FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

CSU susţine că "leul" e al ei: "Stema aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 iulie 2014 13:09

CSU Craiova a făcut azi cîteva precizări legate de stema clubului, pe site-ul oficial. Sub titlul "Ştiinţa are leul pe piept", echipa înfiinţată anul trecut prezintă un articol dintr-un ziar din 1983, cînd a fost prezentată pentru prima dată sigla clubului.

Craiovenii se leagă de acea pagină de ziar, care prezintă "noua emblemă a Clubului Sportiv U Craiova", dar şi de prezenţa leului pe stema judeţului Dolj, pentru a susţine teoria că sigla este şi a fost mereu a lor.

"Leul este un simbol al Olteniei, aşadar noua emblemă a clubului îşi are ca principală sursă de inspiraţie stema judeţului. Stema judeţului nu poate fi confiscată de un individ.

Totodată, ţinând cont de semnificaţia literei U, dispusă concentric de cinci ori, reiese în mod clar că stema a fost gândită şi concepută pentru toate cele cinci secţii ale Clubului Sportiv Universitatea Craiova – handbal, fotbal, atletism, tenis de masa şi volei – nicidecum pentru una singură, în speţă fotbalul.

Stema cu leul aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova şi nu a plecat niciodată din patrimoniul său. Clubul Sportiv Universitatea Craiova nu are nevoie să iniţieze un proces pentru a cere ceva ce deţine. Din niciun act prezentat de Adrian Mititelu sau de oricine altcineva nu rezultă că Clubul Sportiv

Nu rezultă din nici un act că Universitatea Craiova ar fi cedat vreodată stema unei entităţi apărută după 1994. Mai mult, la OSIM, Adrian Mititelu a înregistrat pe numele unor personaje cunoscute două steme modificate", se redă într-un comunicat pe site-ul oficial al oltenilor.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
fcu1948
fcu1948  •  23 Iulie 2014, 20:51

În afara unei tăieturi dintr-un ziar de acum 30 de ani, wcsu clona poate să prezinte și un argument juridic în susținerea afirmațiilor sale???? Ca de exemplu documente legale emise de instituțiile statului care să ateste că actualul CS condus de pavel badea are legătură cu fostul Club Sportiv Universitatea Craiova? Sau poate un extras de la OSIM care să demonstreze faptul că titularul mărcii complexe FC Universitatea Craiova cu leul și culorile alb-albastre este wcsu clona???? Se pare că wcsu clona își bazează mărețele afirmații doar pe un articol dintr-un ziar. Club profesionist și proiect serios, n-avem ce comenta.............

pteropus
pteropus  •  23 Iulie 2014, 19:54
Postat de i_hate_fc_securitate pe 23 Iulie 2014, 18:03

...cel mai pertinent comentariu de pana acum pe tema FC vs CS ...sper sa fie si veridic...

Documentele exista...cea mai mare parte dintre ele fiind publicate de-a lungul timpului....FRF amana decizia cu privire la dreptul sau nu al echipei CSU de a promova si implici de a juca in liga1 sperand ca Valcea sa renunte la contestatie la TAS...In mod sigur se va ajunge la situatia de anul trecut cu Rapid si Chiajna....iar castigul va fii 100% al valcei asa cum spunea un reprezentant al firmei de avocatura....

i_hate_fc_securitate
i_hate_fc_securitate  •  23 Iulie 2014, 18:12

Retorica asta CS vs FC ma face sa cred ca marea majoritate a suporterilor CSU sunt defapt ca si noi ceilalti, suporteri ai FCU, dar care s-au suparat atat de tare pe Mititelu incat sustin orice aberatie/impostura/furtisag/chestie care ii pune in contradictie cu el. Adica...este un fel de masturbare! E ca-n bancul ala cu onanistul care "se saturase" de toate fetele din intersectie ... Bai fratilor! Daca nu ai o femeie 5 ani ce faci? Te "rezolvi" singuri spunandu-ti ca le-ai avut pe toate???? Aia e CSU ... un handjob!!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează