FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CEAHLĂUL 1-1

Cornel Dinu: "Unii nu mai pot păcăli fotbalul"

Claudiu Niculescu, Niculescu, Dinamo
Claudiu Niculescu, Niculescu, Dinamo

Articol de - Publicat marti, 09 martie 2010 00:00

Cornel Dinu îi sfătuieşte pe roş-albi ce să facă dacă mai vor titlul: "Doar sacrificiul aduce performanţă!"

- Domnule Dinu, rezultatele CFR-ului şi ale Stelei menţin Dinamo în lupta la titlu...
- Da, însă urmează patru meciuri grele pentru noi, cu CFR, cu Steaua, cu Oţelul şi cu Urziceni. Sînt partide la fel de adevărate, fiecare, întîlnim adversari puternici.

- Egalul cu Ceahlăul a tulburat apele la Dinamo, ce nu merge la echipă?
- Îmi permit să dau verdicte, nu mă feresc să spun lucrurilor pe nume, am acest drept pentru ce reprezint şi am făcut la Dinamo. Aspectul e simplu. Dinamo vrea performanţă. OK! Şi vezi jucători care n-au mentalitate pentru a face performanţă, deci nu poţi merge cu ei mai departe.

- Şi care ar fi soluţia?
- Atunci închizi robinetul financiar şi chiar le strîngi mîna. Uite exemplul Alexe, care are cam 30.000 de euro pe an, dar e un jucător percutant, cu foame de afirmare. Dacă îl pui în balanţă lîngă ceilalţi din ofensivă, mai bine nu calculezi. Fotbalistul trebuie plătit în funcţie de randament.

"Cocoloşirea dăunează grav fotbalului"
- Mărirea salariului poate aduce o linişte fotbalistului şi automat un randament scăzut?
- Asta e marea problemă în fotbalul românesc, de mentalitate! Unii sînt plătiţi prea bine pentru ce oferă. Adevărul îi poate mobiliza pe jucători, nu ascunderea de după deget. Le zici: "Aţi intrat pe teren, trebuie să muriţi. Jucaţi!". Cînd vezi că nu e aşa, nu trebuie evitat adevărul, chiar dacă e dureros. Cocoloşirea nu ajută la nimic, ci dăunează grav fotbalului.

- Mereu le spuneţi ce trebuie să facă. Nu vă simţiţi ignorat cînd vedeţi că nu se schimbă nimic în atitudinea lor?
- Uneori am fost mai dur pentru a prezenta adevărul. Jucătorul de fotbal poate răspunde prin joc, aş dori să fiu contrazis. Nu mai merge ideea: "Zîmbesc puţin, fac un meci bun, joc un sezon bine, primesc un contract fabulos, apoi dorm!". Nu poţi trăi ca fotbalist dintr-un dribling sau dintr-o execuţie, ci trebuie sacrificiu 90 de minute.

"Publicul dinamovist e pretenţios. Cînd fanii văd că mori pe teren, că te dăruieşti, te apreciază. Dar acum nu văd aşa ceva la unii jucători şi reacţionează în consecinţă"
Cornel Dinu, administrator delegat

"Dinamo are o tradiţie, a fost o echipă hulită. Înainte de '89, dar şi după, am fost confundaţi cu Miliţia. Singurul mod de a răspunde era sacrificiul care acum nu se mai regăseşte"
Cornel Dinu, administrator delegat

"Aş vrea ca verdictul meu să fi fost greşit, iar acei jucători să îmi răspundă în teren, dar nu într-un meci, ci într-un sezon. M-aş bucura să mă contrazică. E singurul lor răspuns, îl aştept eu şi tribunele"
Cornel Dinu, administrator delegat

"Nea Cornel a greşit cînd a criticat echipa! Ar trebui să vină în vestiar să-şi spună părerile, nu din fotoliul de acasă"
CRISTI BORCEA, preşedinte executiv Dinamo

Le ia apărarea
Cristi Borcea mai crede în titlu şi sare în ajutorul jucătorilor criticaţi de fani: "Zicu are talent şi va avea un retur bun, dacă primeşte încredere. N-a fost nici grozav, nici catastrofă contra Ceahlăului. Degeaba sînt contestaţi Adrian Cristea şi N'Doye, ei au vrut, dar nu au avut nici noroc. <Prinţul> şi-a creat 6 ocazii mari. Eu cred că mai putem lua acest campionat, dar e obligatoriu să batem la Cluj. Ne-a mai dat Dumnezeu o şansă, prin rezultatele din etapa asta".

Niculae în pericol
Căpitanul Marius Niculae riscă să piardă derby-ul de sîmbătă, cu CFR! "Are o fisură la coaste şi nu se ştie dacă va fi refăcut la timp", a zis Borcea. Fotbalistul a confirmat temerile: "O să văd în zilele viitoare dacă pot să mă refac. Eu aş vrea, dar nu depinde de mine. Nici n-am ce medicamente să iau ca să-mi fie mai bine, aştept cu emoţii. Sper ca soarta să fie generoasă cu mine".

Se pupă azi
"Cîinii" vor poza ca o echipă unită. Acţionarii îi vor aduce astăzi, la ora 12:00, într-o conferinţă de presă, pe Marius Niculae şi pe N'Doye, care au avut diferite divergenţe în ultimele zile. Dinamoviştii îşi vor da mîna în faţa publicului, însă între ei rămîn multe alte probleme nerezolvate. E posibil ca în faţa ziariştilor să mai vină Niculescu şi Adrian Cristea.

Noutăţi din Ştefan cel Mare
- Torje: "Punctul cu Ceahlăul ne-a mai apropiat puţin de CFR. Dacă băteam exista riscul să ne ducem cu capul în nori la Cluj. Aşa, a fost un semn şi ne-am trezit".
- Dorinţa lui Borcea: "Oricine să ia campionatul, numai Steaua nu!".
- Dolha, Moţi, Zicu şi Torje, împreună cu jucători de la Dinamo II, au împărţit ieri flori în Mall Vitan cu ocazia zilei de 8 Martie.
- Analiza lui Borcea: "Doar Alexe a mişcat în meciul cu Ceahlăul. Pulhac, cel mai slab joc al lui din ultimii ani, Molinero, la fel, şi atacanţii slabi".
- Dumitru Dragomir: "Nu se poate ca Dinamo să conducă şi să fie egalată de ultima clasată! <Cîinii> nu puteau să alerge, n-au fost în stare să ţină pasul cu adversarii".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
 •  09 Martie 2010, 21:58

,,Unii nu mai pot păcăli fotbalul"-bine zis domnule Dinu dar ati uitat sa spuneti ca e valabila pentru toti adica conducere tehnica si jucatori.

 •  09 Martie 2010, 15:24

Totusi, LC face aproape 20 de ani. Voi chiar n-aveti de gand sa va bagati? :))))

 •  09 Martie 2010, 13:10

Inca odata se dovedeste ca Borcea prin tot ce spune,n-are nimic in cap!Cum sa-i ceri unui astfel de om sa conduca o echipa cu trecut asa de mare.Un dinamovist cu vechimea egala cu de doua ori varsta lui,care de doi ani a renuntat sa mai priveasca la balciul fotbalului romanesc.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează