FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Curtean revine la antrenamente: ”Sînt fresh, nu vă faceţi griji!”

Alex Curtean a semnat în această iarnă cu Dinamo.
Alex Curtean a semnat în această iarnă cu Dinamo.

Articol de - Publicat miercuri, 07 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 martie 2012 19:09

Curtean va reveni de astăzi la antrenamentele după ce-a fost oprit de la efort din cauza unui sindrom de oboseală cronică.

Alex Curtean se întoarce de astăzi la şedinţele de pregătire normale ale echipei lui Ciobotariu. Fotbalistul de 24 de ani a absentat în ultimele zile din pricina unui sindrom de oboseală cronică. "Pe româneşte, a fost suprasolicitat la antrenamente. A fost operat, a stat departe de gazon 6 luni, apoi una e liga secundă, chiar Poli Timişoara, alta e Dinamo. N-are nici o problemă cardiacă, a primit cîteva zile de repaus pentru a nu-l pierde pe o perioadă lungă", au declarat oficialii "cîinilor" despre cel mai scump transfer al liderului în mercato de iarnă.

După un nou set de analize medicale, ardeleanul a primit OK-ul doctorilor pentru a se antrena alături de coechipieri şi de a evolua, fără nici o grijă, în competiţiile oficiale, avînd şi viza de joc. "Sînt fresh! N-am mai avut niciodată probleme, nici cu oboseala, nici cu altceva, în afara accidentării de pe teren. Dacă sufeream de ceva, nu cred că mă transfera Dinamo, corect?! Cred că a fost vorba de o suprasolicitare, venind de la liga secundă la prima divizie. Oricum, în perioada amicalelor am jucat fără probleme, la intensitate ridicată", a explicat ieri Curtean.

Roş-albii susţin că fotbalistul venit din Banat va putea face parte din lotul pe care Dinamo îl va deplasa pentru meciul de sîmbătă seară, de la Tîrgu Jiu, cu Pandurii, însă nu va fi titular, fiind greu să ia, momentan, faţa lui Alexe, Dănciulescu sau Rus, concurenţii pe posturile unde poate evolua Curtean.

Şi Tameş  are probleme
Nu doar Curtean, ci şi Iulian Tameş, 33 de ani, a resimţit oboseală după stagiile de iarnă din Antalya. Venit şi el de la Poli Timişoara, "Mizil" n-a făcut parte din lotul roş-albilor pentru meciul cu Gaz Metan (2-0). "Ei doi trebuie să vină la zi cu pregătirea generală. Dar nu e ceva ieşit din comun. Au mai fost opriţi, în decursul timpului, şi alţi jucători care au fost opriţi de la efort, mai multe zile, atunci cînd au resimţit o suprasolicitare la antrenamente, de aceea nici n-am avut cazuri de accidentări majore, în afara celor de pe gazon", au explicat oficialii roş-albilor.

1 gol a marcat Curtean în amicalele iernii, oferind şi o pasă decisivă

400.000 de euro a plătit Dinamo Timişoarei pentru 50 la sută din drepturile federative ale lui Curtean

"În urma unor teste efectuate am descoperit semnele unei stări de oboseală în privinţa lui Curtean. Am cerut să fie oprit de la efort pentru investigaţii. Nu le-am făcut la piaţă, la mall, ci la clinici profesioniste. N-am depistat probleme medicale, aşa că Alex va reveni la antrenamente" (Liviu Bătineanu, doctor Dinamo)

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
ionut.07
ionut.07  •  07 Martie 2012, 01:35

S-a mai intamplat si-n cazul altor fotbalisti sa resimta oboseala dupa turneele de pregatire si chiar sa aiba acest sindrom,sa fie epuizati psihic si fizic.E foarte corect si profesionist cum a procedat staff-ul medical al echipei si-au decis sa-i faca un set de investigatii,intrucat,Doamne Fereste,cel mai bine e sa fii sigur. Multa bafta in continuare si sa ne ajuti sa terminam campionatul pe primul loc!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează