FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cum rezistă Steaua la frigul din Poiană » Somn, vitamine şi băi calde

Geraldo a trebuit să se obişnuiască cu frigul din Poiană. +4   FOTO
Geraldo a trebuit să se obişnuiască cu frigul din Poiană.

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 19:50

Ca să reziste antrenamentelor în frig, steliştii au în Poiană un program special de refacere, care include 14 ore de odihnă.

Echipa cea mai accidentată din România în 2011, Steaua, a mers la Poiană şi ca să încerce, cu ajutorul antrenamentelor montane, să prevină apariţia leziunilor în partea a doua a sezonului. Şi, cum efortul e mult mai mare decît cel pe care jucătorii îl depun într-o zi normală de antrenament, din timpul sezonului, şi programul lor din afara şedinţelor de pregătire e unul diferit.

Antrenorii şi medicul Paligora au luat măsuri pentru ca alergările prin zăpadă să reducă numărul problemelor, nu să le sporească. Au ales un hotel care să le dea posibilitatea fotbaliştilor să se refacă într-un bazin cu apă caldă şi în jacuzzi după sprinturile în ger şi în zăpadă. Şedinţele au loc după-amiaza, alternate cu antrenamente în sala de forţă.

Jucătorii iau vitamine ca să-şi recupereze energia şi pentru ziua următoare şi dorm mai mult decît de obicei. Majoritatea adorm în jurul orei 22:00 şi se trezesc în jur de 8:00, dar mai au patru ore de somn şi după-amiaza, după masa de prînz. Deci petrec în pat cam 60 la sută dintr-o zi întreagă!

"Intensitatea programului, duritatea antrenamentelor sînt mai mari ca de obicei. Dacă n-am respecta indicaţiile pentru refacere, n-am avea cum să facem faţă" (Paul Pîrvulescu, mijlocaş Steaua)

"Oboseala caracterizează cel mai bine perioada de pregătire dintre sezoane sau de la mijlocul campionatului. Şi să vrei să stai mai mult, nu rezişti după 10 şi jumătate, adormi!" (Andrei Prepeliţă, mijlocaş Steaua)

"Poţi să organizezi echipa, să-ţi motivezi jucătorii, degeaba, dacă nu faci pregătire fizică! D-aia e bună pregătirea la munte!" ( Ilie Stan, antrenor Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
haideusicfr
haideusicfr  •  21 Ianuarie 2012, 22:17
Postat de imperator pe 17 Ianuarie 2012, 01:37

Ilie , adevärul cä Jiji e in culmea fericirii , dacä iei campionatul te tine pe viatä la Steaua ! :))

daca o ..*mica * vorba !

haideusicfr
haideusicfr  •  21 Ianuarie 2012, 22:18

Pe vremuri se spunea : somnul de frumusete ! Ala de dupaamiaza ! Ce fain ! Dormiti ma baieti tineri veti muncii la batranete ! Incredibil!

onete
onete  •  17 Ianuarie 2012, 11:22

vezi ca ai inceput sa faultezi limba romana:''Majoritatea adorm în jurul orei 22:00 şi se trezesc în jur de 8:00, dar mai au patru ore de somn şi după-amiaza, după masa de prînz.'' , cred ca e de la frigul din poiana

Vezi toate comentariile (5)
Comentează