FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BISTRIŢA - U CRAIOVA 2-1

Craiova tremură la retrogradare după ce a pierdut şi la Bistriţa

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2010 00:00

Craiova a pierdut şi dîrdîie la retrogradare, după ce "vampirii" au fost readuşi în joc de arbitrul vîlcean Teo Crăciunescu

E suficientă o reţetă cu praz pentru a-i descînta pe "vampirii" furioşi ai Lordului Jean? S-a văzut că nu. Cu 10 puncte în 4 meciuri, Şumi "Merlin" a scos echipa din beciul Ligii I, unde o lăsase Halagian, aşa că "Oltenia Force One" înfrunta ieri campioana returului. Vezi rezumatul partidei Gloria Bistriţa - Universitatea Craiova 2-1! (video)

Meciul a început exploziv: combinaţie Mihai - Florin Costea, şut plasat al ultimului, la colţul lung, 0-1 (3)! Alo, Răzvan! Gazdele au replicat brutal. Moraes în două rînduri şi Mureşan au pus cătarea pe poarta juveţilor, iar "capul" lui Ciucă, din 7 metri, a fost scos incredibil de Lung (24).

Hora, impecabil şi în poartă
Gloria avea ocaziile, dar în spate era bulevard: 4 inşi tremurau la şarjele fraţilor Costea. S-a făcut totuşi 1-1, însă din penalty. Moraes a căzut teatral după un duel cu Găman, iar Teo a indicat, uşor, punctul cu var (35). Acelaşi Moraes a transformat, impecabil (36). Se juca ping-pong, de la o poartă la alta, iar Craiova şi-a pierdut prima suflul. Şumudică şi-a mutat artileria în terenul juveţilor. Ciprian Petre a tras razant peste (64), iar Băjenaru l-a întins pe Lung, cu o "ghiulea" de la 25 de metri (65). Asediu total! Hora a pătruns pe stînga şi a şutat cu sete, 2-1 (69).

Albuţ a fost însă eliminat, pentru tragere de timp, iar Hora a fost făcut portar pentru ultimele 5 minute. Nici aşa, Craiova n-a profitat şi tremură serios la retrogradare. În schimb, Bistriţa e ca şi salvată!

- Gazdele au reclamat vehement ofsaid la faza golului din minutul 3, însă reluările TV au indicat că Florin Costea se afla în poziţie regulamentară cînd a primit pasa.
- Meciul a fost aproape să degenereze în minutul 17, cînd Prepeliţă a sărit la Mureşan. Uriaşul Gloriei i-a prins braţul, iar Crăciunescu l-a penalizat pe oltean cu un "galben".
- Coroian, care a împlinit 37 de ani cu trei zile înainte de meci, a rezistat doar 37 de minute pe teren, ieşind accidentat.
- Albuţ a văzut "roşu" în minutul 85, luînd al doilea galben pentru tragere de timp. În poartă a intrat golgeterul Ioan Hora, care a fost aplaudat pentru două intervenţii de efect.
- Fanii oltenilor au afişat la Bistriţa un banner: "Universitatea doar în Craiova, Craiova doar pentru Universitatea".

N-a fost penalty
Teo Crăciunescu a ajutat Gloria cu un penalty, în minutul 35, la 1-0 pentru Craiova. Arbitrul a considerat fault un duel pentru minge între Găman şi Moraes (foto) la care se putea acorda cel mult "indirectă" pentru joc periculos, de pe 6 metri. Moraes era cu capul sub linia pieptului, iar între jucători nu pare să fi existat contact.

"Am fost penalizaţi cu un penalty inexistent, o decizie incredibilă, Găman a jucat mingea!"
Mark Wotte, antrenor U Craiova

"Mă bucur că băieţii mei au avut «sînge în instalaţie». Sîntem echipa momentului! Lui Hora îi facem tricouri cu 1 pe spate şi le punem în vînzare"
Marius Şumudică, antrenor Gloria

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
 •  19 Martie 2010, 21:45

a ajuns si sumudica antrenor

 •  19 Martie 2010, 10:00

la faza penaltiului a fost joc periculos...indirecta nu se putea acorda pt ca era in 6 metri si nu avea unde sa puna zidul.il trimitea dupa poarta?prin urmare s-a dat penalti

 •  19 Martie 2010, 01:16

Craiova e retrogradta. Alba Iulia la fel. Restul lupta cu sanse egale! Craiova nu are lot de Liga 1, are doar 6-7 jucatori, restul petarde de judeteana! Apoi nu are antrenor, Wotte fiind cea mai buna gluma de la Mogosanu incoace!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează