FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA 2-0

VIDEO + FOTO Baiaramul băieților lui Reghe! Cronica meciului CSU Craiova - FCU Craiova 2-0, de Cristian Geambașu: „Are rost să ne mai întrebăm, când avem arbitrii pe care îi avem?”

CS Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu rivala FCU Craiova, scor 2-0. FOTO: Imago-Images +10   FOTO
CS Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu rivala FCU Craiova, scor 2-0. FOTO: Imago-Images

Articol de - Publicat luni, 14 februarie 2022 22:06 / Actualizat luni, 14 februarie 2022 23:04

CS Universitatea Craiova a câștigat derby-ul cu rivala FCU Craiova, scor 2-0. CSU a dominat tactic și a beneficiat de greșelile de gâgă ale arbitrului Marcel Bârsan. FCU s-a mulțumit să puncteze la posesie, fără să expedieze șut pe poartă

Rezultatele etapei 26 din Liga 1

Începe derby-ul Băniei. Arde stadionul. Arde și fumegă. La propriu. Zici că e Revelion. Sau Ziua Prazului Nervos. Producția de fumigene și de artificii la hectar a fost depășită. Fotbalul este trecut în plan secund, excepția fiind incursiunea lui Gustavo (1), care i-a pasat lui Ivan, acesta din urmă fiind blocat la timp de Diallo. Înainte de marea întrerupere mai este o mică întrerupere la cotul lui Van Durmen (2) în gura lui Mateiu. Altfel, au trecut doar câteva minute și au început simulările. Capitol la care Liga 1 strălucește.

Bîrsan a DISTRUS derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova » Crăciunescu spune că ambele goluri trebuiau anulate + Încă 3 erori grave de arbitraj
CSU Craiova - FCU Craiova 2-0
Bîrsan a DISTRUS derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova » Crăciunescu spune că ambele goluri trebuiau anulate + Încă 3 erori grave de arbitraj

Premiu pentru soliditate

Extrăgând momentul hilar, la care lovitura de cap a lui Bancu (22) arată că Pigliacelli are reflexe, nu și talie, Craiova lui Rotaru joacă mai bine, mai calm și mai așezat. Premiul apare destul de repede, 1-0 din minutul 16. Gol Gustavo (posibil henț la preluarea mingii!) cu un șut viclean, pe jos, brazilianul exploatând 100% pasa venită de la Vătăjelu. Ca observație generală, predomină disciplina tactică. Rivalele nu își abandonează nicio clipă așezarea impusă de antrenori.

Acel 4-4-2 al lui Reghecampf pare totuși mai solid și mai elastic decât sistemul 4-2-3-1 propus de Nicolo Napoli. Italianul nu și-a propus însă ca echipa lui să arate defensiv, cum arătau odinioară echipele din Peninsulă.

"Pasele" domnului Markovici

Deși închizători, Asamoah și Achim construiesc pentru FCU mai mult decât oamenii din fața lor – Baeten, Bauza și Durmen. Dincolo, la CSU, mijlocul este ținut temeinic de Crețu (în sfârșit, bine integrat) și Mateiu, în timp ce Gustavo și Câmpanu sunt oamenii de la care se așteaptă culoare. Până la pauză, Markovici are două șanse să înscrie (31, 33), dar ori este blocat, ori dă un fel de pasă la portarul advers.

Schimbările care au decis

Este 1-0 pentru CSU la pauză, dar 55% la 45% pentru FCU la capitolul posesie. Surprize, surprize! Nefiind Gigi Becali în preajmă, nu sunt schimbări la reluarea jocului. Nu sunt nici evenimente deosebite până la faultul (de galben, ar fi fost al doilea!) lui Bancu la Baeten. Arbitrul Marcel Bârsan se face că nu vede. Clasic. Reghe mută primul, Baiaram în locul lui Câmpanu și Nistor în locul indolentului Markovici. Intrarea lui Baiaram se simte, tânărul atacant al Craiovei gazdă ratând o ocazie imensă (66) și înscriind golul de 2-0 (75), la o acțiune inițiată de Gustavo și continuată cu stil de Nistor.

Ce rost are să ne mai întrebăm?

Planează totuși o întrebare. Cum de Bârsan nu a văzut fault la tacklingul lui Papp contra lui Compagno la faza din care a ieșit golul al doilea al Craiovei rotariene? Sau nu are rost să ne mai întrebăm când avem arbitrii pe care îi avem? Faptul este că meciul a înghețat după golul lui Baiaram. Ivan și compania au închis jocul, iar FCU nu a avut șut pe poartă timp de 90 de minute, terminând cu o posesie superioară, 53%. Paradox sau joc la alibi? Și aplauze jucătorilor lui Napoli, care la declarațiile succesive partidei nu s-au ascuns în spatele prostiilor maestrului Bârsan. 

Cum arată clasamentul după CS Universitatea Craiova - FCU Craiova 2-0

CS Universitatea Craiova face un pas mare spre play-off. Ajunge la 42 de puncte și are un avans de 4 lungimi față de FC Argeș, prima echipă de sub linie. FCU Craiova rămâne cu 26 de puncte, pe poziția a 13-a.

CS Universitatea Craiova - FCU Craiova 2-0

  • Au marcat: Gustavo '16, Baiaram 75
  • Click AICI pentru statistici 
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • În minutul 10, „centralul” Marcel Bîrsan a trimis cele două formații la vestiare, după ce fanii lui CSU Craiova au aprins mai multe artificii în interiorul stadionului. Întreruperea a durat aproximativ 10 minute

Echipele de start la CS Universitatea Craiova - FCU Craiova: 

CSU CRAIOVA: Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu - Cîmpanu, Al. Crețu, Mateiu, Gustavo - Markovic, Ivan
REZERVE: Lazar, Vlădoiu, Bic, Căpățînă, Nistor, Vînă, Baiaram, Roguljic, Trică
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

FCU CRAIOVA: R. Popa - Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - Asamoah, Achim - Baeten, Bauza, Van Durmen - C. Bălan
REZERVE: Mogoșanu, Paramatti, Bușu, Albu, Pop, Marquet, Sidibe, Ondaan, Compagno
ANTRENOR: Nicolo Napoli

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)
Arbitru: Marcel Bîrsan. A1: Radu Ghinguleac; A2: Vladimir Urzică

Citește și: 

Retrogradează direct, apoi se desființează! Bătălia din play-out, zguduită: cei mai buni jucători au plecat
DEZASTRU
Retrogradează direct, apoi se desființează! Bătălia din play-out, zguduită: cei mai buni jucători au plecat
Fanii s-au duelat în mesaje ironice la derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova: „Astăzi a venit sentința” vs „Livin' la vida moca”
CSU Craiova - FCU Craiova
Fanii s-au duelat în mesaje ironice la derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova: „Astăzi a venit sentința” vs „Livin' la vida moca”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
romulus65
romulus65  •  15 Februarie 2022, 11:17
Postat de leu.mr pe 15 Februarie 2022, 08:55

Va copiati unii pe altii ? "...cotul peste gură pe Mateiu." ??? Daca ar fi existat asa ceva, Mateiu ar fi fost plin de singe...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romulus65
romulus65  •  15 Februarie 2022, 11:15

Toate bune maestre pana la chestia cu cele ,, 4 lungimi fata de FC Arges''. Nu esti singurul care foloseste termenul de lungimi in loc de puncte, toata mass media face la fel. Pana la urma sunt, pur si simplu, puncte nu lungimi, ca nu suntem la caiac-canoe sau canotaj.

leu.mr
leu.mr  •  15 Februarie 2022, 08:55

Va copiati unii pe altii ? "...cotul peste gură pe Mateiu." ??? Daca ar fi existat asa ceva, Mateiu ar fi fost plin de singe...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează