FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dănănae e viu! Fundaşul dreapta a fost printre cei mai buni la testul Gacon de ieri

Dănănae a fost ieri printre steliștii fruntași la testele fizice. FOTO: Raed Krishan
Dănănae a fost ieri printre steliștii fruntași la testele fizice. FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 12 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2012 22:51

Olteanul a terminat în plutonul fruntaş testul de rezistenţă fizică. La fel de bine ca el s-au comportat alţi doi nou-veniţi, Chiricheş şi Chipciu


Steliştii trag din greu la antrenamente chiar dacă se află la doar a treia zi de pregătire după ce au revenit din vacanţă. Ieri dimineaţă, pe stadionul de rugby de la Arcul de Triumf, roş-albaştrii au fost supuşi unui test de rezistenţă fizică.

Testul se numeşte Gacon şi este folosit mai ales de cluburile din Italia. Primul care a introdus acest tip de testare la Steaua a fost italianul Michele Bon. Acesta e unul dintre cele mai dure teste din fotbal. Jucătorii încep prin a alerga 100 de metri în 45 de secunde, iar apoi distanţa creşte cu 6,25 metri la fiecare tură, timpul rămînînd acelaşi. Se fac 23 de ture.

Bourceanu a ieşit primul
Fotbalistul cu cei mai buni parametri a fost căpitanul Alexandru Bourceanu. Acesta nu a avut rival şi a terminat primul toate cele 23 de ture. Poziţia secundă a fost ocupată de un grup de opt fotbalişti. Printre ei, şi noile achiziţii Alexandru Chipciu şi Vlad Chiricheş. Una dintre surprizele testului a fost fundaşul dreapta, Ovidiu Dănănae. Olteanul nu a cedat deloc în faţa coechipierilor săi, scoţînd timpi foarte buni, deşi el n-a mai fost titular la nici o echipă de mai bine de un an şi jumătate, de cînd s-a accidentat. Ieri a fost lăudat în mai multe rînduri de Ilie Stan.

Şi somnorosul Tănase printre fruntaşi
Deşi la vizita medicală a ajuns ultimul, cu ochii cîrpiţi de somn, la testul de ieri dimineaţă Cristi Tănase a tras din greu pentru a-i impresiona pe cei din staff. Şi a reuşit, ajungînd şi el la final printre primii. Şi fraţii Costea au arătat că au condiţie fizică, terminînd cei opt kilometri de alergare printre primii.

Condiţie ca după pregătirea de iarnă
"Rezultatele testului au fost unele dintre cele mai bune din ultima vreme. Ne bucurăm că toţi jucătorii au demonstrat că pot alerga în asemenea condiţii. La cum s-au prezentat, toţi păreau ca după pregătirea de iarnă, nu înaintea ei. Şi asta după numai două zile de antrenamente. Vom arăta mult mai bine după alergările de la munte!", a spus unul dintre membrii staff-ului stelist.

Bănel era campion
Pe vremea cînd era la Steaua, Bănel Nicoliţă îi uimea pe toţi cu rezistenţa sa. Mijlocaşul lui Saint-Etienne termina întotdeauna primul, cu mult înaintea oricăruia dintre colegii lui. Pentru că nu obosea, Bănel continua să alerge şi cu cei mai întîrziaţi.

Argăseală în Comitetul Executiv
Gigi Becali vrea ca preşedintele CA al Stelei, Valeriu Argăseală, să facă parte din viitorul Comitet Executiv al FRF. Actualilor membri, Cristi Borcea şi Marius Stan, le vor expira mandatele pe 25 ianuarie. Noii membri vor fi aleşi în Adunarea Generală a LPF de luni. "Argăseală e cel mai bun conducător din România, mai bun decît Sandu sau Dragomir. Pentru cel de-al doilea loc în Comitet îl vreau pe Porumboiu. Sper să accepte!", a spus Becali la GSP TV.

Azi se pleacă în Poiană
După trei zile de antrenamente în Bucureşti, steliştii vor ajunge astăzi în Poiana Braşov pentru primul cantonament al iernii. Jucătorii lui Ilie Stan vor sta timp de nouă zile la munte, perioadă în care majoritatea antrenamentelor vor fi fără minge. După acest cantonament, roş-albaştrii vor ajunge şi în Antalya, unde vor susţine şi cinci partide de pregătire.

Scapă Steaua de De Jong?
Unul dintre cei mai buni jucători ai lui Twente, atacantul Luuk de Jong, ar putea ajunge în Serie A. Fiorentina este foarte interesată de transferul vîrfului de 21 de ani. Şi impresarul jucătorului a confirmat interesul italienilor pentru de Jong: "Să vedem dacă Twente va fi de acord să-l cedeze acum, înaintea partidelor cu Steaua, sau transferul se va face la vară".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
dasguzu2003
dasguzu2003  •  12 Ianuarie 2012, 10:10

neavand alt fundas, sigur o sa joace si martinovici.

vasglo
vasglo  •  12 Ianuarie 2012, 10:11

Dar, "betivul" ala de Tanase o fi "mort"?!:))

forumeer
forumeer  •  12 Ianuarie 2012, 07:57

Bravo Dananae! Neavand alt fundas dreapta in lot, in retur 99% el va fi titular, sa vedem ce mai stie.. Ma indoiesc ca va fi jucat Martinovic in continuare, nu da un randament prea bun ca fundas dreapta, pozitia lui e cea de f.central, clar!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează