FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 2-0

Curcă, omul de legătură în tentativa de "cumpărare" a dinamoviştilor?

Adrian Cristea, Cristea, Dinamo
Adrian Cristea, Cristea, Dinamo

Articol de , - Publicat joi, 18 martie 2010 00:00

O rudă a lui Gigi Becali, Tănase Geambaşu, i-ar fi oferit lui Adrian Cristea 100.000 de euro pentru a trînti meciul cu Steaua. Portarul adus de la Farul ar fi intermediat afacerea

Vestiarul lui Dinamo a explodat cu 24 de ore înainte de meci. Cornel Dinu a anunţat la Telesport: "A existat o tentativă de corupere a jucătorilor noştri. Un om din provincie i-a oferit bani lui Adrian Cristea. Îl cunosc pe acest om,  am vorbit la el cu telefon şi i-am spus să înceteze. E un apropiat al Stelei. Lucrurile astea trebuie să se termine în fotbal şi trebuie rezolvate prin intermediul justiţiei".

Trebuia să mai găsească 2-3 "amatori"
Povestea de corupere are dedesubturi incredibile. O sursă autorizată a povestit pentru GSP cum s-au petrecut lucrurile: "Marţi, Adrian Cristea a fost contactat de o persoană din Constanţa, un machidon, Tănase Geambaşu, zis şi Sică, rudă cu George Curcă şi cu Gigi Becali. "Prinţului" i s-au oferit 100.000 de euro pentru a mai coopta doi-trei jucători, care urmau să se dea la o parte contra Stelei".

Ţălnar a vrut să demisioneze
Un jucător a povestit cum a reacţionat mijlocaşul: "Adi s-a speriat teribil, imediat s-a dus la Ţălnar şi la Borcea, cărora le-a spus toată povestea!". Aceeaşi sursă a povestit cum noaptea, după ce tentativa de corupere a "răsuflat" prin presă, Borcea l-a sunat pe Ţălnar pentru a-i cere socoteală. "Borcea l-a înjurat, l-a ameninţat că îl dă afară pentru că a povestit întîmplarea prea multor persoane, care s-au «vărsat» către ziarişti. «Ţînţarul» tremura de nervi şi nici nu mai putea vorbi cu noi. Abia a fost convins de şefi să nu-şi dea demisia. A venit şi Prunea la miezul nopţii la Săftica pentru a-l potoli!".

"Ţălnar a vrut să plece şi pentru că a simţit că e ceva necurat la mijloc şi că s-ar putea să fie trădat din interior", a povestit o persoană din club.

Gigi acuză şi el
Gigi Becali l-a contrat pe Dinu şi i-a acuzat el pe dinamovişti de tentativă de corupere! "Dinu minte cînd zice că a vorbit cu acea persoană. Nu voiam să spun asta, dar pe mine m-a anunţat un om din fotbal că voi fi «săpat» de tuşieri şi de jucătorii mei aflaţi la final de contract, Petre Marin şi Golanski. Nu l-am crezut, nu poate să-mi facă mie Petre Marin aşa ceva!", a zis Becali la sport.ro.

Acuzat şi de Bosînceanu
George Curcă nu e la prima bănuială că ar fi omul Stelei. Pe vremea în care evolua cu Farul în Liga I, el a fost acuzat inclusiv de patronul Gheorghe Bosînceanu că a jucat pe 7.000 de euro daţi de Gigi Becali pentru a încurca Rapidul aflat în luptă pentru titlu cu formaţia din Ghencea. La alte partide directe cu roş-albaştrii, Curcă a avut prestaţii slabe, ce au dat naştere la interpretări. Prieteni ai lui George afirmă că el e, de fapt, susţinător înfocat al Stelei, în copilărie şi adolescenţă avînd pereţii dormitorului tapetaţi în culorile roşu şi albastru.

"Sper ca Adrian Cristea să recunoască că a fost contactat de acea persoană. Să nu uităm că unele meciuri directe dintre noi şi Steaua au fost pigmentate cu tot felul de evenimente suspecte"
Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo

"Am vorbit cu Borcea şi mi-a zis şi el că sînt nişte tîmpenii şi că nu crede aşa ceva. E problema Poliţiei, a Parchetului, chiar îi rog să clarifice acest lucru. Sau poate e o diversiune a celor de la Dinamo"
Gigi Becali, patron Steaua

"Am ajuns eu Moggi al României?"
Tănase Geambaşu, apropiat al lui Gigi Becali şi patron al barului Melody, respinge toate acuzaţiile

- Sică, acuzaţiile celor de la Dinamo se îndreaptă către tine.
- E o prostie fără margini. Chiar nu ştiu cine are timp să facă astfel de glume proaste. Nu-l cunosc pe Cristea, nu am vorbit cu el, n-am dat vreodată mîna cu el.

- Totuşi, Cornel Dinu...
- Da, Dinu m-a sunat marţi seară, puţin înainte de miezul nopţii, şi mi-a zis aşa: <Sică, termină cu prostiile şi nu mai suna tu jucătorii de la Dinamo să le propui bani din partea lui Becali!>. I-am zis că e nebun.

- Atunci, de unde a plecat povestea asta?
- Cred că ştiu. Duminică seara am văzut meciul CFR - Dinamo la Constanţa alături de nişte prieteni şi de Cristi Munteanu, portarul lui Dinamo. Cînd CFR a egalat m-am bucurat foarte tare şi l-am supărat pe «Babicu'», care era nervos că pierde prima de 10.000 de euro. Mă gîndesc că Munteanu a vrut să se răzbune şi a inventat tîmpenia asta. Păi, ce, am ajuns eu Moggi al României? Repet, dacă eu am vorbit cu Cristea...

- Dar informaţiile sînt că de fapt prin intermediul lui Curcă ai fi încerc...
- Gata, pînă la el! Lăsaţi copilul în pace! Ce, nu mai au ăia de la Dinamo loc de el acolo şi îl bagă la înaintare?!

"Am fost miercuri dimineaţa la resturant la Vasile Turcu să iau nişte bilete la meci şi rîdea şi Turcu de povestea asta fantezistă"
Tănase Geambaşu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
cainele_1948
cainele_1948  •  18 Martie 2010, 13:03

Afara cu Curca oricum il tinem degeaba,iar Cornel Dinu cand toti il fac nebun eu cred ca el spune adevarul.Si am impresia ca telefoanele jucatorilor dinamovisti sunt ascultate si asta e posibil sa fie mana lui Dinu.

 •  18 Martie 2010, 12:32

Asta e prost. CFR - Dinamo s-a jucat sambata, si n-avea km sa se uite la meci k babicu pt k el era la cluj. Era daramat knd a gresit Dolha. Sper sa nu ma insel, dar Geambasu asta e idiot, nici sa minta nu stie

 •  18 Martie 2010, 12:31

Borcea a tipat si a injurat o fosta glorie dinamovista care acum ca antrenor are rezultate Borcea sa parasesca clubul cu turcu care se vede ca si ala il acopere pe gigi.Talnar ia dat o palma lui borcea si turcu cu acesta victorie bravo lui dinu care nu lasa ca istoria acestui derby sa fie calcat in picioare de becali turcu.Patronii trebuie sa inteleaga ca nu ei sunt actorii pricipali

Vezi toate comentariile (13)
Comentează