FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Craioveanu: "Garantez că Piţi va aduce în Ghencea trofee şi fotbal-spectacol"

Gica Craioveanu, Craioveanu
Gica Craioveanu, Craioveanu

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2010 00:00

Gazeta vă dezvăluie, prin intermediul lui Gică Craioveanu, toată strategia pe care fostul selecţioner o vrea la Steaua. Antrenorul vrea doar fotbalişti "mingicari" şi îşi doreşte o echipă ultra ofensivă, care să marcheze în jur de 100 de goluri pe sezon.

Piţi va avea cîte un scouter în fiecare campionat puternic din Europa, care să-i propună fotbalişti valoroşi accesibili.

Piţurcă încă n-a fost prezentat oficial, însă unul dintre principalii colaboratori pe care îi va avea în Ghencea, Gică Craioveanu, a acceptat o amplă discuţie cu GSP în care explică în detaliu toate amănuntele sosirii lui Piţi. De la motivele care l-au convins pe fostul selecţioner să preia Steaua, pînă la modul în care va reorganiza echipa şi tipul de fotbalişti pe care vrea să-i transfere.

- Gică, în primul rînd, să clarificăm ce anume ţi-a solicitat ţie Piţurcă!
- Păi, mi-a zis să-i caut jucători accesibili, liberi de contract în Spania, o piaţă extrem de interesantă.

- Şi îl poţi ajuta?
- Bineînţeles. Eu cunosc aproape pe de rost jucătorii de aici. Văd cam 5-7 meciuri pe etapă în Primera, plus rezumate şi alte jocuri din Segunda. La postul de radio cu care colaborez avem 6-7 monitoare pe care se transmit în acelaşi timp mai multe jocuri. În plus, pot să-i dau fişe în detaliu cu calităţile fotbaliştilor, ştiu cine urmează să devină liber, cine şi-a prelungit contractul sau de ce jucători vor anumite echipe să scape.

"Va plăti Steaua salarii de un milion de euro?"
- Şi ce anume ţi-a solicitat Piţură în materie de achiziţii?
- În detalii, adică nume de fotbalişti, n-am intrat. Problema e cît va putea suporta Steaua ca salariu pentru  jucători foarte buni şi care să fie şi accesibili, adică liberi. Uite, Robert Pires e unul dintre ei. OK, are 36 de ani, dar el ţi-ar putea decide 80 la sută din meciuri şi cu el ai putea cîştiga titlul. Problema e că vrea 1,5 milioane salariu pe an, îi poate da Steaua?

- Asta trebuie să ştie Piţurcă, el ce ţi-a zis?
- Apare o altă problemă. Chiar dacă Steaua ar accepta, să zicem, să ofere un salariu de peste un milion de euro, s-ar crea o discrepanţă mare între acest jucător şi cei care sînt acum în lot şi care au un salariu de maximum 200.000 de euro.

- Doar din Spania vrea Piţurcă jucători?
- Nu, el merge pe mîna mea în ceea ce priveşte Primera şi Segunda Division, dar va avea şi în Germania, şi în Franţa, şi în celelalte ţări cu fotbal bun alţi prieteni, amici, care să joace rolul căutătorilor de fotbalişti valoroşi şi ieftini.

"Revine pentru că îi e dor de fotbal"
- Pe ce posturi ţi-a solicitat jucători?
- Pe toate posturile, însă de la mijloc în sus are o cerinţă anume: să fie <mingicari>, nu jucători fără calitate tehnică! Lui îi plac fotbaliştii care ştiu bine cu mingea, care ştiu să dribleze, care ştiu să facă spectacol. El are un plan în privinţa echipei.

- Adică?
- Vrea o formaţie cu un joc ofensiv. Mi-aduc aminte că atunci cînd l-am avut antrenor la Craiova, în 1994-1995, marcam goluri pe bandă rulantă, am dat în Liga I şi în Cupa României aproape 100 de goluri. Aşa vrea şi la Steaua, o trupă care să marcheze des.

- Ţi-a zis ce anume l-a convins să ia în calcul varianta revenirii la Steaua?
- Da. Mi-a spus că are fotbalul în sînge, că este ca un drog pentru el şi că nu poate sta prea mult departe de el. A stat un an pe margine, dar îl ard călcîiele să se întoarcă, iar Steaua este echipa lui de suflet. În plus, mi-a zis că e ca o provocare pentru el să preia din nou echipa şi să cîştige trofee.

"Cu Piţi nu se va întîmpla să nu se ia trofee 4 ani la rînd!"
- Trofee cu care Steaua nu s-a mai întîlnit de 4 ani.
- Exact asta vorbeam şi cu el. Nu este posibil aşa ceva! Steaua e emblema fotbalului românesc şi n-ai voie să nu iei titlul atîta vreme! Piţi nu va permite aşa ceva.

- Care vor fi primele decizii pe care le va lua?
- După ce va semna, pentru că încă nu a făcut-o, va avea o şedinţă cu staff-ul său, cu preşedintele, cu directorul sportiv şi cu patronul şi va şti exact pe ce sumă se va baza. Un milion, două, trei sau cinci, după care va decide.

- Ce va decide?
- Ce jucători va lua din lista cu nume pe care o va primi de la mine şi de la ceilalţi scouteri ai lui. Din acel moment va începe cu adevărat campania de achiziţii a Stelei.

"I-am spus lui Piţi că, deocamdată, piaţa transferurilor în Spania e blocată pentru că se aşteaptă Campionatul Mondial şi abia apoi vor apărea exact jucătorii care rămîn liberi de contract"
Gică Craioveanu

"În acest moment, Piţurcă are ofertă şi de la Steaua, şi de la Craiova, dar din ce am discutat cu el, e mult mai aproape de Steaua decît de Universitatea"
Gică Craioveanu

11 ani au trecut de cînd Steaua a cîştigat ultima dată Cupa României, în iunie 1999 învingînd în finală pe Rapid

4 ani au trecut de cînd Steaua a cîştigat ultimul trofeu intern: Supercupa României, în august 2006

7 ani au trecut de cînd Steaua a dat ultima dată golgeterul României, Claudiu Răducanu fiind primul în topul marcatorilor în sezonul 2002-2003, cu 21 de goluri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
 •  06 Iunie 2010, 01:02

piti nu va semna cu steaua este in tratative sa preia nationala scotiei,scotia negociaza cu el si tohmas hesler

 •  06 Iunie 2010, 00:35

Sare si asta cu papagalul in presa.Daca Piturca face totul in cea mai mare discretie,de ce si-ar alege un colaborator care vorbeste mai mult si decat Gigi Becali.Eu nu stiu daca lui Piturca i-ar conveni sa vina unu ca al de Craioveanu sa-i dea in vileag toate planurile.Ii comenteaza pana si strategia de joc.E ceva suspect...Daca vede Gigi,incepe si el sa toarne tot,ca doar nu o sa stea sa vada ca cineva vorbeste mai mult ca el la TV.Si iar ajungem de unde am plecat.

 •  05 Iunie 2010, 19:15

Trebuie sa te uiti intoata Europa dupa mingicari cind il ai pe patronul pu-li JIJI care tine cite 10 pe picior pe sezon,problema rezolvata bagatil pe el

Vezi toate comentariile (8)
Comentează