FOTBAL  »  Superliga  »  DETALII INCREDIBILE DESPRE MODUL ÎN CARE STEAUA A PREGĂTIT DERBY-UL, SPERIATĂ DE PROPRIUL PATRON

Cum a ascuns Ilie Stan tactica pentru derby: "Psssst! Vezi că eşti titular, da' să n-audă Gigi!"

Nikolici mai prinsese un singur
tricou de titular în acest sezon de Liga 1, cu Astra, cînd a fost schimbat după numai 31 de minute. FOTO Raed Krishan
Nikolici mai prinsese un singur tricou de titular în acest sezon de Liga 1, cu Astra, cînd a fost schimbat după numai 31 de minute. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 decembrie 2011 02:19

Antrenorul Stelei a fost lăudat pentru formula de start aleasă contra lui Dinamo, determinantă pentru victoria cu 3-1. El hotărîse de o săptămînă să-l folosească pe Nikolici şi să-i lase pe fraţii Costea rezerve, dar le-a spus jucătorilor abia în dimineaţa meciului, de teamă să nu afle Becali şi să-l oblige să joace cu oltenii titulari!


Au existat două minute din derby în care Ilie Stan era ca şi demis. Între golul lui Marius Niculae şi reuşita egalizatoare a lui Rusescu, şansele ca antrenorul să-şi păstreze postul erau reduse la minimum, din cauza rezultatului şi mai ales din pricina curajului de a-l fi sfidat pe Gigi Becali.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI DINAMO - STEAUA 1-3!

Excluderea lui Mihai Costea dintre primii 11 a fost decizia cu care tehnicianul a riscat enorm în faţa patronului. Şi inclusiv el a fost conştient că-şi periclitează postul, dar a ales să-şi asume hotărîrea riscantă de a-l trimite pe Nikolici pe teren în detrimentul favoritului lui Becali. Dar ca să-şi pună în practică ideea lui, pregătirea meciului a conţinut secrete ascunse ca în filmele poliţiste!

I-a fost frică de Becali
Ilie a gîndit echipa cu Nikolici titular şi fără vreunul dintre cei doi Costea încă de la începutul săptămînii trecute, dar nu i-a anunţat nici măcar pe jucători, el însuşi temîndu-se că ar putea să aibă de suferit: "Gigi mă face praf cînd o auzi că nu joacă nici Mihai, nici Florin!".

Apropiaţi ai lui l-au încurajat să-l ignore pe patron: "Crezi că dacă vei pierde în Ştefan cel Mare cu Costea pe teren te va ierta Becali? Nu, oricum o să te pună la zid pentru eşec, deci mai bine procedezi cum crezi tu!". Ca să-şi acorde singur timp de gîndire, Stan nu le-a spus nici fotbaliştilor cum va arăta formula în derby pînă luni, în ziua partidei.

Explicaţii lui Mihai...
Atunci i-a scos pe jucători pe teren pentru un scurt antrenament care a conţinut mai ales faze fixe. Pentru a simula aşezarea în astfel de momente, a avut nevoie să exerseze chiar cu oamenii pe care urma să-i folosească în meci. Adică inclusiv cu Nikolici. "Tu o să joci diseară!", i-a zis muntenegreanului. După care antrenorul şi colaboratorii lui au discutat şi cu Mihai Costea, ca să-i explice şi lui decizia: "Îl folosesc pe Nikolici fiindcă vreau un atacant puternic, care să se bată cu Moţi şi cu Grigore şi care să poată alerga foarte mult". "Aşa e, eu nu am calităţile astea. E în regulă, nu am nici o problemă", a răspuns olteanul.

... şi lui Gigi
Stan l-a sunat şi pe Becali, "măcar să-l anunţ, să ştie şi el, să nu afle echipa abia cînd o ajunge la stadion". Aşa cum bănuia, lui Gigi nu i-a plăcut deloc ideea: "Mi se pare o greşeală să joci fără Mihai. Cum să fie Nikolici mai bun? Dar e treaba ta ce faci, alege cum vrei!".

Mulţumit că scăpase de grijile care-l chinuiseră o săptămînă întreagă, Ilie a mai aşteptat 8 ore pînă la meci, a trimis pe teren exact echipa gîndită de el şi a cîştigat clar, cu 3-1 contra celei mai mari rivale.

De ce a fost Nikolici o alegere inspirată
- a dat pasa decisivă la reuşita lui Rusescu de 2-1
- a trimis 4 şuturi spre buturile adverse, dintre care 2 cadrate
- a cîştigat 14 dueluri, cele mai multe dintre fotbaliştii aflaţi pe teren, exceptîndu-l pe Kone (17)
- a avut o precizie a paselor de 81 la sută, doar Rusescu depăşindu-l la acest capitol

"Mie nu mi s-a părut bună ideea cu Nikolici titular, îl voiam pe Mihai, dar nu m-am băgat să schimb echipa. Ce, pe fraţii Costea i-am angajat titulari?!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Mă uit la emisiunile TV şi cînd îl aud pe patron spunînd că nu se gîndeşte să mă demită, mi-e clar că nu mă va da afară curînd"
Ilie Stan, antrenor Steaua

100.000 a costat împrumutul pe un an al lui Nikolici de la Timişoara. Transferul definitiv costă încă un milion de euro

1 gol are Nikolici în Liga 1, în 12 meciuri. Mihai Costea are 4 reuşite, în 15 partide

"Florin pleacă la iarnă!"
Gigi Becali a anunţat că Steaua se va despărţi în pauza de iarnă de Florin Costea: "El va pleca pentru că nu poate juca titular împreună cu fratele lui. I-am spus că aici nu e Craiova, să facă numai ce vrea el. Florin îl influenţează negativ pe Mihai şi e mai bine să ne lase. Eu am mare încredere în ăsta mic, dar cînd e împreună cu Florin, Mihai devine obraznic. Sînt dispus să-l vînd chiar şi pe Mihai, am cerut 1,1 milioane de euro pe el, dar aş vrea să mai rămînă o vreme la Steaua!".

Revin în Ghencea?
Finanţatorul roş-albaştrilor spune că ar fi iar tentat să se întoarcă pe vechea arenă. "Mie îmi place pe Arena Naţională, dar toţi, de la jucători la suporteri, mă roagă să revin în Ghencea. Nu vreau însă să plătesc eu cheltuielile toată iarna, dacă ne întoarcem o facem la primăvară!", a spus Becali. Apoi a completat: "Vom mai juca numai derby-urile pe Arena Naţională!".

"Marti", dat afară şi reprimit
Novak Martinovici a fost exclus pentru cîteva minute din lotul Stelei! Hotărîrea a venit chiar de la patron. "S-a dat lovit cu Dinamo cînd a aflat că nu va fi titular. De acum va sta numai în tribună, să-i iasă fumurile din cap!", a comentat Becali. Atunci cînd a aflat că sîrbul este accidentat şi nu va evolua nici cu CFR, Gigi s-a răzgîndit: "Nu ştiam asta. Gata, nu mai am nici o problemă cu el, Ilie Stan îl poate folosi cînd se recuperează!".

Plan de transferuri cu Vasluiul
Steaua şi-a fixat principalele ţinte din mercato de iarnă. Wesley Lopes şi Lucian Sînmărtean sînt doriţi cu orice preţ de Becali la echipă. "Am o înţelegere cu Porumboiu şi s-ar putea să iau doi jucători de la ei, oferta e pe masă!", a anunţat patronul roş-albaştrilor, care l-ar putea lua şi pe fundaşul dreapta Jivko Milanov. La schimb, Porumboiu l-ar vrea la Vaslui pe Ciprian Tătăruşanu!

Inbox:
- Conducerea stelistă a anunţat preţul biletelor pentru partida cu CFR, de sîmbătă, ora 20:00. Un tichet la peluză costă 10 lei, unul la tribuna a II-a 20 de lei, iar cele la tribuna I au preţuri de 25, 40 şi 60 de lei.
- "Gata, nu-mi voi mai critica jucătorii de acum înainte. Am fotbalişti tineri şi trebuie să crească, iar critica le face rău", a anunţat Gigi Becali.
- "Cu 50.000 de oameni în tribune vom bate CFR, sînt sigur de asta. Ne trebuie sprijinul fanilor pentru a intra în lupta pentru titlu", a spus patronul Stelei.


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
sibelius
sibelius  •  07 Decembrie 2011, 19:07
Postat de aius pe 07 Decembrie 2011, 08:50

fara jucatorii Craiovei steaua e doar o turma capiata.aveti valori in echipa,dar aveti rabdare!sa-l vanda pe Florin Costea?pai cati bani ati dat pe el?nesimtitilor! o sa vina si randul nostru,si toti acesti jucatori vor veni inapoi la casa lor,PASTORILOR!FORTA CRAIOVA!

In casa lor??? Adica in brutarie?

werdy
werdy  •  07 Decembrie 2011, 13:44

Asa este la steaua , daca vrei sa -ti faci meseria trebuie sa te feresti de prostul clubului ..................

36vlad
36vlad  •  07 Decembrie 2011, 12:52

Ce facatura de articol. Dar daca esti dus cu pluta poti crede asa ceva. De altfel, Becali a afirmat inainte de meci ca Stan ia comunuicar alegerea lui Nikolici. Rusine GSP! Dati-i in continuare cu dinamo mare echipa, Danciulescu si Nicolae cei mai buni jucatori din campionat. Cu siguranta ca veti avea cititori pe masura.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează