FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Cum şi-au petrecut inculpaţii ultimele două zile înaintea sentinţei » Copos le-a oferit Rapidul suporterilor

Articol de , - Publicat luni, 20 mai 2013 00:00 / Actualizat duminica, 19 mai 2013 20:55

Aflaţi în aşteptarea deciziei de azi, cei 8 "grei" au avut comportamente diferite: Stoica şi Popescu s-au izolat complet, fraţii Becali au ieşit la o cafea, iar Copos i-a anunţat pe suporterii giuleşteni că le cedează toate acţiunile.

Cele 8 personaje implicate în Dosarul Transferurilor n-au avut parte de un weekend liniştit. În categoria "izolaţilor" au intrat Mihai Stoica şi Gică Popescu. Ultimul a fost sfătuit de avocat să nu discute nimic înainte de luarea deciziei. Cazul primului a fost prezentat în Gazeta de duminică: pentru a nu fi apostrofat de adversari pe facebook, managerul stelist şi-a dezactivat ambele conturi deschise pe reţeaua de socializare!

Plimbare şi cafenea
De partea cealaltă, fraţii Becali au fost mai liniştiţi. Ieri dimineaţă, cei doi şi-au respectat tabieturile zilnice: au băut o cafea la Buggy Bar din Pipera, Victor şi-a părăsit timp de o oră locuinţa pentru a rezolva unele afaceri în cartier.

Copos şi-a scos soţia la plimbare, pentru ca, la prînz, să posteze un text pe blogul personal. "Am luat decizia de a RENUNŢA LA TOATE PARTICIPAŢIILE MELE ÎN SC FC RAPID SA. Drept urmare anunţ public că CESIONEZ GRATUIT toate cele 5.500.000 acţiuni către RAPIDIŞTI, inclusiv investiţiile făcute în Baza Pro Rapid", începea postarea lui Copos.

Emoţii şi pentru Gigi: se dă decizia la "Terenurile MApN"!
Tot azi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va lua o decizie şi în Dosarul Terenurilor MApN, în care e implicat Gigi Becali. Chiar ieri apăruse un zvon potrivit căruia Becali urma să plece în Israel, de teama unei eventuale condamnări . "Nu fug din ţară, am fost în Israel, dar nu ştiţi voi", a negat Gigi. Patronul Stelei părăsise ţara şi la precedenta decizie în cazul său: era în Dubai cînd ÎCCJ a anunţat decizia în cazul sechestrării de persoane, 3 ani cu suspendare!

Cum se procedează după sentinţă
În cazul în care instanţa va decide condamnarea cu executare a unora dintre inculpaţi, mandatul e emis imediat de Tribunal, după o corespondenţă rapidă cu ÎCCJ. Condamnaţii au, în principiu, 48 de ore la dispoziţie pentru a se preda la orice post de poliţie sau penitenciar, dar în situaţii considerate speciale brigăzile operative ale Poliţiei merg să-i ridice deîndată de la domiciliu pe cei vizaţi de sentinţă.

Ei sînt aduşi mai întîi la un filtru, de obicei la Direcţia Cercetări Penale din Rahova, după care, în interval de 30 de zile de la arestare, sînt distribuiţi către diferite închisori pentru executarea pedepsei. Dacă se decide achitarea, urmează doar corespondenţe administrative între instanţe pentru închiderea dosarului.

"Am emoţie pentru MM. Dacă va fi închis, o să am grijă de familia lui. Jucătorii vor evolua cu numele său pe tricouri. Am contract cu un penitenciar şi aduc deţinuţi să muncească la sere. O să încerc să-l aduc şi pe el, să mîncăm o roşie împreună!" (Gigi Becali, ieri, despre MM Stoica)

10 repere istorice pentru ziua de 20 mai
325 - primul sinod ecumenic de la Niceea, convocat de împăratul Constantin cel Mare
1388 - prima menţiune documentară a oraşului Suceava
1711 - Dimitrie Cantemir adresează o proclamaţie locuitorilor Moldovei, prin care erau chemaţi să participe la războiul împotriva imperiului otoman
1802 - Napoleon Bonaparte reinstaurează sclavia în Franţa
1821 - Tudor Vladimirescu e arestat la Goleşti şi predat lui Alexandru Ipsilanti, şeful Eteriei greceşti: Vladimirescu e ucis pe 27 mai
1882 - se formează "Tripla Alianţă" între Germania, Austro-Ungaria şi Italia
1920 - se inaugurează Opera din Cluj, cu spectacolul "Aida" de Verdi
1940 - primii prizonieri sosesc în lagărul de concentrare de la Auschwitz
1983 - a fost descoperită SIDA şi apar primele publicaţii despre virusul HIV
1990 - primele alegeri libere după căderea comunismului, cîştigate de Ion Iliescu: 85% din voturi

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
varsity
varsity  •  20 Mai 2013, 11:33

Carevasazica, memeul va intra la zdup.... Fa Doamne o minune si baga-l in aceeasi camera cu vreo cativa garoi rapidisti, alaturi de care sa petreaca vreo cativa ani. Asa as trece mai usor peste retrogradarea abuziva a Rapidului!

kossu
kossu  •  20 Mai 2013, 10:32
Postat de raul4steaua pe 20 Mai 2013, 09:55

Mai bine i-ar pune direct fata lui MM pe tricouri, sa ii dea si un look de Che Guevara eventual.

Schimbarea de look a tricourilor Stelei, dacă memelusha-gay va intra nițeluș la pârnaie, va fi una foarte simplă, cu un minim de suport logistic: Se va șterge numele lui Neșu din logo-ul „Mihai Neșu Foundation” și, cu încă o mică modificare, pe tricouri va apărea textul „Mihai Stoica Fund-Action”. Toată lumea mulțumită.

aleosa
aleosa  •  20 Mai 2013, 10:23
Postat de exorientelux pe 20 Mai 2013, 07:40

sunteti figura cu insirarea evenimentelor din 20 mai. Cum puteti pune pe acelasi plan primul sinod ecumenic si ziua in care vor fi condamnati(sau nu) maafiotii din fotbalul romanesc? Dar Borcica ce a facut ieri?

Sinodul de la Niceea e pentru Gigi, Tripla Alianta pentru tata Jean, SIDA pentru MEME, Auschwitz pentru frati, Iliescu pentru Netoiu. Chiar, Comandantul ce-o fi facut?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează