și nu o persoană care pupa șeful. Dumneavoastră ați fost acolo și când era nevoie de un antrenor nu ați fost în stare sa va asumați responsabilitatea și sa demonstrați ca va pricepeți la a crea și forma o echipă. Sa va fie rușine ca luați bani de la Dinamo doar ca sa faceți mahala sau cum erați în trecut administratorul delegat al clubului. Cât timp o sa fiți acolo nu o să vină nimeni care sa poată face ceva liber fără... pupaturi! Pentru binele lui Dinamo plecați acasă și lăsați loc celor tineri. După fiecare plecare a uni antrenor veniți și criticați dar de ce nu ajutați înainte? Când era bine parca spuneați ca Rednic se consulta cu Dumneavoastră? Acum ca a plecat Rednic, mare parte datorita sfatuitorilor lui Negoiță, veniți și aruncați cu noroi în omul care a avut curajul să vină și sa facă ceva pentru Dinamo. Sigur ca Rednic a și greșit dar sa spui ca a avut mâna libera la transferuri fără bani și nu a reușit ești penibil. Regret ca nu știti sa apreciați munca oamenilor MISTER!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează