FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - DINAMO

Danciu-gol a intrat în istorie » 15.000 de oameni l-au aplaudat aseară pe fotbalistul legendar

Dănciulescu și trofeul primit aseară din partea LPF +2   FOTO
Dănciulescu și trofeul primit aseară din partea LPF

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 martie 2013 23:08

Atacantul roş-albilor, 36 de ani, a bifat aseară, pe arena "Ilie Oană" din Ploieşti, partida cu numărul 500 din prima divizie.

Ionel Dănciulescu a devenit de aseară primul fotbalist cu 500 de meciuri jucate în Liga 1 din România! Oricum, atacantul de 36 de ani era pe locul 1 în topul jucătorilor cu cele mai multe partide în prima divizie, dar, la Ploieşti, a atins un număr rotund, jubiliar.

Galeria dinamovistă, aproximativ 500 de oameni, i-a scandat numele încă dinainte să apară la încălzire. Chiar şi cîţiva ploieşteni l-au aplaudat cînd a apărut pe gazon să se pregătească înaintea meciului. Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, i-a oferit un trofeu special pentru a-i aduce aminte peste ani de atingerea celor 500 de partide. Totul pe fondul aplauzelor generale ale celor 15.000 de spectatori!

Celebru şi pentru englezi
Danciu-gol a apărut şi în revista de meci pentru Chelsea - Steaua, de joi seară. La prezentarea clubului din Ghencea, britanicii au oferit şi o ştire cu atacantul de 36 de ani în care precizează că e fotbalistul cu cele mai multe meciuri din campionatul românesc, că-i în luptă pentru titlul de golgeter all-time al Ligii 1, făcînd legătura "Corbului" cu Steaua prin faptul că fotbalistul a evoluat la rivalii "cîinilor" între 1998 şi 2002.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Henţ la golul lui Axente
Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 14, cînd o minge lungă aruncată pe Mircea Axente a fost interceptată de Geraldo. El a trimis neinspirat la Bornescu, care a degajat în mîinile atacantului dinamovist (foto 3), acesta trimiţînd mingea în poarta goală. "Centralul" Radu Petrescu s-a uitat la asistentul Micloş Nagy şi, văzînd că acesta nu a ridicat steagul, a validat golul, spre nemulţumirea gazdelor, care au protestat îndelung.

"Lupul" 3D, dirijorul "cîinelui"
Galeria Petrolului a celebrat meciul cu roş-albii printr-o coregrafie 3D, specială pentru întîlnirea cu dinamoviştii. Astfel, un lup galben-albastru, simbolul grupării prahovene, cu baghetă de dirijor făcea un cîine alb-roşu să danseze, iar bannerul ultraşilor era sugestiv: "Astăzi, noi dictăm muzica!". Iar oamenii din peluză au cîntat permanent, încurajîndu-i pe elevii lui Contra. (foto 2)

Inbox
- Înainte de startul meciului, fundaşul dinamovist Scutaru s-a întreţinut cîteva secunde cu Cosmin Contra, antrenorul Petrolului, cei doi lucrînd împreună la Timişoara.
- Suspendat, Alexe, golgeterul roş-albilor în acest sezon, a ţinut să-şi încurajeze coechipierii, vizionînd meciul din tribunele arenei "Ilie Oană".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
titiduru22
titiduru22  •  18 Martie 2013, 00:42

GSP modereaza la greu comentariile care nu-i convin,am spus ca 500 e un terminat si gata cu !!!

adimutu14
adimutu14  •  17 Martie 2013, 14:35

Bravo Danciule!!! Adevaratii dinamovistii te respecta si te vor respecta pe veci! Esti simbolul lui Dinamo dupa regretatul Catalin Haldan (Dumnezeu sa-l ierte).

alex7474
alex7474  •  17 Martie 2013, 11:19
Postat de am2009 pe 17 Martie 2013, 07:23

Cum poti sarbatori 500 de meciuri in Liga1 jucand lamentabil, atingand balonul de maxim 4 ori din care 2 pase la adversar? Jenant Danciule! E ca si cum ai fi servit un tort ce are in loc de ciocolata, mustar! Decat sa prelungesti la infinit o forma submediocra, mai bine renunti!

Tu te raportezi numai la ultimul meci? Se poate sa fi prins si o zi mai slaba, ca de altfel toata echipa Dinamo. Dar sa uiti ce a facut Danciulescu pentru DINAMO si ROMANIA E RUSINOS.Oricum ,BRAVO DANCIULESCU !!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează