FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cristi Tănase va fi omul din spatele lui Kapetanos

Cristi Tanase, Tanase, Steaua
Cristi Tanase, Tanase, Steaua

Articol de , - Publicat vineri, 29 ianuarie 2010 00:00

Stoichiţă a decis: în retur, Cristi Tănase va fi folosit ca "vîrf" retras, "pentru că e tehnic, inventiv şi creează uşor ocazii"

Roş-albaştrii caută titlul folosindu-se de improvizaţii. Cristi Tănase, mijlocaş şi la FC Argeş, şi la "naţională", şi la Steaua în tur, va juca la primăvară atacant retras, în spatele lui Kapetanos.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Stoichiţă după ce a analizat toate variantele din lot şi, mai ales, după ce transferul lui Iovov a căzut. "Lippi" insista să-l aducă pe bulgar tocmai pentru a-l putea folosi ca playmaker. Acum însă, poziţia îi revine piteşteanului.

Al doilea argument al lui Stoichiţă? Pe parcursul turului, Tănase a jucat 8 meciuri pentru Steaua. În 7 dintre ele a fost utilizat în linia de mijloc, pe stînga sau în centru. În ultima partidă a turului el a intrat după pauză, a jucat "vîrf" retras şi a marcat golul de 3-2 contra lui Internaţional Curtea de Argeş.

Tehnicianul Stelei şi-a motivat decizia: "În primul rînd, Tănase s-a pregătit foarte bine în Antalya, ca de altfel întreg lotul. Trebuie să înţeleagă că nu are ce căuta să-şi ia mingi din jumătatea proprie de teren. Să stea în faţă, să facă acolo diferenţa".

"L-am folosit vîrf retras în ambele meciuri amicale ale primului stagiu din Turcia. S-a mişcat foarte bine în spatele lui Kapetanos. Îşi creează uşor ocazii şi intră bine în combinaţii cu mijlocaşii. Sper să o ţină tot aşa şi în campionat", le-a spus Stoichiţă celor din club.

Certat în Turcia
Intrat după pauză în partida cu Red Bull Salzburg (1-1), Tănase a fost luat în primire de Stoichiţă pentru că era dezordonat tactic. "Să nu te mai prind că vii să ceri mingea în terenul nostru! Stai la 10 metri de Kapetanos, ca să aibă cu cine să redubleze. Dacă nu ascuţi ce zic, vii pe bancă lîngă mine, e clar", i-a striga antrenorul.

Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua
"Pe Tănase îl văd jucînd în spatele atacantului împins pentru că acolo are libertate de mişcare. E un fotbalist care ştie cu mingea şi scoate foarte uşor adversarii din joc"

"Mă simt bine şi în postura de al doilea vîrf, dar evoluez şi în bandă fără nici o problemă. Unde mă pune antrenorul, acolo joc. Nu fac mofturi"
Cristi Tănase, fotbalist Steaua

"Eu cred că Tănase va juca în bandă la primăvară. Mi-a plăcut cum a jucat pe postul ăsta la echipa naţională"
Gigi Becali, patron Steaua

12,5 este media pe meci a adversarilor scoşi din joc de Tănase, fiind pe primul loc la acest capitol în lotul Stelei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
 •  30 Ianuarie 2010, 15:46

Cum mai sare Kapetanos la cap daca il tine-n spate si pe Tanase?

 •  29 Ianuarie 2010, 14:26

da si eu zic ca bogdan stancu ar trebui folosit acolo ca al 2 lea varf dar cine stie poate i o face si lui loc nu se stie. macar sa mearga si sa dea asta o gramada de goluri sau sa creeze faze si sa pase de gol.

 •  29 Ianuarie 2010, 12:27

E cam greu sa-l lasi in afara primului 11 pe Bogdan Stancu.El marcheaza goluri...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează