FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - ASTRA 1-0

Craiova joacă în faţa Vasluiului cu una dintre cele mai tinere echipe din istorie » Noua "Gaşcă Nebună"

Articol de - Publicat marti, 13 aprilie 2010 00:00

Universitatea va alinia la Vaslui una dintre cele mai tinere echipe din istorie, cu media de vîrstă de 22 de ani

Ştiinţa de la Vaslui va fi de-o seamă cu Ştefan Bărboianu! Media de vîrstă a jucătorilor care vor alcătui primul "11" alb-albastru în meciul de peste o săptămînă va sări puţin de 22 de ani. O echipă cu un an mai tînără decît cea care a învins-o pe Astra etapa trecută, deoarece Bălace (31 de ani), suspendat, şi, foarte probabil, Trică (33) vor ieşi din schemă.

Prin comparaţie, garnitura la care cel mai probabil va apela Lăcătuş va fi cu 3 ani şi jumătate mai matură. "Am făcut şi eu calculele, o să-i înfruntăm pe moldoveni cu o echipă <nebună>, vom fi tineri şi neliniştiţi. De aceea spun că mă aştept la orice în acest meci", a comentat team-managerul juveţilor, Silvian Cristescu. În tur, media de vîrstă a "11"-lui tip al Universităţii era de 25 de ani şi două luni.

"Bilbao de România"
Mai e un capitol unde Craiova face notă discordantă. Contra  Astrei, alb-albaştrii s-au bazat pe parcursul meciului pe 13 olteni get-beget, din care 11 sînt craioveni la origine. Şi la Vaslui va fi o trupă "naţionalistă", cu nouă olteni printre fotbaliştii anunţaţi titulari.

"Încet - încet, reînviem spiritul Universităţii, de copii, studenţi, născuţi în Craiova, care, atunci cînd intră pe teren, fac tot ce le stă în putinţă pentru a cîştiga", a sintetizat goalkeeper-ul Silviu Lung jr.

16 este numărul jucătorilor din pepiniera proprie pe care Universitatea s-a bazat în cele patru sezoane de cînd a revenit în Liga I

594 de meciuri în Liga I totalizează primul "11" alb-albastru care se conturează la Vaslui. Veteranii Trică (278) şi Bădoi (279) au împreună aproape tot atît

"Proiectul Craiovei e cel mai bun din Liga I, reuşita noastră va fi de zece ori mai mare decît performanţa Urziceniului"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

"Vaslui e o trupă mai puternică, dar noi putem compensa prin entuziasm, inventivitate şi viteză de joc"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

Studentul Mititelu are note între 7 şi 8
Patronul Adrian Mititelu e coleg de an cu Firţulescu şi cu Silviu Lung jr. în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică din Craiova, a dezvăluit ieri Cancan. Fost decan al respectivei instituţii, Corneliu Stroe a comentat amuzat pentru Gazetă: "Domnul Mititelu e student pe locurile cu taxă, în anul doi. Nu ratează aproape nici un examen, chiar dacă la cursuri nu prea se duce. Media notelor sale pe ultimul an este una bună, între 7 şi 8. Oricum, nu vă temeţi, nu îl vom vedea pe antrenorul Mititelu".

"Dina e un ţărănuş"
Nicolo Napoli i-a răspuns fostului său elev de la Craiova, Mihai Dina. "Dina e un ţărănuş! Dă un gol pe sezon, dar salvarea lui este Mititelu. El nu prea juca atunci cînd antrenam eu fiindcă erau alţii mai buni. Ar trebui să-mi mulţumească şi să vorbească atunci cînd vor găsi un tehncian mai bun decît am fost eu. Rezultatele sînt de partea mea", a spus Nicolo pentru evz.ro. Italianul a fost acuzat de Dina că pe vremea cînd pregătea Craiova, cel care se ocupa de antrenamente era Jerry Gane, în timp ce "Napoli stătea cu mîinile în buzunar şi urmărea şedinţele de pregătire".

- Wotte şi secunzii săi au dat o fugă acasă, în Olanda, profitînd de cele două zile libere în care nu au programat nici o şedinţă de pregătire. Vor reveni azi în Bănie, iar diseară vor fi prezenţi la antrenament.
- Mititelu: "Trebuie să ne luăm revanşa în faţa Vasluiului. E timpul ca Dumnezeu să facă dreptate. Campionatul trecut, în tur, ne-au egalat cu un ofsaid mare cît distanţa Vaslui - Constanţa, iar în retur ne-au răpit şansa la Europa League, chiar în ultima etapă".
- Silvian Cristescu despre situaţia lui Florin Costea: "Merge în fiecare joi la control, la Bucureşti. Mai are ceva dureri, dar a început să calce în picior. Peste 4-5 săptămîni va pleca în Olanda, la recuperare, pentru că acolo vrea el".
- Partida FC Vaslui - U Craiova de luni va fi arbitrată la centru de Robert Dumitru, din Braşov.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
 •  14 Aprilie 2010, 18:26

Preferam sa fie cea mai batrana echipa si numai cu jucatori straini...Ce bucurii ne-a adus echipa facuta de Mititelu in ultimii 5 ani?O victorie cu Dinamo si una cu CFR...Foarte putin! M-am saturat de cea mai tanara, cea mai olteneasca! Performantele unde sunt, ca alea tin o echipa de fotbal nu tot felul de aiureli! Din pacate Craiova a murit acum 18 ani dar nimeni nu vrea sa recunoasca...FORZA STIINTA!!!

 •  14 Aprilie 2010, 13:27

oricum craiova are cea mai tanara echipa,voi acum ati descoperit?si la craiova trebuie sa joace numai olteni pt.ca se numeste craiova nu cfr sau vaslui

otelarul_123
otelarul_123  •  14 Aprilie 2010, 01:08

Felicitari Universtitatii ca a ramas o echipa care mai promoveaza tinerele talente ! Forta Otelul !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează