FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA - STEAUA

Craiova a uitat să o bată pe Steaua! Facebook nu exista, România nu era în UE, iar celebrul iPhone nu era nici la stadiul de proiect » Câte lucruri s-au schimbat în lume de la ultima victorie a oltenilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 februarie 2017 14:55

FC U Craiova a învins-o pe Steaua ultima dată în septembrie 2002, când pentru "juveți" marcau Verdeș (dublă) și Sava. Pentru militari a înscris atunci Claudiu Răducanu. 

Azi se înfruntă CS U Craiova cu formația lui Gigi Becali, însă nici noua echipă din Bănie nu reușește să spargă ghinionul în fața roș-albaștrilor. De la ultima victorie a unei echipe din Craiova împotriva Stelei s-au schimbat multe lucruri în lume

CE ERA LA MODĂ ÎN 2002

Nokia 6310 şi Dacia SupeRNova
- Telefonul business al anului era Nokia 6310. Avea GPRS, dar nu şi cameră foto! Avea display alb-negru, jocul "Snake" făcea furori, telefonul era apreciat pentru că ţinea bateria o săptămână.
- Apple de-abia lansase iPod, un gadget pentru a asculta muzică.
- România era plină de Dacii. "Fiţă" era SupeRNova, lansată în 5 modele, iar cel mai scump, de 5.800 de euro, era Clima. Solenza avea să apară un an mai târziu, iar Logan în 2004. Dacia 1310, una cu injecţie, de atunci, e vândută acum pe OLX cu 500 de euro, negociabil, în timp ce o "SupeRNova" costă cu 100 de euro în plus.
- Revista People a desemnat-o pe actriţa Nicole Kidman cea mai frumoasă femeie a anului.
- S-a lansat MTV România. Delia Matache era cunoscută pentru duo-ul N&D, Andra era o tânără la început de carieră, BUG Mafia îl încânta pe Adi Mutu de atunci, iar moldovenii de la O-zone lucrau la ceea ce avea să devină un megahit pe mapamond, "Dragostea din tei".

CUM TRĂIAM

S-a deschis Europa
- S-au eliminat vizele Schengen pentru români, necesare pentru călătoria în Europa.
- Un apartament de 2 camere într-o zonă centrală din Bucureşti costa între 12.000 şi 15.000 de dolari. După toamna lui 2002, a fost boom-ul imobiliar.
- Un euro era cotat în septembrie la 3,2 lei, după ce începuse anul la 2,75 lei. Iar francul elveţian care a "luat" minţile românilor valora doar 2,2 lei.
- Ion Iliescu era preşedintele României, Adrian Năstase premier. La două luni după succesul oltenilor, preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, a sosit la Bucureşti într-o vizită oficială. Era al 4-lea preşedinte american care a vizitat România, după Gerald Ford, Richard Nixon şi Bill Clinton.
- Au fost introduse bancnotele şi monedele euro în 12 ţări UE.

CE SE PREGĂTEA

Lumea exista fără Facebook
- Nu apăruse Facebook! Abia pe 4 februarie 2004 a fost lansat acest serviciu de socializare între oameni. În România, tinerii comunicau online pe "mirC".
- Celebrul iPhone era doar un proiect futurist, primul a apărut în 2007.
- În România exista "leul vechi", de-abia 3 ani mai târziu s-a trecut la "leul greu", 2005 fiind anul denominării monedei naţionale, când 10.000 de lei au devenit 1 leu.
- Se pregătea integrarea ţării în Uniunea Europeană, care se va petrece în 2007.

CE ERA ÎN FOTBAL

Borcea şi Neţoiu la putere, Gigi Becali se antrena
- Dinamo câştiga campionatul în Liga 1. Cu ajutorul Ştiinţei, la care aveau să ajungă în acea vară 12 fotbalişti direct din Bănie, plus Gigi Neţoiu. Cristi Borcea lansa celebra frază: "Lăsaţi-ne să ne pregătim de Champions League!".
- Gică Popescu se întorcea în România ca fotbalist, dar nu la Univerisitatea, ci tocmai la "câini", fiind apostrofat şi acuzat de trădare de "juveţi".
- Gigi Becali încă nu preluase puterea deplină la Steaua, era doar investitor, abia în primăvara lui 2003 avea să se impună. Porecla roş-albaştrilor era "militarii".
- La finele anului, top 5 fotbalistul român al anului în ancheta Gazetei Sporturilor arăta astfel: 1. Chivu, 2. Mutu, 3. Contra, 4. Pancu, 5. Rădoi.
- Brazilia câştiga Campionatul Mondial, după o finală cu Germania, iar Ronaldo "Grăsuţul" fusese MVP.
- Cristiano Ronaldo câştiga campionatul cu Sporting Lisabona, era doar un puşti de viitor, vedetele echipei antrenate de Loţi Boloni fiind Jardel şi Marius Niculae.
- Leo Messi fusese înregistrat ca jucător la liga spaniolă, avea 14 ani şi făcea furori la Cadetes A. N-apucase să joace pentru Barcelona, ci doar la juniori.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (23)
baruch
baruch  •  18 Februarie 2017, 16:02

bine, hai ca deja sunt stupide comparatiile astea. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

utaaradan
utaaradan  •  18 Februarie 2017, 16:46

poate ca jurnalistii reamintesc si cum echipa ciobanului a castigat cu arbitrii... jurnalism fals sau cum se falsifica istoria.

observator_federal
observator_federal  •  18 Februarie 2017, 16:34

Mai GSP, in articol trebuia sa spuneti ca inaintea acelei victorii, Craiova fusese jefuita in vara 2002 de Netoiu care "transferase" la Dinamo un intreg lot de jucatori? Ca antrenor era tanarul Sandoi, ca in acel meci au jucat si Stanga, Vladoiu si - oh, da! - Ionut Lutu? Ca Steaua era antrenata de un fost capitan al Craiovei, Olaroiu? Ca in tribunele arhipline (si pe tabela urcati) au fost nu 40 de mii ci poate 50 de mii de olteni care isi conduceau noua echipa spre locul I? Si ca veni vorba de statistici, meciurile fara victorie ale Craiovei contra Stelei or fi mai multe decat meciurile fara victorie (record absolut 23 consecutive) ale echipei lui Gigi Becali in grupele Champions League? La acea ultima victorie la Kiev, in 2006, se inventase Facebook-ul?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează