FOTBAL  »  Superliga  »  POLI - DINAMO 4-1

CRONICĂ Poli deschide şampaniile pentru locul doi » Fruncea răzbunării

Poli a spulberat Dinamo și planul cîinilor de a rămâne pe locul 4
Poli a spulberat Dinamo și planul cîinilor de a rămâne pe locul 4

Articol de - Publicat sambata, 21 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 21 mai 2011 19:10

Timişoara s-a răcorit cu patru goluri în poarta lui Dinamo şi a prins un loc în preliminariile Ligii.


Ultima zi de campionat, întîia zi de plajă pentru fanii lui Poli. Soarele de mai şi tribunele pline au ridicat tonusul elevilor lui Uhrin. Titlul pierdut a rămas departe, în urmă. Acum Nikolic zburdă pe lîngă Grigore şi îl încearcă pe Naumoski (min.5). Cine este acest portar al lui Dinamo şi din ce anume este făcut? Cu gîndul la Cupă sau la vacanţă, "cîinii" se mişcă alene spre jumătatea lui Poli. Singurul filon agresiv din jocul oaspeţilor se află pe banda lui Torje.

Bănăţenii au intrat mai bine în meci, mai siguri pe ei, siguri că vor un loc în preliminariile Champions League. Domină în primele zece minute, pe fondul somnolenţei dinamoviste. Apoi, la un corner executat de Bourceanu, Luchin preia din careu şi trimite din 8 metri în plasă, peste umărul lui Naumovski (min.14). Aplauze la bustul gol, din tribunele ultraviolete.

Meciul trenează apoi, din prudenţa echipei lui Uhrin, din neputinţa elevilor lui Andone. Dinamo nu găseşte breşa şi trimite pase lungi, spre poarta lui Pantilimon. Goga şutează şi el din 20 de metri, direct în Naumovski (min.18). Cine este acest portar? Are reflexe?

Un gol dintr-un pic de Torje
Încep faulturile strategice, tatonările, temporizările. Torje încearcă să construiască atacuri, Rubio urcă, Dănciulescu nu se vede. Timişorenii încetinesc ritmul. Termometrele arată 30 de grade fără pic de nor, fără pic de nor, vreme de plajă, de plajă... Din nimic, pe neaşteptate, vine golul lui Dinamo. Torje mutat pe stînga prinde un balon lîngă careu, centrează şi Ţucudean saltă capul şi, din 3 metri, îl învinge pe Pantilimon (min.27).

Naumovski, păcălit
Fanii dinamovişti prind încredere şi agită bannerele. Dar Timişoara s-a trezit. Brusc. Strînge rîndurile şi urcă ameninţător spre careul lui Naumovski. Dinamoviştii ies tot mai greu din propria jumătate. Ţucudean mai face o jonglerie din preajma careului, dar trimite pe lîngă (min.31). Apoi insistenţa bănăţenilor dă roade. Sau, mai exact, insistenţa lui Nikolic. Muntenegreanul şi-a ţinut promisiunea făcută la începutul meciului, a trecut prin apărarea dinamovistă ca printr-un şvaiţer şi a trimis mingea în plasă, din careu, printre picioarele lui Naumovski (min.37). Iată din ce este făcut, aşadar, goalkeeper-ul alb-roşilor!

Golul, ca golul, dar maniera în care a fost încasat apasă pe tonusul
oaspeţilor. Umilită de propria apărare, Dinamo nu izbuteşte să devină periculoasă după pauză. Torje şutează direct în zid, din lovitură liberă (min.48), apoi îi trimite lui Ţucudean, de lîngă careu, dar puştiul săritor ratează preluarea (min.54). Bănăţenii şi-au fortificat liniile, se închid aproape ermetic, faultează în caz că nu s-au făcut înţeleşi.

S-au "ars"cu apărarea!
Apărarea lui Dinamo lasă descoperite spaţii atît de largi încît se văd preliminariile Ligii. Bourceanu centrează spre Nikolic, acesta agaţă mingea dintre fundaşii "cîinilor" şi îl surprinde iar pe Naumovski (min.59). La 3-1, nici nu mai contează ce reflexe are sau din ce e făcut portarul dinamovist, cîtă vreme defensiva are consistenţa aerului.

Pentru ca fanii să prindă un bronz frumos, uniform şi să facă mişcare în tribune, bănăţenii au prelungit atacurile estivale la poarta "cîinilor". De data asta, Nikolic centrează, Ignjatijevici execută pentru 4-1 (min.78). Timişoara s-a răzbunat pentru toate nereuşitele din acest sezon. S-a răzbunat pe nişte nevinovaţi de fotbal, pe fundaşii lui Dinamo.

Vezi mai jos golurile de la Timişoara!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
bluev1bes
bluev1bes  •  23 Mai 2011, 08:06
Postat de dann92 pe 21 Mai 2011, 19:17

hai dinamooo la anu intram si in champions ligaaa a 2-a.langa celelalte ehipe de top cum ar fi craiova branesti si urziceni...

:))))

violet_79er
violet_79er  •  22 Mai 2011, 03:53
Postat de fcdinamobucuresti pe 22 Mai 2011, 02:29

si da, meciul a fost unul viu disputat, cu oaspetii luptand admirabil, si cu multa ambitie, din primul pana in ultimul minut.

U.M.I.L.I.N.T.Z.A.....in genunchi cu tine mista frustration,acum in pat cu tine,sa nu il uitzi pe Winnie the Pooh..sa nu te smtzi lonely,pussycat

spetnatz
spetnatz  •  22 Mai 2011, 03:51

"Zece, zece ,zece va vom da Dra ... cu, dra ... cu, dra .... cu sa va ia Gun oaie de mitici , gun oaie de mitici Sa nu va mai prindem pe aici Caci aicea este Timisoara Emigrantilor din toata tara Aicea e Banatul Aici e tara noastra Ne p i s a m pe capitala voastra !!! "

Vezi toate comentariile (36)
Comentează